Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat plastic heet. Wees zuinig op onze aarde

Het reisleed dat plastic heet

Het reisleed dat plastic heet, daar gaat het dit keer over in de terugkerende rubriek over troubles on your trip. Want dat is een groot probleem, maar gelukkig kunnen we allemaal ons steentje bedragen om dit een halt toe te roepen.

Is het een kwal?

“Een kwal,” gil ik amper verstaanbaar door mijn snorkelmasker. Als een malle zwem ik zo snel mogelijk andere kant op. Iemand uit mijn reisgezelschap steekt het hoofd boven water en kijkt me verbaasd aan. “Wat doe je?” “Een kwal,” herhaal ik hijgend. Intussen verschijnen er meer hoofden boven water. Nieuwsgierig kijken ze allen in de richting van mijn bevende vinger.

De instructeur neemt poolshoogte. Lachend pakt hij het beest op en gooit het mijn richting uit. “Pas op hoor, straks steekt tie,” roept hij luid lachend. Mijn kwal blijkt een plastic zak te zijn. Niet gevaarlijk maar als je mij vraagt niet iets om te lachen.

Wees zuinig op de aarde

Helaas, komt het meer en meer voor dat prachtige plekken moet buigen voor plastic afval. Niet voor niets is het jaarlijks in de maand juni naast World Environment Day (elk jaar op 5 juni) ook World Oceans Day (elk jaar op 8 juni). Twee dagen om extra stil te staan bij het feit dat we zuinig moeten zijn op onze aardbol. We hebben er tenslotte maar een.

Zeg nee tegen (single use) plastic

Ik pak in supermarkten thuis of op reis geen plastic tasjes aan, neem zoveel mogelijk mijn Dopper mee, zodat ik geen plastic flesjes water aan hoef te schaffen, sla rietjes vriendelijk af en neem een Lifestraw mee op reis.

Wat doe jij om de plastic invasie (thuis of op reis) een halt toe te roepen?

➡️ Lees ook: Lifestraw helpt je single use plastic te reduceren op reis

Deze column schreef ik voor/verscheen eerder Reisbizz magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *