Dominicus reisgids Mongolië

Het is de nieuwste in een reeks fraaie titels; de Dominicus reisgids Mongolië. Een pracht van een boek over een pracht van een land. En het leukste is, jij kunt zomaar een gloednieuw exemplaar winnen!

Voor altijd in je herinnering

Stel je eens een land voor, waar je nog in totale leegte kunt reizen. Een plek waar slechts een handvol avonturiers per jaar naar toe reizen. Een reis door een land met een andere cultuur, een lang zo uitgestrekt, waar wegen dikwijls ontbreken, een bestemming dat je na je bezoek voor altijd zult herinneren.  Het land waar ik het over heb en dat ik na mijn eerste bezoek in mijn hart sloot, Mongolië.

Mongolië; land van grote helden

Mongolie_gebouwen

Uitgestrekt in overtreffende trap

Mongolie_Gobi
Het land van de blauwe luchten, het land waar geen hekken of muren bestaan (althans buiten de hoofdstad). Heldere sterrennachten en frisse lucht. Een uitgestrekte woestijn, met toch een verrassende variatie in flora en fauna. De hoofdstad Ulaan Baatar combineert het nomadenleven met de geneugten uit het Westen. Buiten de verharde wegen, wordt je door de locals uitgenodigd voor het proeven van de specialiteit airag. Waan je de machtige Dhengis Khan, wanneer je te paard over de steppen trekt.

Superlatieven zijn koning

Mongolie_mensen
Ik hou van dit land. Een land waar superlatieven koning zijn, de rauwheid, de puurheid, de uitgestrektheid.  Reeds vijf maal bezocht het land dat tussen Rusland en China ingeklemd ligt en als ik vandaag mocht vertrekken voor een nieuw bezoek, pak ik direct mijn koffer in.

Speciaal voor jou

Mongolië_eten
Werd er al eens, speciaal voor jou, een geit geslacht. Omdat je de eerste buitenlander bent die dat jaar het dorp bezoekt?

Vakmanschap

Mongolie_ger_werkplaats
Het is fascinerend te zien, hoe de traditionele vilten ger tenten gemaakt worden.

Hoe kouder, hoe mooier

Mongolie_sneeuw
Juist wanneer de kou nog door het land raast, is Mongolië op haar mooist.

Daar wil ik heen

Mongolie_Zaisan_monument
Denk je bij jezelf, ja daar wil ik ook wel heen. Heb je misschien wat meer informatie voor me? Een reisgids waar ik alle ins- & outs over het land kan nalezen? Nou, wat een toeval, die heb ik voor je. En weet je wat het fijne is? De Dominicus reisgids Mongolië is nog in het Nederlands geschreven ook.
Dominicus reisgids Mongolië

Dominicus reisgids Mongolië

De schrijvers Henk Kloosterhuis en Elma van Lier reisden een slordige 5.000 kilometer per 4×4 dwars door het land dat ongeveer 37 keer groter is dan ons eigen landje. Vol enthousiasme delen zij in deze Domnicus reisgids de verhalen en avonturen die zij tijdens de tocht beleefden. Kortom de perfecte voorbereiding – of voorpret – wanneer het enorme land gaat bereizen.

Dominicus reisgids Mongolië Winactie:

  • Vertel me waarom juist jij deze reisgids echt moet hebben. Om het overzichtelijk te houden ontvang ik de reacties graag hier op OmniTraveler.nl als comment
  • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Twitter of Instagram
  • Meedoen kan tot en met woensdag 5 augustus 2015 12.00 uur
Tags: Mongolië
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather