Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in het buitenland: Waarom een goed fietsslot?

Waarom een goed fietsslot

Als je in het buitenland op fietsvakantie gaat, is het belangrijk dat je een goed fietsslot hebt. Hier zijn verschillende redenen voor, die we in dit artikel uiteenzetten. Als je dus nog twijfelt of je moet investeren in een goed fietsslot, lees dan snel verder.

Reden 1: Je wilt niet dat je fiets gestolen wordt

Een inkoppertje, maar wel heel belangrijk. Voor een lange fietsvakantie in het buitenland gebruik je waarschijnlijk een goede fiets die flink wat duiten heeft gekocht. Als deze gestolen wordt is dat wel heel vervelend. Daarom is het belangrijk dat je je fiets altijd goed en stevig ergens aan vast maakt als je deze even alleen laat. Ook raden wij aan om de fietstassen te kunnen vergrendelen en vast te zetten aan de fiets. Hierdoor hoef je niet steeds met je spullen te zeulen.

Reden 2: Zonder fiets ben je nog verder van huis

Het is al vervelend als je fiets wordt gestolen in de stad waar je woont, maar het is nog veel vervelender wanneer dit gebeurt als je in het buitenland bent. Je enige vervoermiddel is dan in één keer weg en je moet een manier verzinnen waarop je verder komt. Erg vervelend dus, want waarschijnlijk kun je de rest van de vakantie dan wel afblazen. Het is sowieso dus slim om een plan B te verzinnen, bijvoorbeeld de trein of een huurauto, zodat je alsnog verder kunt gaan.

Waarom een goed fietsslot

Reden 3: Zonder goed fietsslot krijg je geen geld terug van de verzekering

Het is al vervelend genoeg als je dure fiets gestolen wordt, maar als de verzekering dan ook nog eens niet wil uitbetalen is dat extra naar. Vaak doen ze dit niet omdat in de voorwaarden van de verzekering bepaalde eisen staan waaraan fietssloten moeten voldoen. Als je dus niet zo’n slot hebt, kun je wel fluiten naar het geld. Controleer daarom altijd de voorwaarden van je verzekering en welk slot bij die voorwaarden past.

cijfer fietsslot

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fietsslot?

En wat is dan een goed fietsslot? Er zijn verschillende goede fietssloten, maar we kunnen je verzekeren dat een simpel ringslot diefstal niet tegengaat. Je hebt altijd een kettingslot of beugelslot nodig waarbij je de fiets vastmaakt aan een vast object, bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Hierbij let je natuurlijk wel op of de paal hoog genoeg is, anders kan de dief de fiets er alsnog zo overheen schuiven.

Goede fietssloten hebben altijd een keurmerk. Veel verzekeraars eisen dat het fietsslot dat jij gebruikt minimaal ART-2 gekeurd is. Een hoger cijfer kan dus ook, en dit betekent dat het slot ook beter is. Wij raden zelf aan om een kettingslot te nemen, deze zijn veel lastiger open te breken dan bijvoorbeeld een kabelslot. Ook kun je het beste een goed cijferslot gebruiken, want deze kun je niet openen door middel van lockpicking. Natuurlijk moet je altijd controleren in de voorwaarden van je verzekeraar of onze eisen voor een goed slot met die van hen overeenkomen.

Meer Inside Information:

E-sigaret op reis? Dit moet je weten!
Wi-Fi op reis je beste vriend of je ergste nachtmerrie
Zo raak je nooit meer je vakantiefoto’s kwijt

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Ik huur ter plaatse een fiets als ik wil fietsen en daar zit dan een slot bij. Ik maak veel gebruik van het ov in de vakantie.

  2. Een fietsslot is zeker belangrijk 🙂 Mijn fiets werd vroeger regelmatig gestolen. Toen ik jong en onbezonnen was soms vond ik hem dan ook wel terug. Tegenwoordig koop ik liever een goed slot zodat ik hem niet kwijtraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *