Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dominicus reisgids Mongolië | Een goede voorbereiding van je trip

Dominicus reisgids Mongolië

Alles over de nieuwe Dominicus reisgids Mongolië + winactie

Dominicus reisgids Mongolië is de nieuwste reisgids in een reeks fraaie titel. Een pracht van een boek over een pracht van een land. En het leukste is, jij kunt zomaar een gloednieuw exemplaar winnen!

Voor altijd in je herinnering

Stel je eens een land voor, waar je nog in totale leegte kunt reizen. Een plek waar slechts een handvol avonturiers per jaar naar toe reizen. Een reis door een land met een andere cultuur, een lang zo uitgestrekt, waar wegen dikwijls ontbreken, een bestemming dat je na je bezoek voor altijd zult herinneren.  Het land waar ik het over heb en dat ik na mijn eerste bezoek in mijn hart sloot, Mongolië.

Mongolië, land van grote helden

Mongolie_gebouwen

Uitgestrekt in overtreffende trap

Mongolie_Gobi
Het land van de blauwe luchten, het land waar geen hekken of muren bestaan (althans buiten de hoofdstad). Heldere sterrennachten en frisse lucht. Een uitgestrekte woestijn, met toch een verrassende variatie in flora en fauna. De hoofdstad Ulaan Baatar combineert het nomadenleven met de geneugten uit het Westen. Buiten de verharde wegen, wordt je door de locals uitgenodigd voor het proeven van de specialiteit airag. Waan je de machtige Dhengis Khan, wanneer je te paard over de steppen trekt.

Superlatieven zijn koning

Mongolie_mensen
Ik hou van dit land. Een land waar superlatieven koning zijn, de rauwheid, de puurheid, de uitgestrektheid.  Reeds vijf maal bezocht het land dat tussen Rusland en China ingeklemd ligt en als ik vandaag mocht vertrekken voor een nieuw bezoek, pak ik direct mijn koffer in.

Speciaal voor jou

Mongolië_eten
Werd er al eens, speciaal voor jou, een geit geslacht. Omdat je de eerste buitenlander bent die dat jaar het dorp bezoekt?

Vakmanschap

Mongolie ger werkplaats Dominicus reisgids Mongolië Winactie
Het is fascinerend te zien, hoe de traditionele vilten ger tenten gemaakt worden.

Hoe kouder, hoe mooier

Mongolie_sneeuw
Juist wanneer de kou nog door het land raast, is Mongolië op haar mooist.

Dominicus reisgids Mongolië brengt je er heen

Mongolie Zaisan monument Dominicus reisgids Mongolië Winactie
Denk je bij jezelf, ja daar wil ik ook wel heen. Heb je misschien wat meer informatie voor me? Een reisgids waar ik alle ins- & outs over het land kan nalezen? Nou, wat een toeval, die heb ik voor je. En weet je wat het fijne is? De Dominicus reisgids Mongolië is nog in het Nederlands geschreven ook.

Dominicus reisgids Mongolië

De schrijvers Henk Kloosterhuis en Elma van Lier reisden een slordige 5.000 kilometer per 4×4 dwars door het land dat ongeveer 37 keer groter is dan ons eigen landje. Vol enthousiasme delen zij in deze Domnicus reisgids de verhalen en avonturen die zij tijdens de tocht beleefden. Kortom de perfecte voorbereiding – of voorpret – wanneer het enorme land gaat bereizen.

Dominicus reisgids Mongolië

Dominicus reisgids Mongolië Winactie

 • Vertel me waarom juist jij deze reisgids echt moet hebben. Om het overzichtelijk te houden ontvang ik de reacties graag hier op OmniTraveler.nl als comment
 • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Instagram
 • Meedoen kan tot en met woensdag 5 augustus 2015 12.00 uur

Dominicus reisgids Mongolië? Lees hier meer over het land

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

12 reacties

 1. Het is een land dat hoog op mijn lijstje staat om te bezoeken (hoewel ik wel een beetje rillingen krijg bij het idee dat ze een geit voor me zouden slachten)! Ik denk dat een inspirerende reisgids het land nog hoger op het lijstje zou zetten!

  1. Beste Lies, bedankt voor je deelname. Ik weet zeker wanneer je meer over Mongolië leest, je zal besluiten het land zelf te gaan ontdekken.

 2. Omdat ik al heel lang denk “daar wil ik echt naartoe gaan”, maar nooit precies weet waarom. Beetje vaag reden, maar ik denk omdat het me zo’n puur, avontuurlijk en onbeschrijfelijk land lijkt. Zo anders dan de westerse landen waar ik altijd naartoe reis en van tevoren al weet -of denk te weten- wat ik kan verwachten. Mongolië heeft iets mysterieus en ongrijpbaar.

  1. Goedemorgen Aniek, leuk dat je meedoet aan deze winactie. Mongolië is zeker anders dan het Westen. Ondanks dat in de hoofdstad steeds meer hoogbouw verrijst, leven de nomaden op het platteland nog altijd het leven zoals generaties voor hen dat ook al deden. Je naam gaat in de spreekwoordelijke hoge hoed en wellicht trekt de notaris binnenkort jouw naam eruit en ben jij winnaar van deze reisgids. Wie weet…..

 3. Deze reisgids lijkt me perfect om in te lezen over die droomtrip (hopelijk volgend jaar) met de Transmongolian Express. Rusland maar vooral Mongolië, omwille van de reden die je hierboven noemt (vooral dan de rust en uitgestrektheid, minder dat van die geit :-)) lijkt me dit een fantastische reis. Ook kwam ik nog niet veel reisgidsen tegen over dit land, en dit lijkt me dus een mooie aanvulling van mijn boekenkast.

  1. Hey Lotte, maak je droom volgend jaar werkelijkheid en stap aan boord van de Trans Siberië/Mongolië Express. Ik kan je verzekeren, ik maakte deze treinreis reeds vier keer en ik weet dat een vijfde maal zeker niet uitgesloten is. Neem je tijd om tijdens de stop in Mongolië het land te verkennen, trek ik minimaal een week voor uit, liefst meer. Wie weet lees jij jezelf na 5 augustus in, in deze mooie reisgids. Fingers crossed!

 4. Omdat jij altijd zo enthousiast bent over Mongolië en ik daarom nieuwsgierig werd. Omdat Marco Polo een geweldige serie is die mij kennis liet maken met de geschiedenis van Djengis. Omdat Herman en Martijn met hun food & travel juist daar naartoe afreisden en omdat het een van de weinige Aziatische landen is die mij wel trekken.

  1. Dank je voor je uitgebreide toelichting, (jarige) Daphne. Ik ben er van overtuigd dat als je ooit die richting op gaat, het een van de mooiste trips van je leven zal zijn.

 5. Hallo Eva, Like! Heb jij deze foto’s zelf gemaakt en welke gebieden in Mongolië heb jij bezocht? Afgelopen jaar de Trans Mongolië Express gedaan met een vriendin. Zeker een aanrader voor de reislustigen. Natuur, cultuur en voor ons Nederlanders bizarre gewoontes zijn mij bijgebleven. Het was echt een top reis! Helaas verbleven wij maar 5 dagen in Mongolië en dus een goede reden om Mongolië nogmaals te bezoeken. Wij hadden de Trans Siberian Railway van de Lonely Planet meegenomen. Erg handig, maar de informatie over de landen vond ik persoonlijk wat summier. De reisgids Mongolië zou ik willen winnen voor mijn vriend. Hij mocht niet mee ;-), maar dit land staat hoog op zijn lijst. Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de reisgidsen van Dominicus. Wij kopen eigenlijk altijd de Lonely Planet en ik ben zeer benieuwd naar andere reisgidsen.

  1. Hoi Bibi, yep, alle foto’s – en nog veel meer – maakte ik zelf. Ik reisde zelfd 4 x per trein naar Mongolië en 1x per vliegtuig. Ik bezocht vooral de ‘geijkte’ plaatsen, zoals UB, Terelj NP en deed een 8-daagse trip door de Gobi. Tijdens mijn laatste bezoek aan het land, was ik te gast op een Mongoolse bruiloft, man dat was wat! Met LP heb ik zelf een innige haat-liefde verhouding maar ik merk dat ik de laatste jaren minder trouw ben aan Tony & Maureen. Ik zet je naam op de lijst en wie weet, kun jij binnenkort je vriend verrassen….

 6. Mijn reacties gingen van mooi, naar heftig (die geit!) tot bijzonder (opzetten van zo’n tent). Uniek land volgens mij om doorheen te reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *