Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Glasgow | Huren, eten, slapen & zien

Fietsen in Glasgow straatneeld

Go, go, go. Fietsen in Glasgow

Fietsen in Glasgow is fietsen in de tweede stad van Schotland, zoals Glasgow dikwijls wordt genoemd. Wat ons betreft verdient betreft verdient deze bestemming zeker een eerste plaats. De stad staat bol van architectuur, rijk erfgoed, muziek en gastvrijheid. Bovendien is het centrum prima per fiets te ontdekken. Wie gaat er mee?

Fietsen in Glasgow, zo regel je een fiets

 • OVO Bikes: zijn (elektrische)stadsfietsen die op diverse plaatsen in de stad te huur zijn. Zoals in vele grote wereldsteden is de huur eenvoudig via een app te regelen. Account aanmaken, fiets ontgrendelen en gaan!
 • Glasgow draagt fietsers een warm hart toe. Omdat fietsen buiten je eigen woonplaats anders is dan anders, heeft de stad een overzichtelijke website met praktische tips voor een zorgeloze rit door de stad en een overzicht met de leukste wijken en de beste plekken om af te stappen.

Na inspanning, ontspanning

De fietsketting kan niet continu ronddraaien. Vergeet af en toe niet af te stappen om de inwendige mens tevreden te houden.

 • Hanoi Bike Shop: De Hanoi Bike Shop brengt een beetje Vietnam naar Schotland. Stap zeker even af bij dit gezellige restaurant. Bestel er zeker de vermaarde ‘Pho’ na een bord van deze street food specialiteit trap je moeiteloos weer vele kilometers weg.
 • The Ubiquitous Chip: Kernwoorden voor deze horecagelegenheid, met glazen dak, zijn buitengewoon Schots eten, een uitgebreide drankenkaart en legendarische gastvrijheid. Niet voor niets zien de locals Ashton Lane sinds 1971 deze plek als de place to be in de stad.
 • Cranside Kitchen: Dit is de plek om aan te leggen bij lekker weer. Geniet van de gerechten uit de verschillende restaurants terwijl je van het zonnetje geniet. Geen trek? Fiets dan toch even langs dit iconische ronde gebouw langs de rivier.
 • Zeg je Schotland, zeg je whisky. Besluit je een van de vele traditionele pubs te bezoeken om van een goed glas whisky te genieten? Stap in dat geval niet op de fiets maar pak een taxi.

Pho Vietnam

 Morgen gezond weer op

 • Yotel Glasgow: Het Yotel hotel, een modern hotel met compacte kamer, ligt op een bruisende plek in het stadscentrum aan Argyle Street, tegenover het centraal station van Glasgow. VEGA is de rooftopbar met restaurant en bowlingbaan.
 • Radisson Red Glasgow: Dit overnachtingsadres combineert stedelijke stijl, modern comfort, liefde voor kunst met een echt warm welkom. De bar en het restaurant op het dak bieden uitzicht op de SEC-campus en de rivier de Clyde.
 • Dakota Glasgow: Wie kiest voor een luxe verblijf in de stad, kiest voor Dakota Glasgow. Een plek waar klassiek en modern elkaar treffen, ruime kamers met oog voor detail en een uitstekend restaurant onder hetzelfde dak.

Fietsen in Glasgow is leuk, maar hier stap je zeker even voor af

Glasgow staat bol van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden. Een paar tips:

 •  Eat and Drink Festival: Van 24 – 27 mei 2024 wordt het eat and drink festival georganiseerd. Maak er kennis met lokale Schotse gerechten, geniet van street food uit alle windstreken en laat de cocktails je goed smaken. Meer info is te  eatanddrinkglasgow.com
 • Kelvingrove Art Gallery and Museum: Dit museum mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Glasgow.
 • Clydeside-distilleerderijtour: Gelegen direct naast de rivier de Clyde.

Whiskey Schotland
Dit artikel schreef ik voor / verscheen eerder in FietsActief Magazine

Meer fietsen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *