Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Friends Travel Vietnam | Het verhaal van Sidney

Friends Travel Vietnam, hoe Hollandse Sidney je ongerept Vietnam laat zien

Sidney runt met veel liefde en plezier zijn organisatie Friends Travel Vietnam. Dit is zijn verhaal.

Rotterdam Centraal Station

Daar stond ik dan in 2007 op het Central station in Rotterdam. Mijn backpack op mijn rug, klaar om op wereldreis te gaan. Zoveel mogelijk zien was mijn motto. Alles met de trein bereizen, via Rusland , Mongolië, China om door naar Vietnam te gaan voor een maand en dan door…. Dit land heeft mijn liefde gewonnen en heb ik het snel ingeruild met mijn thuisbasis in Nederland en weet je wat mij daar tot overtuigd heeft? De Vietnamese ijskoffie! Deze ijskoffie zorgt er ook nog eens voor dat klanten bij ons langskomen en een fantastische ervaring hebben in Vietnam. Nu zal je wel denken: wat heb je dan? Een koffietent? Nee, we zijn een touroperator!

Als je maar niet…

Vele reizigers zullen het vast wel mee hebben gekregen voor ze op reis gingen: ‘’als je maar niet verliefd wordt op een Vietnamees’, omdat anderen bang zijn dat je niet meer terugkomt. Toch overkwam het mij jaren later en werd ik smoorverliefd op een prachtige vrouw genaamd Thao. Wij komen allebei uit de dienstverlenende sector en zo hebben wij elkaar ook ontmoet. Ik werkte als directeur en investeerder van een cruise-rederij. Zij werkte voor een hotelketen en kwam daarvoor op inspectie. Al snel waren wij verliefd. Nou daar zit ik dan, nog altijd in Hanoi.

Liefde & passie deel je samen

In Vietnam merk je al heel snel dat familie en vrienden heel veel betekenen. Iedereen steunt elkaar onvoorwaardelijk en ze gaan letterlijk voor je door het vuur. Thao en ik deelden allebei onze passie voor het land en haar cultuur en dat wilde wij met anderen delen. Ons motto was om een bedrijf op te richten op basis van hoe wij willen dat we onze vrienden zouden rondreizen. Vandaar de naam Friends Travel Vietnam.
Friends Travel Vietnam Sidney en Thao

En onthoudt: je vrienden en familie betekenen alles voor je en die kan je niet teleurstellen. Dit houdt in dat de reis uiterste kwaliteit, unieke en lokale ervaringen moet bevatten die je nergens anders kan krijgen. We hebben daarom de naam Friends Travel Vietnam gekozen omdat het dichts bij ons gevoel zat. Het was we een uitdaginkje, maar het is gelukt door flexibel te zijn en goed naar je klanten te luisteren. Inmiddels zit ik 7 dagen per week vastgeplakt aan m’n stoel achter mijn computer vanwege de enorme drukte en daar ben ik en mijn vrouw erg dankbaar voor.

Bij Friends Travel Vietnam tref je niet-toeristische routes

Veel mensen die reizen, willen uiteraard de hoogtepunten van het land zien en dat moeten ze ook zeker doen. Het enige wat ik gewoon jammer vind, is dat velen de meest toeristische tours/routes pakken die je maar kan pakken. Deze plekken hebben vaak niet meer hun ongerepte natuur en kunnen daardoor hun ‘’wauw’’ factor verliezen. Gelukkig durf ik te zeggen dat er ook tours en plekken zijn die je nooit meer zal vergeten. Zo heb je bijvoorbeeld onze “Real Halong & Sapa Experience” waar je met op pad gaat met locals naar de populaire, maar verborgen plekjes. Toeristen? Bijna niet.

Je kan mij wakker maken voor…

’s Nachts kan je mij wakker maken voor uiteraard de ijskoffie, genaamd cà phê sữa đá. Wist je dat de koffiebonen van Vietnam een van de grootste en belangrijkste inkomsten zijn sinds het begin van de 20e eeuw. Het proberen waard en geloof me, je raakt er verslaafd aan. Daarnaast waardeer ik het als je me wakker maakt voor de fantastisch goede Pho Bo op 49 Bat Dan in Hanoi daar kan je me vinden om 06:08 in de ochtend want dat is het tijdstip dat ze gaan starten, een beef noodle soepje om nooit meer te vergeten. De eigenaars van de zaak herinneren me als de dag van gisteren, 11 jaar geleden, ik at ik er namelijk 3 bowl of beef noodle soep.

Wees niet bang, je kan het gewoon eten!

Vietnam staat bekend om haar enorm gezonde keuken. Daarom zou ik zeggen: ‘eet je lekker vol’. Je kan het safe spelen en de wat simpelere, niet mindere, gerechten te eten, maar je kan jezelf ook uitdagen en de echte lokale gerechten proberen. Ik snap dat mensen het eng vinden om alleen op pad te gaan en gerechten bestellen met een naam waarvan je denkt: ‘nou dit is dan mijn laatste maaltijd, vaarwel’. Maar geen zorgen, je zal het overleven. Heb je toch ergens je bedenkingen? Je kan me altijd een belletje geven en ik kom je redden. Om dit te voorkomen, kan je natuurlijk ook gewoon meegaan met een onwijs lekkere en leuke Real Hanoi Street Food Experience. Wij sturen dan een leuke Engelssprekende gids mee die jou de keuken van Vietnam laat proeven.

Fiets met Friends Travel Vietnam mee naar het onbekende

Friends Travel Vietnam team
Inmiddels is Friends Travel Vietnam al sinds begin 2013 gevestigd in Old Quarter, Hanoi, Vietnam en wij kennen alle ins en outs van de stad. Wat mij opvalt, is dat de meeste reizigers deze vaak niet mee krijgen wanneer zij in de stad zijn en dat vind ik jammer. Zeker aangezien Hanoi veel meer te bieden heeft dan het centrum. Ik kan je verklappen dat het echt heel leuk is geworden en alle elementen zitten erin. Van lokale snacks en dranken, een leuke geschiedenis. Cultuur, rijk & arm, markten, een tempel tot geuren en kleuren. En dat allemaal in de leuke chaos, maar toch ook in de rust van Hanoi. Fiets je lekker Nederlands met ons mee?
Friends Travel Vietnam


Vrije tijd?

Je zal denken: die praat wel veel over zijn werk en wat er te doen is qua tours, maar wat doet hij zelf nou eigenlijk? Nou ik kan je eigenlijk vertellen: ik zit 7 dagen per week, met heel veel plezier, op kantoor om reizigers advies te geven en helpen om hun reis in Vietnam onvergetelijk te maken. Soms ga ik er weleens tussenuit naar Hoi An of Da Nang, maar dat gaat niet heel makkelijk met een drukke zaak. Vind ik dat erg? Nee. Ik doe mijn werk met passie en alle positieve energie die ik terugkrijg van mijn klanten na een geweldige ervaring, leven mij op. En ons leuke bedrijf is later voor onze kinderen, waar we net zoveel liefde in steken.

Vietnam reizen

W I N A C T I E i.s.m. Friends Travel Vietnam

Friends Travel Vietnam en OmniTraveler.nl slaan de handen ineen. En dat is goed nieuws voor jou! We geven namelijk in totaal 4x (2 x 2) de Real Hanoi Street Food Experience en 4 x (2 x 2) de Real Hanoi Bicycle Experience weg!

Real Hanoi Street Food Experience t.w.v. US$ 29,- p.p.

Wie meegaat op de Real Hanoi Street Food Experience staat een culinair avontuur in Hanoi te wachten. Met een gids bezoek je de beste marktjes, de lekkerste straatstallen, plof je neer in lokale cafés en wordt je meegenomen naar andere moeilijk te vinden, maar ‘zeker de moeite waard’ plekjes. #nomnomnom

Real Hanoi Bicycle Experience t.w.v. US$ 29 p.p.

Stap op de fiets en ontdek plekken in Hanoi die je te voet nimmer gevonden had. Trap door het dagelijks leven van de Vietnamees en geniet van de vele geuren en kleuren die je zintuigen tijdens de Real Hanoi Bicycle Experience prikkelen.

Meedoen aan de winactie van Friends Travel Vietnam is simpel!

Wil jij een van deze toffe excursies winnen, zo maak je kans:

 • Laat onder dit artikel een bericht achter, waarom je graag mee op experience gaat
 • Geef ook meteen even aan of je voor de Food – of de Bike Experience van Friends Travel Vietnam kiest (als je wint, natuurlijk)
 • Klik op ‘Vind ik leuk’ op de Facebookpagina van OmniTraveler
 • Meedoen kan tot 1 juli 2018

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden, winnaars ontvangen per bericht van OmniTraveler. Voorwaarden worden je eveneens toegezonden.

Meer Vietnam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

45 reacties

 1. Wat een leuke actie!! Wij doen graag mee en dan heb ik het over mijn gezin bestaande uit Yolanda en Thijs, Roos van 14 en Julian van 11. We beginnen op 10 juli aan onzerondreis door Vietnam en beginnen in Hanoi. De fietsroute lijkt ons een echte belevenis en we zijn superbenieuwd welke plekjes jullie voor ons in petto hebben. We wachten af!
  Groetjes.
  Thijs, Yolanda, Roos en Julian

  1. Hi Yolanda, dat zijn mooie vooruitzichten en wie weet zijn jullie wel een van de winnaars. Stay tuned!

 2. Wat een leuk verhaal. Een geweldige ervaring lijkt me. Ben helmaal enthousiast.
  Aangezien wij met zn 2tjes naar Hanoi komen lijkt het mij geweldig om te winnen. En welke van de 2, dat maakt ons niet uit, de andere komen we ook doen!
  Tot ergens na 18 juli, nu al zin in

  1. Hi Leonie, wat een enthousiasme. Sowieso veel plezier in Hanoi toegewenst en wellicht wordt jullie bezoek nog leuker wanneer je een van deze excursies wint. Wie weet….

 3. Mooi verhaal en leuke actie!! Ik kom samen met een goeie vriend 25 juli aan in Hanoi en het lijkt ons erg leuk om mee te doen met de food experience! Groetjes Dick

  1. Hi Dick, bedankt voor je deelname. Mocht je een van de gelukkige winnaars zijn, dan krijg je een seintje. Een fijne reis in Vietnam toegewenst.

 4. Wat een leuk verhaal en tja die ijskoffie hebben we dit jaar 2 keer bij jou mogen proeven, heerlijk!

  Ik doe ook heel graag mee met deze actie voor de Bike Experience, dit omdat deze “net de lucht in ging” toen wij weer vertrokken. In Nederland fietsen we ook heel wat af en na uren te hebben gelopen door Hanoi dit jaar willen we volgend jaar heel heel graag eens mee op de fiets (we komen als het goed is met 4(dochter en vriend gaan mee).

  Groetjes, Pascal

  1. Hi Pascal, wat leuk dat jullie weer naar Vietnam gaan. Je naam gaat in de spreekwoordelijke hoge hoed en wie weet trekt de ‘notaris’ je naam er wel uit en win jij zomaar die Bike Experience. Hou zo zou maar kunnen.

 5. Hoi! Wat een super leuke trips bieden jullie allemaal aan.
  Ik ben Marlijn
  Ik ga vanaf 14 oktober tot 29 november naar Vietnam met mijn vriend.
  Wij starten in Hanoi waar wij de eerst 3 dagen zullen zijn om vervolgens naar het noorden te trekken.
  Het lijkt mij super leuk om de streedfood trip winnen. Ik eet namelijk zelf geen vlees en hoop dat een gids mij zo een beetje wegwijs kan maken in de Vietnamese keuken. Ik vind het namelijk best een beetje spannend of dit ook een beetje haalbaar is. Ik ga duimen!!
  Groetjes!

  1. Hi Marlijn, wat een mooie plannen! Wie weet kun je zelf testen of Hanoi vega friendly is. Stay tuned!

 6. Mooi verhaal! Ik ben zeer benieuwd naar de ijskoffie 😉 Ik ga eind augustus voor het eerst op reis (samen met mijn zus!) en ik heb er enorm veel zin in! De street food experience lijkt me enorm gaaf, we kunnen niet wachten om al het lekkers daar te proberen 🙂

  1. Hoi Roos, wat leuk dat je samen met je zus gaat reizen. Ik zet je naam op de lijst met kanshebbers. Fingers crossed!

 7. Hee wat een gaaf verhaal! Ik word er helemaal enthousiast van!
  Vanaf 16 juli ben ik samen met mijn vriend voor het eerst in vietnam en dit lijkt ons super vet! Beide trips lijken mij fantastisch en ik kan eerlijk gezegt ook niet kiezen! Hoop dat ik er een van de 2 mag winnen!

  Groetjes, Lindi

 8. Nog even voordat we weer helaas naar huis moeten deze tour mee pikken. (Bicycle experience) 8 juni gaat brengt het vliegtuig ons na 4 weken reizen weer naar huis. Mooie afsluiter dus! Inmiddels Sidney ook al de hand geschut.

 9. Wat een leuke actie! Daarom zou ik ook graag mee willen doen.

  In augustus begint mijn backpackavontuur. Ik ben van plan ongeveer een jaar rond te gaan reizen in Zuid Oost Azie. Vanuit Nederland vlieg ik naar Hanoi, waar mijn avontuur gaat beginnen. Heel veel zin in, maar ook super spannend!

  Het lijkt me top om mee te mogen met de Bike Experience. Leer ik gelijk wat nieuwe mensen kennen en ook nog eens Hanoi zelf.

  Groetjes, Milou

  1. Wat aan mooi avontuur ga je tegemoet! Als jij een van de gelukkigen bent, krijg je van ons bericht, dus hou je mailbox goed in de gaten! Happy Travels

 10. Nog minder dan 4 weekjes.. het aftellen is nu echt begonnen!! Ik ga voor het eerst buiten Europa en met een backpack op vakantie en ik zou het ontzettend gaaf vinden om aan een van deze excursies mee te kunnen doen samen met mijn lieve vriend. Wij zouden graag meedoen aan de Bike Experience, omdat wij dan alle mooie stukjes van de stad kunnen zien.

  1. Superspannend! en leuk dat je meedoet. Je hebt net zo veel kans als alle anderen, dus goed dat je een gokje waagt. Happy Travels

 11. Dat noem ik genieten van het leven ! Je dromen volgen, ook wij gaan deze zomer een heerlijke backpack trip maken in Vietnam en slaan Hanoi natuurlijk niet over. Een vriendin van mij heeft super toffe ervaringen gehad bij jullie en mij deze fantastische site getipt. Super enthousiast om met jullie op pad te gaan. Laten we duimen, beide trips lijken mij fantastisch maar we gaan voor het winnen van de fietstocht. Groetjes Charon

 12. De fietstocht door Hanoi staat zeker op de planning! In juli/augustus 5 weken door Vietnam reizen! Dit zou een top cadeau zijn voor de verjaardag van mijn vriend!

  1. Wat bijzonder dat je vriend zijn verjaardag in Vietnam viert Krista. Wie weet mag je hem een leuke excursie verassen….

 13. Om 8.875km vanaf ons kleine kikkerlandje een wereldstad op typische Nederlandse wijze te ontdekken, lijkt ons helemaal geweldig!

 14. Dit klinkt ons goed in de oren. Wij durven de uitdaging aan te gaan met de vietnamese keuken en kijken er naar uit om de locale gerechtjes te proeven. We zullen laten zien dat we eten tot we vol zitten.

 15. Wat een super gaaf artikel! En wat mooi om te lezen hoe ‘fantastisch’ mooi bedrijf er is opgezet! Ik ga samen met mijn vriend tijdens de feestdagen voor 4 weken naar Vietnam en beginnen op 15 december in Hanoi. Hoe mooi zou het zijn om met deze tour Vietnam te gaan ontdekken. Graag zouden wij de ‘Real Hanoi Street Food Experience’ willen doen, omdat wij dol zijn op fietsen en wij hopen dat deze fietsroute de Co van Kessel in Bangkok kan overtreffen. Nu duimen maar VIETNAM here we come, we kunnen niet wachten om jullie te mogen ontmoeten!

  1. Wat een enthousiasme. Winnaar of niet, jullie reis kan volgens mij nu al niet meer stuk. Happy Travels

 16. Wat een leuke actie! Ik ga deze zomer met een goede vriendin 3 weken door Vietnam backpacken en beginnen onze reis in Hanoi op 31 juli! Het lijkt ons een super leuke en mooie ervaring om te beginnen met een tour in Hanoi, om meteen het land en de cultuur/gebruiken te leren kennen! En wat is er nou fijner voor backpackers dan een tour winnen? Welke tour? Dat maakt ons niet zoveel uit, wij willen alles zien en beleven!

 17. Wat een leuk artikel! (En leuke actie natuurlijk) Ik ga samen met een vriendinnetje deze zomer backpacken in Viëtnam en we willen echt alles zien, proeven en beleven! Aangezien we vooral geinterreseerd zijn in de Vietnamese keuken, lijkt het ons een hele leuke en mooie ervaring om te beginnen met de street food tour, waar Hanoi ook om bekend staat. We gaan voor het eerst samen op reis dus ik kan me geen beter begin voorstellen 🙂

  1. Goede keuze. Die street food tour. Of de keuze van je reisgenoot de juiste is weet je pas achteraf 🙂

 18. Wat een geweldig leuke actie. Ik ga in november na vietnam. Wat hebben jullie een mooi verhaal samen, geweldig wat jullie met zijn tweetjes hebben op gebouwd. Het maakt mij niet uit welke tour maar het lijkt mij geweldig. Ik ben wel in mijn eentje dus dan kunnen jullie nog iemand blij maken.

  1. Hi Nicole, reizen is vrienden maken. Misschien ontmoet je onderweg wel iemand die met je mee op tour wil. Als je wint, natuurlijk!

 19. Nomnomnom! Wij eten een ons weg om de wereld en ik krijg alweer trek bij de gedachte aan Vietnam! De loempia’s, die kennen we wel. Ik wil wel eens ontdekken wat er nog meer voor lekkers te vinden is in de straten van Hanoi!

 20. Als (deeltijd)student Voeding en Diëtetiek lijkt het me superleuk om met de Real Hanoi Street Food Experience mee te doen. Ik ben niet alleen heel benieuwd naar de Vietnamese keuken, maar ook minstens zo benieuwd wat de culturele gebruiken in het land zijn als het om eten en drinken gaat! Hopelijk tot ziens in juli!

  1. Leuk dat je meedoet Hans, en leuk dat je het nuttige met het aangename (wellicht) gaat combineren.

 21. Wat een mooi verhaal! In juli zal ik een goede vriendin, die een jaar in Taiwan heeft gewoond, eindelijk weer zien en gaan we samen Vietnam verkennen. We hopen dan helemaal verliefd te worden op alle geuren en kleuren van het land. Als echte avonturiers houden wij van buiten de gebaande paden treden en dus lijkt de Real Hanoi Bicycle Experience ons erg leuk! Het beste vervoersmiddel blijft immers de fiets!

  1. Hoi Emma, bedankt voor jouw mooie verhaal. Fingers crossed wellicht winnen jij en je reismaatje wel die Real Hanoi Bicycle Experience, je weet maar nooit!

 22. Mijn favoriete ding om te doen is naar een plek gaan waar ik nog nooit ben geweest. Deze zomer is dat 4 weken backpacken in Vietnam. Als typische Nederlander lijkt me dan ook niks leuker dan een nieuwe bestemming verkennen op de fiets. Gezien ik start in Hanoi is dit de ideale manier om kennis te maken met Vietnam en de verborgen plekjes te ontdekken. Ik zou heel graag mijn reis starten met de Real Hanoi Bicycle Experience!

  1. Hi Vera, leuk dat je meedoet. De actie is bijna afgelopen, dus wie weet ontvang jij volgende week een berichtje dat je in Hanoi op de fiets mag stappen. Sowieso een hele toffe reis toegewenst, natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *