Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Times Hostel Camden Place | Going budget in Dublin

Top of flop? Times Hostel Camden Place

Of ik bewust voor overnachtingen in het Times Hostel – Camden Place Dublin koos? Ja en nee. Vriendlief gaat voor het werk naar Ierland, de meisjes (onze dochter en ikzelf) besluiten hem weg te brengen, zodat we ook nog met z’n drietjes van Ierland kunnen genieten. Gezien het feit dat de vliegtickets goedkoper uitpakten dan de kamerprijzen in de Ierse hoofdstad, deed ons uitwijken naar een budgetoptie; een hostel.

Times Hostel – Camden Place Dublin

Per trein arriveren we van Belfast in Dublin. We stappen in een taxi. “Waar naar toe???,” vraagt de chauffeur uiterst verbaasd. “Times Hostel bij Camden Place,” herhaalt vriendlief. “Zeker een nieuwe tent….,” mompelt de grijsaard van achter het stuur. Bij een stoplicht draait hij het raam open en informeert eens bij een collega. Net als deze nadere uitleg wil geven, springt het licht op groen. Gas erop. Op een stadsplattegrond wijst mijn manspersoon de knorrepot de weg. Beetje omgekeerde wereld. De toerist die de taxichauffeur de weg wijst.

“Oh is het hier?” Ja hier is het!

Slaapzaal of privékamer?

We rekenen af en gaan op zoek naar een deur die opent. Een donkere ruimte doet dienst als lobby/receptie. De kamer is nog niet gereed. Terwijl we nabij lunchen, past de jongen van de receptie en een vis met bolle ogen op de receptie op onze bagage.

Het moment van de waarheid. Zou het wat zijn? kruip door, sluip door, trap op, nog een paar treden, een hoekje om, daar is onze kamer. Ik open de deur en….
Times Hostel Camden Place Dublin privé kamer


De houten vloer kraakt onder onze voeten, de rolgordijnen zijn omlaag. Er liggen handdoeken gereed die meer weg hebben van schuurpapier. Twee stapelbedden en twee losse bedden aangevuld met twee kastjes en een gammele stoel. That’s all. Om nu te zeggen dat het echt lekker schoon en fris is in de kamer, nou nee. Ik krijg eerder het idee dat we in een mini-slaapzaal terecht zijn gekomen, dan in de geboekte privékamer. Het zou me niets verbazen als er vannacht ineens iemand in het lege bed kruipt.

Net niet

Voor een overnachting die bijna € 140,- per nacht kost (excl. ontbijt) vind ik dat ik zelfs van een hostel wel wat meer mag verwachten. Sinds wanneer staat budget synoniem voor uitgeleefd?

De badkamer is oud, maar wel schoongemaakt. Althans het ruikt naar chloor. De douchekop heeft zijn beste tijd een jaar of 3 geleden al gehad net als de wasbak. Er zitten scheuren in de tegels en de leidingen zijn geroest.

De bedden liggen waardeloos en de zonwering houdt weinig licht tegen. Bij de losse bedden zijn geen nachtlampjes, van de nachtlampjes bij het stapelbed werkt alleen die van het onderste bed. Wil je het centrale lichtpunt uitdoen, dan moet je de schakelaar naast de deur gebruiken. Niet echt handig.
Times Hostel Camden Place Dublin dagboek bijwerken

Times Hostel Camden Place Dublin stapelbed
Het is heus niet dat ik geen hostels (of dorms) gewend ben. Eerder sliep ik nog in Singapore budget, overnachtte ik in Genève en Gent bij Hostelling International en tijdens mijn backpacktrip stond deze vorm van accommodatie regelmatig op het programma. Misschien komt het door de hoge prijs, dat ik het teleurstellend vind wat ik ervoor terugkrijg.

Ja er is een gezamenlijke keuken, waar je – indien gewenst – een maaltje klaar kan maken. Er staan spellen in ruimte die als lounge dienst doet, diverse gezelschapsspellen en ja, er worden leuke activiteiten georganiseerd. Maar toch. Je betaalt voor het overnachten, de rest is bijzaak.

Times Hostel Camden Place Dublin Conclusie:

+ Ligging: Het Times Hostel Camden Place Dublin centrum is op loopafstand. Restaurants in overvloed in de directe omgeving (daardoor wel enigszins geluidsoverlast)
+ Vriendelijk, behulpzaam personeel
– prijs/kwaliteit

Bij een eventueel volgend bezoek aan Dublin zou ik niet nog eens bij het Times Hostel overnachten, maar ik denk dat dat al wel duidelijk was geworden 😉

➡️ Ierland | In 20 foto’s door de Ierse hoofdstad Dublin

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *