Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bloomtravel: Ontdek met eigenaresse Eliza Athene

In de terugkerende rubriek ‘De Expert’ op OmniTraveler.nl, je online reismagazine voor de veelzijdige reiziger, maak je dit keer kennis met Eliza en haar reisorganisatie Bloomtravel.

Bloomtravel

Eliza studeerde aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Na haar stage greep ze haar kansen een eigen touroperator te starten, genaamd Bloomtravel. Dagelijks is ze in de weer met de organisatie van culturele schoolreizen, maar ze organiseert daarnaast ook taalreizen en rondreizen voor individuele reizigers. Stedenreizen daar houdt ze van en haar – al maar toenemende – klantenkring eveneens. Recentelijk ging ze op pad in Athene, reis je met haar mee?

Athene

Een eerste indruk van Athene? Een zeer gave citytrip, want deze stad heeft veel te bieden.
Van gezellige bars en restaurants inclusief een cultuur van uitgebreid lunchen, een drankje na het werk en met vrienden en familie buiten dineren. Tot een ware hoofdstad waar kunst en cultuur ruim aanwezig zijn.

Bloomtravel Griekenland

Tips om te overnachten

Bloomtravel raad je aan in de buurt van metrostation Monasteraki een accommodatie te reserveren (uiteraard weet Eliza de plekken met de beste prijs-kwaliteit verhouding) . Hier gebeurt het allemaal en vind je de levendige straten, de vlooienmarkt en het Akropolis.
Persoonlijke aanrader: Hotel Evripides

Zeker niet te missen volgens Bloomtravel

Natuurlijk mag een bezoek aan de Akropolis niet ontbreken tijdens een citytrip Athene. Het kaartje kost wat, maar dan heb je ook wat. Hier voel je de oudheid en heb ik me echt weer verbaasd over de prachtige gebouwen boven op de heuvel. De wandeling er naartoe is ook al mooi en brengt je naar de top van de stad.
Tip: Er zijn meer heuvels met minder bekende ruïnes die ook zeer de moeite waard zijn om naartoe te wandelen. Er is een heel stadspark gebouwd waardoor je meer dan het Akropolis kunt bezoeken. Wandel bijvoorbeeld naar de Pnyx, hier zijn minder toeristen en van hieruit kun je misschien nog wel mooiere foto’s van de Akropolis maken.

Bloomtravel Athene Griekenland

De Vlooienmarkt, het Emst museum voor moderne kunst en het Nationaal museum van Archeologie, ik kan simpelweg niet kiezen!

Bloomtravel Athene Griekenland Documenta Bloomtravel Griekenland Athene boekenmarkt

Etenstijd

Opnieuw de buurt van metrostation Monasteraki en de wijken daar direct omheen. Daar zijn talloze plekjes waar je goed kunt eten. Vraag zeker om de specials, de lokale, Griekse gerechten die dagvers worden gemaakt. Let op: Wees er op tijd bij, want op is op!
Weest gewaarschuwd: In Griekenland mag er nog in restaurants gerookt worden. Heb je dat liever niet, vraag eventueel het personeel om een plekje waar je er niet zoveel last van hebt.

Bloomtravel

Wauw Eliza, ik pak meteen mijn koffer om Athene te gaan ontdekken. Bedankt dat je deze inside information met ons deelde. Voor meer inspirerende bestemmingen en boeiende stedentrips of taalreizen, bezoek je de site van Bloomtravel vol informatie. Meer weten? Bel of mail Eliza gerust!
✉ info@bloomtravel.nl
☎ +31 (0) 575 47 30 07

Meer Griekenland:

Athene, al 2.300 jaar de moeite waard
Throwback naar Kreta

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Leuke stad hoor! Een paar dagen geweest toen we gingen eiland hoppen op de Cycladen. De wijk Plake is erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *