Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gratis op Ibiza, 15 toffe tips die je (bijna) niets kosten

Gratis op Ibiza, 20 toffe tips die je (bijna) niets kosten

Is er iets gratis op Ibiza? Alles kost toch geld, tegenwoordig? Toch kunnen we je verklappen dat er genoeg dingen op het Spaanse eiland te doen en te zien zijn die niets of bijna niets kosten.

Gratis op Ibiza

Genieten op Ibiza zonder dat het een aanslag is op je portemonnee. Het kan, check deze tips:

Ball pagès: Traditionele dans van Ibiza

Laat de dure clubs als Amnesia en Ushuaia even voor wat ze zijn. Zoek de dorpspleintjes op, want hier geniet je tijdens de zomermaanden van gratis optredens van folkloristische dansgroepen. In prachtige kostuums, compleet met de typische espadrille schoentjes, begeleid door muziek gespeeld op instrumenten zoals die al generaties lang meegaan.

➡️ Lees ook: Ibiza, zoveel meer dan een party eiland

Gratis op Ibiza: Voor het zingen de kerk in

Ben je rond de kerstperiode op Ibiza of wellicht rondom Pasen, dan zit je goed. In vele kerken kun je gedurende deze perioden luisteren naar de klassieke Caramelles Nadal en Caramelles de Pasque. Net zoals de dansers bij de Ball pagès zijn ook de zangers van de liederen voor de gelegenheid in traditionele kostuums te bewonderen.

Es Vedrà: Laad je energie op

es vedra Gratis op Ibiza

Es Vedrà, het mysterieuze rotseiland voor de kust, heeft op veel vakantiegangers een magische aantrekkingskracht. Locals houden legenden over de gezonken stad Atlantis, UFO’s en kosmische krachten nog altijd in leven. Een fijne plek om je energie weer even op te laden. Voor niets natuurlijk.

Gratis op Ibiza: Ambachtelijke markten

Hoeden, schoenen, sandalen, slippers, snuisterijen. Struin tijdens Pasen of eind september eens over de Sa Tador (ambachtsmarkt) in Ibiza-stad. Een gezellige sfeer vol goed gevulde kramen en enthousiaste verkopers. De markt die gehouden wordt op de Vara de Rey Promenade is gratis in Ibiza. De koopwaar, vanzelfsprekend, niet.

Duik de modder in

Voor een goedkoop alternatief voor een dagje wellness zoek je een van de modderbaden op Ibiza op. Spring in de modder en geniet. Goed voor je huid en voor de spieren. Je treft de gratis baden in Cala Xarraca, Aigues Blanques en Sa Caleta.

3 kilometer lang genieten in Santa Eulària

In Santa Eulària wandel of fiets je 3 kilometer lang langs de kust. Het goed aangelegd kustpad is perfect om even uit te waaien aan zee. Omdat het een goed geëffend pad is, is het tevens geschikt voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

ibiza

Gratis op Ibiza: Ontdek de onderwater wereld

Spring in het glasheldere water en ontdek de onderwaterwereld van Ibiza. Een sprong in de zee kost je geen cent.

Middeleeuws festival

Elk jaar in mei viert Ibiza-stad dat zij op de lijst van UNESCO Werelderggoed prijken. Een middeleeuws festival is onderdeel van deze viering. De festiviteiten strekken zich uit van de ommuurde binnenstad tot aan de haven.

Gratis op Ibiza én very insta worthy

Amandel bloesem

De amandel bloesem in Santa Agnès is in de maanden januari en februari een lust voor het oog. Hier blijf je foto’s maken. Ook leuk om je Instagram tijdliijn/ Instastories mee te vullen.

Tapas route

Buiten het hoogseizoen om (de zomervakantie dus) worden op verschillende plekken op het eiland tapas routes gehouden. Proef voor een habbekrats de lekkerste hapjes van het Ibiza. #nomnomnom

Zoet

Flaó-d’Eivissa

Ben je een zoetekauw? Dat treft! Op Ibiza geniet je voor supervriendelijke bedragen van lokaal lekkers. Onze favoriet is de Flaó, een soort cheesecake. Maar ook de orelletes zijn erg lekker.

➡️ Lees ook: Flaó d’Eivissa, zo heerlijk smaakt Ibiza

Paella party

Jaarlijks, op 8 augustus wordt bij de necropolis Puig des Molins, paella gegeten. Op deze heuvel van de windmolens, een oude begraafplaats en één van de populairste bezienswaardigheden van Ibiza, wordt op die dag herdacht dat de Catalaanse troepen Ibiza veroverden.

Gratis op Ibiza: de mooiste zonsondergang

zonsondergang

Moeten we hier verder nog iets over zeggen? Dacht het niet, toch?

Oude oversteek

Steek vanuit Ibiza-stad met de oudste vorm van vervoer op het eiland over naar Talamanca. Sinds 1932 zetten de kleine houten schepen voor een paar centen toeristen en locals over van de ene naar de andere kant.

Nemo zoeken

Iets ten noorden van San Antonio op Ibiza vind je Aquarium Cap Blanc. Dit aquarium bevindt zich in een natuurlijke grot en is zeker een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent.

Pak snel je koffers in en boek een vlucht van Amsterdam naar Ibiza. In nog geen drie uur sta je op dit heerlijke eiland. Veel plezier!

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Ibiza lijkt me echt leuk om te bezoeken, maar is inderdaad niet echt een low-budget bestemming. Goed om te weten dat je veel gratis kunt doen. En ja, die zonsondergangen zijn toch altijd een van de mooiste dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *