Het reisleed dat airconditioning heet

Het reisleed dat airconditioning heet

Reisleed, omdat reizen niet altijd alleen maar leuk is.

Het reisleed dat airconditioning heet

Nauwelijks heb ik het nachtlampje uit gedaan of ik hoor een klagelijke zucht vergezeld door een korte ‘brrrrr’.

reisleed

Heet

Vers geland in Thailand, de zon schijnt fel aan de hemel. In broeierig Bangkok, kleeft mijn zomerse shirtje in luttele minuten aan mijn lijf vast van het zweet. Nog voor ik met mijn reismaatje het hotel bereik, houden we halt bij een 7-eleven mini-markt, waar we voor paar bath een halve liter fles Singha water kopen en in een teug achterover slaan. Wat een hitte, wat een dorst.

➡️ Lees ook: Bangkok voor beginners

Hoesten

Een alleraardigste dame checkt twee oververhitte Westerlingen, met een hoofd als een tomaat, in. “Maak je geen zorgen, op je kamer is airconditioning,” stelt ze ons gerust. Snakkend naar een fris plekje, gooi ik de hotelkamerdeur met een zwaai open en…..

Bam, een klap in mijn gezicht. Dacht ik dat de hitte op straat niet te harden was, nou dan heb je temperatuur in ons tijdelijk verblijf nog niet gevoeld. Overduidelijk heeft de airco hier al een tijdje werkeloos aan de muur gehangen. Ik haal de schakelaar over, een oorverdovend lawaai volgt. Alsof een oud mannetje hoestend en proestend door de kamer zwalkt. Snel trek ik iets schoons aan, laat het kabaal achter me en ga de Thaise hoofdstad in.

➡️ Lees ook: 7 x doen op Khaosan road

Khaosan road

Koud

De verkouden opa heeft bij terugkomst de kamer verlaten, het is heerlijk koel in ons vertrek. “Welterusten.”
Dan volgt een zucht. “Ik heb het koud,” mompelt een stem uit het bed naast me……

Wat voor reisleed maakte jij wel eens mee tijdens je reizen. Laat een comment achter. Gedeelde smart is immers halve smart, niet waar?

Deze column ‘Het reisleed dat airconditioning heet’ verscheen eerder in reisvakblad Reisbizz (2017)

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *