Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat reisgenoot heet – Hoe een ander je vakantie verknalt

Het reisleed dat reisgenoot heet

Een reisgenoot kan je reis maken of breken. Wanneer je samen op reis gaat, weet je doorgaans (hopelijk) wel wat je aan elkaar hebt. Vier je vakantie op basis van een groepsreis, dan is het altijd maar weer afwachten wat voor mensen je mee opgescheept raakt. En geloof me, je eerste indruk van iemand klopt. Echt.

Zo vroeg?

“Morgenochtend vertrekken we om 07.00 uur,” deelt de gids onze groep mede. Amper heeft ze haar zin afgemaakt een van de leden van deze groepsreis opent verontwaardigd haar mond. “Zo vroeg!?”

Reisgenoot gezocht

Wanneer je een groepsreis maakt, heb je je reisgenoten, helaas, niet voor het uitkiezen. In veel gevallen maakt het zooitje ongeregeld er samen het beste van. Onder het motto van samen uit, samen thuis, deel je lief en leed gedurende de trip. Echter, soms zitten er exemplaren bij waarvan je hoopt dat ze halverwege de reis afhaken.

Alles is een vraag waard

“Gaan we dan al dineren? Dan heb ik wel erg weinig tijd om mezelf op te frissen alvorens we aan tafel gaan.” Na een inspannende dag in een drukke wereldstad geeft de gids onze groep een uurtje de tijd om te douchen en om te kleden. Iemand is het daar – uiteraard – wederom niet mee eens.

“Ik heb geen Engelstalige zenders op de televisie in mijn kamer. Kunnen we die kerk niet skippen, ik ben moe. Kan er iemand mijn tas dragen? Waarom spreekt hier niemand Engels? Is het mogelijk om….”

Reisgenoot from hell

Eerst dacht ik dat het aan mij lag. Na een paar dagen beginnen steeds meer groepsleden zich in meer of mindere maten te uiten over ‘de klager’ van de groep. Waar ik ook eerst niet zeker van was, weet ik nu zeker. Antipathie op het eerste gezicht bestaat. Nog maar 13 dagen te gaan……

Lees ook:

Het reisleed dat ….. heet
laundry service
voedselvergiftiging
airconditioning

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Ik vind een groepsreis zo zijn voor en nadelen hebben. Of mensen die altijd te laat komen enzo. Pfff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *