Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gratis upgrade regel je zo én zo heb je het beste plek in het vliegtuig

Zo wordt jij de braafste - en meest geliefde - passagier in het vliegtuig

Gratis upgrade tijdens je (lange) vlucht? Dat willen we allemaal wel, toch? Het is de felbegeerde wens van elke reiziger, maar helaas komt dit niet zo vaak voor. Check deze 5 tips waarmee je zomaar kans maakt op een gratis upgrade. Lukt het niet en vlieg je toch economy class? Geen nood, check dan wat de beste plekken in het vliegtuig zijn.

Geef je op voor een Frequent Flyer Programma

Loyale klanten worden beloond. Vlieg je vaak? Registreer je dan bij een klantenloyaliteitsprogramma. Wanneer er een gratis upgrade beschikbaar is, zijn het de loyale klanten die als eersten kans maken op de upgrade.

➡️ Lees ook: Het reisleed dat business class heet – een groot probleem

Gratis upgrade? Laat je huispak thuis

Laat je trainingspak of pyjama in je koffer liggen, want de kans op een gratis upgrade wordt dan klein. Uiteraard is comfort belangrijk als je een 12-urige vlucht tegemoet gaat, maar sla er niet in door! Besteed aandacht aan je kleding en je persoonlijke verzorging. Zo pas je goed tussen de andere eerste klas reizigers.

Gratis upgrade? Go solo!

In je eentje reizen is niet zo gezellig, maar gelukkig zit er ook een voordeel aan alleen vliegen: de kans dat je een gratis upgrade krijgt, wordt groter. Voor een vliegtuigmaatschappij is het makkelijker om iemand die alleen reist een plekje in de eerste klas te geven dan vier stoelen voor een gezin te regelen.

Vroeg inchecken of juist op laatste moment

De vliegtuigmaatschappij heeft misschien twee beschikbare plekken in de eerste klas. Check jij vroeg in? Dan is de kans groot dat de grondstewardess het plekje aan jou geeft. Aan de andere kant is op het laatste moment aankomen ook een mogelijkheid. Sommige vluchten worden overgeboekt. Als er meer mensen opdagen voor de vlucht dan ze verwachten hadden, plaatsen ze  mogelijk de laatste reizigers in de eerste klas.

Gratis upgrade: Een lach en een complimentje doet wonderen

Een glimlach en aardig zijn openen de wereld voor je. Letterlijk. Maak een praatje met de grondstewardessen (niet tijdens spitstijd) en wees enthousiast over je aankomende reis. Uiteindelijk zijn mensen meer geneigd om anderen te helpen die aardig tegen hen doen, dan mensen te helpen die onvriendelijk zijn.

➡️ Lees ook: Turkish Airlines Amazing Business Class

Ondanks de 5 bovenstaande tips is een gratis upgrade zeldzaam. Daarom zocht momondo.nl uit wat de beste plekken in het vliegtuig zijn als je economy class vliegt!

Je benen niet in je nek

Niks is vervelender dan lange benen die opgepropt in het vliegtuig zitten. Een plekje bij de nooduitgang of bij het dwarsschot is dan een uitkomst. Hier heb je vaak de meeste beenruimte.

Voor, achter of bij de vleugels?

Voor elke zijde valt wat te zeggen. Voorin is het stiller, omdat je dan het verst van de motor verwijderd bent, alleen dan heb je wel meer last van de turbulentie. Dit heb je bij de vleugels weer niet. Achter zit je vaak dichter bij de toiletten met voor de hand liggende nadelen. Maar als de vlucht rustig is, zijn de stoelen achterin vaak niet gereserveerd. Waardoor de kans dat je meerdere stoelen voor jezelf hebt, groter is!

Travel apps vliegtuig

The early bird…

Vaak kun je tot 32 uur van tevoren inchecken voor je vlucht. Hoe eerder jij incheckt, hoe groter de keuze is voor een stoel.

Last in, first out

Je gaat voor een lang weekend naar Londen. Natuurlijk wil je dan optimaal genieten van de korte tijd die je hebt. Kies dan voor een stoel links voorin het vliegtuig. De meeste hoofd uitgangen bevinden zich aan de linkerkant van het vliegtuig. Zo ben jij het snelst uit het vliegtuig.

Niet storen

Slapen in een vliegtuig is vaak moeilijk. Je hoort het gesnurk van je medereizigers of een baby begint te huilen. Een plekje aan het raam gunt je de meeste slaapuren. Het liefst voorin, want dan ben je het verst van de motor. Ook word je zo niet gestoord, wanneer degene naast je naar het toilet moet.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *