Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duin Deluxe Travel, eigenaresse Petra deelt haar liefde voor Afrika

Leeuw Beekse Bergen Brabant

Voor Petra, eigenaresse van reisorganisatie Duin Deluxe Travel, was het liefde op het eerste gezicht. Na vele landen in de wereld bereisd te hebben, bezocht ze Zuid-Afrika. Ze werd verliefd op de overweldigend mooie natuur en de vriendelijke mensen. Deze reis veranderde voorgoed haar leven. Sinds 2002 bezoekt ze zeer regelmatig het Afrikaanse continent. We reizen met haar mee naar Zambia en Malawi.

Duin Deluxe Travel

Dat Petra dikwijls in Afrika te vinden is, is niet verwonderlijk. Ze heeft van haar liefde haar werk gemaakt. Voor haar eigen bedrijf Duin Deluxe Travel reist ze regelmatig naar dit deel van onze aardbol. Wanneer we haar spreken is ze zojuist teruggekeerd van een reis naar Zambia en Malawi. Vol enthousiasme vertelt ze over de trip, een combinatie waar niet veel mensen aan denken.

Leeuw op de landingsbaan

“Keer op keer, word ik geraakt door Afrika,” zegt ze direct na onze kennismaking. “Ook ditmaal weer.” Direct gaat haar gedreven verhaal verder. “Voor de beste wildparken in Afrika moet je absoluut naar Zambia. Persoonlijk een van mijn favorieten om wild te spotten zonder hordes andere reizigers tegen te komen. Zambia is sowieso nog erg ongerept.”

zambia Duin Deluxe Travel

Als ik haar vraag wat Zambia dan zo speciaal maakt voor haar, deelt ze haar avontuur graag met me. “In Zambia is het mogelijk naar de verschillende wildparken te vliegen. In een klein cessna spot je met wat geluk vanuit de lucht het diverse wildleven. Voordat we tijdens mijn trip daadwerkelijk konden landen, moesten er eerst nog een paar leeuwen van de landingsbaan verjaagd worden. En dan moet je safari nog beginnen!

Eenmaal voet op Afrikaanse bodem gezet, wordt je onthaald met koele handdoekjes en een verfrissend drankje. Juist omdat je vliegt, zijn de afstanden naar de lodges nooit lang.”

South Luangwa National Park

De eerste nachten bracht Petra door in het South Luangwa National Park in het Luangwa River Camp. “Een heerlijke plek. Het kleinschalige tented camp is gelegen aan de rivier , waar regelmatig dieren komen drinken. Omdat het kamp gelegen is aan de rivier, is de omgeving erg wildrijk. De beesten komen naar deze plek om te drinken. Zeker in de droge periode (juni – november) is de rivier een gewilde plek om de dorst te lessen. Reis je buiten deze periode dan kan er een regenbui vallen!”

Zambia Olifant Afrika

Wat maakt het South Luangwa National Park anders dan andere parken? “Naast het feit dat je in het South Luangwa National Park een safari per jeep kunt maken, is het hier ook mogelijk een zogeheten night drive te maken. Een nachtsafari mag niet overal, maar hier dus wel. Wanneer je er ’s nachts op uit gaat, vergroot je de kans op het zien van luipaarden en leeuwen. South Luangwa staat bekend om zijn uitstekende wandelsafari’s. Wie echt avontuurlijk is aangelegd, blijft in een tentje tussen het wild overnachten. Of maak een boottocht en sta oog in oog met krokodillen. Sluit de dag af met een drankje. Terwijl de zon ondergaat en de nijlpaarden op de achtergrond lawaai maken, kijk je tevreden terug op het avontuur van die dag.”

Liwonde National Park

Als ik het goed heb, was het South Luangwa National Park niet het enige park dat je bezocht. “Klopt, ik reisde ook naar Liwonde National Park in Kutchengo. Dit park park is in opkomst. Vroeger werd hier veel gejaagd, maar de afgelopen jaren neemt de populatie van het wild toe. In dit park is het vrij moerassig en zie je palmbomen. Vanzelfsprekend trekt een andere vegetatie ander wild aan. Dat maakt de combinatie juist zo interessant.

zebra Afrika Duin Deluxe Travel

Het gloednieuwe Kutchengo kamp is kleinschalig van opzet. Er staat slechts een handvol safaritenten. Het servicelevel is daardoor enorm hoog. De gidsen kennen de omgeving op hun duimpje, het personeel kent je bij naam. Na een dag vol indrukken, voelt het hier echt als thuiskomen.”

Pamperen in Pumulani

Wanneer je op safari gaat, sta je dikwijls al vroeg op, of ga je zelfs ’s nachts op pad. Is er ook nog tijd om te ontspannen? “Jazeker! Zambia laat zich goed combineren met  buurland Malawi. Daar je reis afsluiten met een paar dagen “strand” is heerlijk. Ook al verblijf je niet aan zee, maar aan het Malawimeer, deze bestemming heeft alles om jezelf heerlijk te ontspannen. Denk aan baaitjes en kleine eilandjes waar je zwemt of snorkelt in helder water. Een van mijn favoriete dingen om te doen in Pumulani; tijdens zonsondergang meevaren met een traditionele houten dhow. Over het glinsterende water glijden is simpelweg picture perfect! Alsof je door een ansichtkaart vaart.

Duin Deluxe Travel deelt haar ervaringen graag met je

Petra kan nog uren doorpraten over de vriendelijke locals. Hoe ze in een lokaal dorp een school bezocht en met de kinderen speelde en danste en zelfs bij de mensen thuis werd uitgenodigd. Misschien moet je dat zelf maar eens met Petra bespreken. Ze deelt haar verhalen graag met je, wanneer ze een mooie reis voor je samenstelt.  Meer info lees je na op de website van haar reisorganisatie.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Meer Afrika:

Zuid-Afrika voor beginners. Dit moet je weten voor je vertrekt
Tanzania, een aaneenschakeling van hoogtepunten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *