Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hydro Flask – Urenlang genieten van je warme of koude drank

Hydro Flask

In het kader van #meiplasticvrij riep OmniTraveler je al eerder op geen wegwerpflessen (meer) aan te schaffen. Omdat je niet altijd alleen maar met een verkoelende dorstlesser op pad wil, testen we de Hydro Flask. Een stevige drinkfles geschikt voor zowel warme als koude dranken.

No plastic

Hydro Flask

Sinds onze reis naar Bali (2014) heb ik single-use plastic flessen afgezworen. Er zijn talloze waterflessen die de klus ook kunnen doen en op meer en meer plekken op de wereld komen er meer plekken waar je je eigen fles (gratis of tegen een kleine vergoeding) bij kunt vullen.

Veel van die flessen hebben een nadeel. Ze koelen niet. Daarom zijn wij van OmniTraveler erg benieuwd naar de Hydro Flask, die zowel je water koelt als je kokende water warm houdt.

Hydro Flask test 1: koud water

Water drinken

De Hydro Flask komt in verschillende leuke kleuren, wij kiezen voor de mintgroene variant. Zodra we het pakje openen, zijn we op slag verliefd. Wat een mooie vormgeving en de kleur is precies zoals gehoopt.

Direct plannen we een wandeling in. Het is een warme dag, ideaal om te testen of het water in de fles koel blijft. Na een uurtje lopen, komt er een bankje in zicht, tijd voor het moment suprême. Voorzichtig draaien we de dop van de groene hals en zetten de fles aan de lippen. Heerlijk. Net zo koel als toen het water thuis uit de koelkast kwam. Fase 1 geslaagd.

Hydro Flask test 2: warm water

waterfles

De fles heeft de eerste test glansrijk doorstaan. Tijd voor test nummer twee, heet water. Voor een fietstocht kook ik voor vertrek water en giet dit voorzichtig in de Hydro Flask. De buitenkant wordt, gelukkig, niet warm. Een paar theezakjes en een emaillen beker in de tas en we zijn klaar voor onze tocht door het Brabantse land.

Tegen de tijd dat we aardig wat kilometers in de kuiten hebben, slaan we het picknickkleedje uit en halen de zelfgebakken brownies en de fles uit de tas. Genietend van een dampende kop thee, kunnen we enkel concluderen dat de fles ook de tweede test met glans doorstaan heeft.

Hydro Flask praktisch:

Het mag duidelijk zijn, wij zijn enthousiast over de Hydro Flask, de roestvrijstalen reisvriend met dubbele vacuüm wand.

  • Was voor de eerste keer gebruik, de fles met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel, en laat het sopje bij voorkeur een nachtje weken
  • Doe de fles NOOIT in de vaatwasser, de dop daarentegen kun je met een gerust hart in de vaatwasmachine stoppen
  • Voor optimaal gebruik, zet je de voor gebruik in de koelkast
  • Bij gebruik van warme vloeistof, zorg ervoor dat de vloeistof niet warmer dan 90 graden is. Extreme hitte kan een implosie veroorzaken
  • Mocht je besluiten koolzuurhoudende dranken in de Hydro Flask te vervoeren, vul de fles dan niet tot aan de rand. We weten allemaal wat er met cola, sinas, et cetera gebeurd wanneer er mee geschud is
  • Je hebt levenslang garantie op je fles
  • Kijk voor alle modellen/kleuren en accessoires op de website

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *