Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Bolzano | Huren, eten, slapen & zien

Fietsen in Bolzano Zuid Tirol Italië

In het zadel in Zuid-Tirol: Fietsen in Bolzano

Fietsen in Bolzano, in de stad die ook wel bekend is onder de naam Bozen, De provinciehoofdstad van het Italiaanse Zuid-Tirol. Naast de historische stadskern, domineren vele kastelen de stad en haar omgeving. Tel daar een aantal interessante musea en indrukwekkende architectuur bij op en je snapt dat je hier een keer in het zadel moet springen om al het moois van de stad te aanschouwen.

Fietsen in Bolzano: Op de (gehuurde) pedalen

 • Bici Bolzano is het bike sharing systeem in de stad. Download de app, registreer en trappen maar.
 • Met meer dan 50 kilometer fietspad in de stad is het een aanrader de Bikemobil Card aan te schaffen. Dit is een combiticket waarmee je een fiets kunt huren en volledig gebruik kunt maken van het geïntegreerde openbaar vervoersnetwerk in heel Zuid-Tirol. Alle informatie is beschikbaar op mobilcard.
 • Tip: Combineer een tochtje door de stad met fietsen door de wijnvelden deze bereik je via de Renon pass

Fietsen in Bolzano Zuid Tirol Italië fietsverhuur

Na inspanning, ontspanning

De fietsketting kan niet continu ronddraaien. Vergeet af en toe niet af te stappen om de inwendige mens tevreden te houden.

 • Batzen Häusl: Een stukje Oostenrijk in Italië. Een gezellige bierbrouwerij waar je ook aan kunt schuiven voor een eenvoudige maar voedzame maaltijd na je fietstocht door de stad en omgeving.
 • Tree Brasserie: Dit is een uniek restaurant in Zuid-Tirol, een van de eerste foodsharing-restaurants in Italië. Gastronomie en gastvrijheid wordt hier met een hoofdletter G geschreven. Heerlijk jezelf laten verwennen na een dag op de pedalen.
 • Eccetera: Even verkoeling! Aan ijssalons in Bolzano geen gebrek, wij tippen graag award-winning Eccetera

Italiaans ijsje

Morgen gezond weer op

 • B&B Hotel Bolzano: Klein maar fijn, dat is van toepassing op deze bed & breakfast nabij het centrum en het treinstation gelegen is.
 • Four Points by Sheraton Bolzano: De façade van dit hotel is misschien niet de fraaiste van Bolzano, wat wel heerlijk is – zeker na een dag fietsen – is relaxen in de Spa van dit hotel. Deze draagt niet voor niets de naam 7th heaven.
 • Bio- & Bike Hotel Steineggerhof: Dit hotel ligt in vakantieregio Eggental en niet ver van Bolzano vandaan. Het is een ideale uitvalsbasis voor fietstochten naar de stad en in de omgeving. Geniet na een fijne fietstocht van de rust en het uitzicht op de Dolomieten.
 • Voor meer fietsvriendelijke hotels in de omgeving van Bolzano, check de website https://www.bikehotels.it/en/south-tyrol.html

Fietsen in Bolzano is leuk, maar stap zeker ook even voor af

Bolzano staat bol van cultuur, evenementen en bezienswaardigheden. Een paar tips:

 •  IJsman Ötzi: Een bezoek aan Bolzano is niet compleet zonder een bezoek aan het Archeologisch museum van Zuid-Tirol. Vrijwel het hele museum gaat over deze topvondst. Ötzi was een volwassen man die als ijsmummie per ongeluk in 1992 in de Alpen gevonden is.
 • Klassieke muziek: Elke zomer verandert Bolzano, tijdens het Bolzano Festival Bozen, in de hoofdstad van de klassieke muziek. De aankomende editie van het festival vindt plaats in juli t/m september 2024. Meer info omtrent het festival en het programma
 • Wijnliefhebbers verzamelen: Elk jaar in augustus wordt in Bolzano de Via dei Portici omgetoverd tot een sfeervol wijnproefpad. Hierlangs laaf je je aan de beste wijnen uit de authentieke wijnkelders in de stad. Wanneer? Woensdag 09 augustus 2024.

Otzi ijsman

Dit artikel schreef ik voor / verscheen eerder in FietsActief Magazine

Meer fietsen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *