Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze dingen wil je bij thuiskomst van een toffe reis echt niet horen

melbourne reis

Ben je net terug van een toffe reis en zit je vol verhalen, dan heb je altijd wel die ene tante of collega die met een lekkere dooddoener je hele reissfeer bederft. Kortom, deze dingen wil je echt niet horen bij thuiskomst.

Huh, ging daar naartoe op reis, waarom?

Wat moet je daar nu? Een vraag die OmniTraveler meer dan eens hoorde. Bijvoorbeeld na afloop van een reis naar Myanmar of Taiwan. Ook op een citytrip naar Brussel wordt nogal eens wenkbrauw-ophalend gereageerd. Doorgaans ontglipt deze reactie uit de mond van degene die zelf jaar na jaar op dezelfde camping in Frankrijk staan of zelf het avontuur niet zo goed aan durven te gaan.

Is dat nog wat dan?

In het verlengde van de vraag waarom je ergens naar toe bent geweest, ligt de vraag of de bestemming van jouw keuze de moeite van het bezoeken nog wel waard is. Thailand? Daar had je minstens 20 jaar geleden moeten zijn? Toen was het nog onontgonnen gebied. Mallorca zeg je? Je gaat toch niet tussen al die Duitsers zitten daar? Ben je daar nu naartoe geweest? Buiten het regenseizoen is het daar echt veel mooier en rustiger, hoor.

santorini

Ben je daar niet geweest?

Ja hoor, de buurman is ook naar Laos geweest. Amper heb je kunnen vertellen wat je op je reis hebt meegemaakt, of er worden talloze vragen op je afgevuurd. ‘Ben je in de ene tempel geweest? en die ene avondmarkt, zeg me niet dat je die overgeslagen hebt,…….’ Zijn reis was per definitie beter dan die van jou. Gelukkig weet jij beter, reizen is geen competitie.

Hoezo ben je dan niet bruin geworden?

Als je op reis gaat, doe dat niet altijd om uren in de zon te gaan liggen bakken. En ja, het kan best zijn dat het in Nederland zonniger was dan toen jij van geiser naar vulkaan op IJsland trok. De tint die je tijdens het reizen opgelopen hebt, zegt immers niets over het feit of het een geslaagde vakantie was of niet.

Dat had je kunnen verwachten

Oh wee als je het durft hier en daar een kritische noot te laten vallen. Dat het ondanks de weersvoorspellingen toch wel erg veel regende tijdens je citytrip aan Dublin, bijvoorbeeld. Een; ‘dat is toch logisch, daar regent het altijd,’ is niet hetgeen wat je bij thuiskomt graag hoort.

Wat is het meest irritante dat jij bij thuiskomst aan moest horen?

Deze dingen wil je bij thuiskomst van een toffe reis echt niet horen

Toffe reis tips:

 

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *