Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Luxemburg-stad | Huren, eten, slapen & zien

Fietsen in Luxemburg-stad uitzicht

Ga je mee fietsen in Luxemburg-stad, de hoofdstad van een klein Groot-Hertogdom?

Fietsen in Luxemburg-stad, de hoofdstad van Groot-Hertogdom Luxemburg, is fietsen in een klein maar fijne stad. Een stad waar historische panden en nieuwe wijken gemoedelijk naast elkaar bestaan, waarde Alzette en Pétrusse rivieren je de weg door de stad lijken te wijzen. De plek waar je een dag fietsen afsluit met een glas crémant in de hand. Proost! Op Luxemburg-stad.

Fietsen in Luxemburg-stad, zo regel je een fiets

 • vel’OH!: zijn (elektrische)stadsfietsen die op diverse plaatsen in de stad te huur zijn. Zoals in vele grote wereldsteden is de huur eenvoudig via een app te regelen. Account aanmaken, fiets ontgrendelen en gaan!
 • Met een gids op pad: Geen zin of tijd om zelf een route uit te stippelen? Geen nood spring samen met Baja bikes op de pedalen. In 2,5 uur trap je langs alle highlights van de stad.

Fietsen in Luxemburg-stad vel'OH!

Na inspanning, ontspanning

De fietsketting kan niet continu ronddraaien. Vergeet af en toe niet af te stappen om de inwendige mens tevreden te houden.

 • Gruppetto Café: Deze horecazaak ademt fietsen. Fietsen aan de muur, wielrenpetjes waar je maar kijkt en mooie fietsfoto’s sieren de wanden. Je schuift er, in de gezellige ambiance, aan voor een gezond ontbijt, een powerlunch of een goede kop koffie.
 • Konrad Café: Overdag de plek voor een fijne lunch, na zonondergang gaan de stoelen aan de kant en is het tijd voor een dansje en live muziek. Aanraders zijn het huisgemaakte gebak en de goed gevulde salades.
 • Beet: Beet is een vegan restaurant, alles is er plantaardig en daar zijn de eigenaren behoorlijk trots op. Ze zien zichzelf dan ook graag als ambassadeurs van verantwoord, lokaal en seizoensgebonden maaltijden.

toast avocado

Morgen gezond weer op

 •  Jeugdherberg Luxemburg-stad: Niet alleen deze jeugdherberg alle jeugdherbergen in Luxemburg dragen het predicaat Bed + Bike en bieden fietsers diverse diensten aan voor fietsende vakantiegangers. Variërend van tours in de stad tot meerdaagse tochten in het land. Ze verzorgen zelfs een – plastic-vrije – picknick lunch voor je.
 • Mama Shelter Luxemburg: Mama Shelter Luxemburg is een hip design hotel en ligt in het hart van Kirchberg, ideaal gelegen om deze multiculturele stad te verkennen. Geniet na een dag fietsen vanaf het dakterras van het uitzicht over de stad. Nog energie over? Wat dacht je van een potje tafeltennis of een jeu des boules? Gasten die eerder in het hotel verbleven, noemen het een uniek en verfrissend concept.
 • La Pipistrelle — B&B Hotel: Overnachten bij La Pipistrelle — B&B Hotel, is slapen omringd door UNESCO Wereldergoed in het historische deel van Luxemburg-stad. Niet alleen de ligging is bijzonder, de luxe kamers zijn dat eveneens.

Fietsen in Luxemburg-stad is leuk, maar hier stap je zeker even voor af

Luxemburg-stad staat bol van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden. Een paar tips:

 • Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean: Dit museum is een bezoek waard, zelfs a;s er geen kunst te bewonderen was. Geniet er van de bijzondere architectuur en de indrukwekkende (wisselende) exposities. Een bezoek aan MUDAM, stelt nimmer teleur.
 • Esch-Sur-Alzette: De tweede stad van Luxemburg was in 2022 culturele hoofdstad van Europa. Ideaal om te combineren met je verblijf in Luxemburg-stad,
 • Korting: Ben je van plan ook op andere plekken in Luxemburg te gaan fietsen? Met de Luxemburg card, ontvang je bij verschillende verhuurders korting of is een dagje fietsen zelfs helemaal gratis. Ook toegang tot verschillende musea is met deze pas kosteloos.

Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean Luxemburg

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in FietsActief Magazine

Meer fietsen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *