Sidney runt met veel liefde en plezier zijn organisatie Friends Travel Vietnam. Dit is zijn verhaal.

Rotterdam Centraal Station

Daar stond ik dan in 2007 op het Central station in Rotterdam. Mijn backpack op mijn rug, klaar om op wereldreis te gaan. Zoveel mogelijk zien was mijn motto. Alles met de trein bereizen, via Rusland , Mongolië, China om door naar Vietnam te gaan voor een maand en dan door…. Dit land heeft mijn liefde gewonnen en heb ik het snel ingeruild met mijn thuisbasis in Nederland en weet je wat mij daar tot overtuigd heeft? De Vietnamese ijskoffie! Deze ijskoffie zorgt er ook nog eens voor dat klanten bij ons langskomen en een fantastische ervaring hebben in Vietnam. Nu zal je wel denken: wat heb je dan? Een koffietent? Nee, we zijn een touroperator!

Als je maar niet…

Vele reizigers zullen het vast wel mee hebben gekregen voor ze op reis gingen: ‘’als je maar niet verliefd wordt op een Vietnamees’, omdat anderen bang zijn dat je niet meer terugkomt. Toch overkwam het mij jaren later en werd ik smoorverliefd op een prachtige vrouw genaamd Thao. Wij komen allebei uit de dienstverlenende sector en zo hebben wij elkaar ook ontmoet. Ik werkte als directeur en investeerder van een cruise-rederij. Zij werkte voor een hotelketen en kwam daarvoor op inspectie. Al snel waren wij verliefd. Nou daar zit ik dan, nog altijd in Hanoi.

Liefde & passie deel je samen

In Vietnam merk je al heel snel dat familie en vrienden heel veel betekenen. Iedereen steunt elkaar onvoorwaardelijk en ze gaan letterlijk voor je door het vuur. Thao en ik deelden allebei onze passie voor het land en haar cultuur en dat wilde wij met anderen delen. Ons motto was om een bedrijf op te richten op basis van hoe wij willen dat we onze vrienden zouden rondreizen. Vandaar de naam Friends Travel Vietnam.
Friends Travel Vietnam Sidney en Thao

En onthoudt: je vrienden en familie betekenen alles voor je en die kan je niet teleurstellen. Dit houdt in dat de reis uiterste kwaliteit, unieke en lokale ervaringen moet bevatten die je nergens anders kan krijgen. We hebben daarom de naam Friends Travel Vietnam gekozen omdat het dichts bij ons gevoel zat. Het was we een uitdaginkje, maar het is gelukt door flexibel te zijn en goed naar je klanten te luisteren. Inmiddels zit ik 7 dagen per week vastgeplakt aan m’n stoel achter mijn computer vanwege de enorme drukte en daar ben ik en mijn vrouw erg dankbaar voor.

Niet toeristische routes

Veel mensen die reizen, willen uiteraard de hoogtepunten van het land zien en dat moeten ze ook zeker doen. Het enige wat ik gewoon jammer vind, is dat velen de meest toeristische tours/routes pakken die je maar kan pakken. Deze plekken hebben vaak niet meer hun ongerepte natuur en kunnen daardoor hun ‘’wauw’’ factor verliezen. Gelukkig durf ik te zeggen dat er ook tours en plekken zijn die je nooit meer zal vergeten. Zo heb je bijvoorbeeld onze “Real Halong & Sapa Experience” waar je met op pad gaat met locals naar de populaire, maar verborgen plekjes. Toeristen? Bijna niet.

Je kan mij wakker maken voor…

’s Nachts kan je mij wakker maken voor uiteraard de ijskoffie, genaamd cà phê sữa đá. Wist je dat de koffiebonen van Vietnam een van de grootste en belangrijkste inkomsten zijn sinds het begin van de 20e eeuw. Het proberen waard en geloof me, je raakt er verslaafd aan. Daarnaast waardeer ik het als je me wakker maakt voor de fantastisch goede Pho Bo op 49 Bat Dan in Hanoi daar kan je me vinden om 06:08 in de ochtend want dat is het tijdstip dat ze gaan starten, een beef noodle soepje om nooit meer te vergeten. De eigenaars van de zaak herinneren me als de dag van gisteren, 11 jaar geleden, ik at ik er namelijk 3 bowl of beef noodle soep.

Wees niet bang, je kan het gewoon eten!

Vietnam staat bekend om haar enorm gezonde keuken. Daarom zou ik zeggen: ‘eet je lekker vol’. Je kan het safe spelen en de wat simpelere, niet mindere, gerechten te eten, maar je kan jezelf ook uitdagen en de echte lokale gerechten proberen. Ik snap dat mensen het eng vinden om alleen op pad te gaan en gerechten bestellen met een naam waarvan je denkt: ‘nou dit is dan mijn laatste maaltijd, vaarwel’. Maar geen zorgen, je zal het overleven. Heb je toch ergens je bedenkingen? Je kan me altijd een belletje geven en ik kom je redden. Om dit te voorkomen, kan je natuurlijk ook gewoon meegaan met een onwijs lekkere en leuke Real Hanoi Street Food Experience. Wij sturen dan een leuke Engelssprekende gids mee die jou de keuken van Vietnam laat proeven.

Fiets met Friends Travel Vietnam mee naar het onbekende

Friends Travel Vietnam team
Inmiddels is Friends Travel Vietnam al sinds begin 2013 gevestigd in Old Quarter, Hanoi, Vietnam en wij kennen alle ins en outs van de stad. Wat mij opvalt, is dat de meeste reizigers deze vaak niet mee krijgen wanneer zij in de stad zijn en dat vind ik jammer. Zeker aangezien Hanoi veel meer te bieden heeft dan het centrum. Ik kan je verklappen dat het echt heel leuk is geworden en alle elementen zitten erin. Van lokale snacks en dranken, een leuke geschiedenis. Cultuur, rijk & arm, markten, een tempel tot geuren en kleuren. En dat allemaal in de leuke chaos, maar toch ook in de rust van Hanoi. Fiets je lekker Nederlands met ons mee?
Friends Travel VietnamVrije tijd?

Je zal denken: die praat wel veel over zijn werk en wat er te doen is qua tours, maar wat doet hij zelf nou eigenlijk? Nou ik kan je eigenlijk vertellen: ik zit 7 dagen per week, met heel veel plezier, op kantoor om reizigers advies te geven en helpen om hun reis in Vietnam onvergetelijk te maken. Soms ga ik er weleens tussenuit naar Hoi An of Da Nang, maar dat gaat niet heel makkelijk met een drukke zaak. Vind ik dat erg? Nee. Ik doe mijn werk met passie en alle positieve energie die ik terugkrijg van mijn klanten na een geweldige ervaring, leven mij op. En ons leuke bedrijf is later voor onze kinderen, waar we net zoveel liefde in steken.

W I N A C T I E

Friends Travel Vietnam en OmniTraveler.nl slaan de handen ineen. En dat is goed nieuws voor jou! We geven namelijk in totaal 4x (2 x 2) de Real Hanoi Street Food Experience en 4 x (2 x 2) de Real Hanoi Bicycle Experience weg!

Real Hanoi Street Food Experience t.w.v. US$ 29,- p.p.

Wie meegaat op de Real Hanoi Street Food Experience staat een culinair avontuur in Hanoi te wachten. Met een gids bezoek je de beste marktjes, de lekkerste straatstallen, plof je neer in lokale cafés en wordt je meegenomen naar andere moeilijk te vinden, maar ‘zeker de moeite waard’ plekjes. #nomnomnom

Real Hanoi Bicycle Experience t.w.v. US$ 29 p.p.

Stap op de fiets en ontdek plekken in Hanoi die je te voet nimmer gevonden had. Trap door het dagelijks leven van de Vietnamees en geniet van de vele geuren en kleuren die je zintuigen tijdens de Real Hanoi Bicycle Experience prikkelen.

Meedoen is simpel!

Wil jij een van deze toffe excursies winnen, zo maak je kans:

  • Laat onder dit artikel een bericht achter, waarom je graag mee op experience gaat
  • Geef ook meteen even aan of je voor de Food – of de Bike Experience kiest (als je wint, natuurlijk)
  • Klik op ‘Vind ik leuk’ op de Facebookpagina van OmniTraveler
  • Meedoen kan tot 1 juli 2018

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden, winnaars ontvangen per bericht van OmniTraveler. Voorwaarden worden je eveneens toegezonden.

Meer Vietnam:

Vietnam Local Life | Thomas vertrok voor een jaar naar Vietnam en kwam niet meer terug
DMZ tour vanuit Hue
Sapa: Te voet door het Noorden van Vietnam

Tags: Vietnam
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather