Zoek
Sluit dit zoekvak.

Glamping dat lijkt me wel wat. En jou?

Glamping dat lijkt me wel wat. En jou

Glamping

Wanneer ik op Wikipedia het woord Glamping intyp, krijg ik de volgende definitie:

‘Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het woord ‘glamping’ staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer, in een apart soort accommodatie zoals een speciale tent. Voorbeelden van accommodaties waarin een glamping vakantie kan worden beleefd zijn een Lodgetent en een Safaritent.’

Toiletrol

Om eerlijk te zijn, heb ik in Nederland toch nog niet meteen een glamerous idee bij deze vorm van vakantie vieren. Helaas, zie ik enkel een druilerige regenachtige Nederlandse zomer voor me, waarbij je toch nog steeds met de toiletrol onder de arm richting het toiletgebouw moet. Eerst regenlaarzen zoeken, en waar is de paraplu? Een tent vol graspollen en modder, wanneer je van je bezoek teruggekeerd bent.

Geef mij maar Azië

Nee, dan lijkt het me toch een stuk fijner om deze vorm van accommodatie in zonnig Azië te boeken. En reken maar, daar zijn een aantal pareltjes op glamping gebied te vinden. Ik heb twee favorieten; Hintok River Camp River Kwai Thailand en 4 Rivers Floating Lodge langs de Mekong in Cambodja.

Hintok River Camp

Glamping in het Hintok River Camp, is slapen in echte tenten, maar dan wel met air conditioning en badkamer met warm water. Maar wil je toch back to basic, dompel jezelf dan onder in de natuurlijke bron, of geniet ’s avonds van het kampvuur op het terrein.
Thailand Glamping Hintok River Camp
Ligt het terrein in Thailand langs de beroemde Kwai rivier met haar bewogen geschiedenis, het resort in Cambodja, is gelegen langs de Mekong rivier, een van de belangrijkste rivieren van Azie.

4 rivers Floating Lodge

Het 4 rivers Floating Lodge grijpt qua tenten terug naar de Afrikaanse lodge tenten, gebruikt tijdens game drives en safaris in de Nationale Parken. Echter zie je hier geen Big Five, meer waarschijnlijk zwemmen meervallen langs je veranda. Een Eco vriendelijke accommodatie in een prachtige, onontdekt gedeelte van Cambodja, echter met Wifi.
Glamping Cambodja 4 rivers Floating Lodge

Wat kies jij?

Ik hoor het graag van je, waar kies je voor? De Nederlandse koude natte zomers, die toch wel een beetje de charme uit de mooie glampings halen, die Nederland rijk is. Of dompel je jezelf liever onder in luxe onder de Aziatische zon?

Lees ook:

Glamping Frankrijk | Camping Le Petit Rocher

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Wij kiezen eerlijk gezegd nog het liefst voor “the best of both worlds” … een heerlijke glamping, met Nederlandstalige gastheer en -vrouw en niet té ver weg. Wij vonden Glampelo in Portugal ideaal. We plaatsten hun website hieronder er even bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *