Zoek
Sluit dit zoekvak.

De liefde lokte Anouk naar Rome, de Eeuwige stad van Italië

Zonsondergang Rome

Hoe is het om te wonen in de Eeuwige Stad, Rome? Anouk, liet Nederland achter zich voor een leven in de hoofdstad van Italië. Speciaal voor OmniTraveler vertelt ze over haar leven en deelt de fijnste plekken in de stad.

Anouk: Rome van Dichtbij

Amore

Rome symboliseert voor mij niet alleen de eeuwige stad maar ook de eeuwige liefde.

Het was dan ook de liefde die me naar Italië lokte. Een romance met een Italiaan ontstaan tijdens een vakantie in Spanje 26 jaar geleden. Na jaren van heen en weer reizen besloot ik na het afronden van mijn studie mijn geluk in Italië te beproeven. Ik vertrok voor een jaar naar Sicilië. Hier ging ik aan de slag als hostess voor een bekende Nederlandse reisorganisatie. Een geweldige periode op een fantastisch eiland waar ik vaak samen kon zijn met mijn Italiaanse vriend.

In 2003 trokken we naar Rome. Twee jaar later werd mijn Italiaanse vriend mijn man. Weer twee jaar verder werd onze dochter geboren waarna er nog een zoon volgde. Rome heeft voor mij een unieke sfeer. De stad vormt een enorme bron van inspiratie. Het is een ontdekkingstocht waarvan ik nog steeds vlinders in mijn buik krijg.

➡️ Neem ook even een kijkje op de site van Anouk: Rome van Dichtbij: Accommodaties, Activiteiten en Rondleidingen met Anouk als Nederlandstalige gids in Rome.

Anouk de Jong Rome van Dichtbij

Testaccio en lekker eten in Rome

Vanaf 2010 ben ik begonnen als gids in Rome en kan er mijn liefde voor en studie van Rome en de kunstgeschiedenis heerlijk vorm geven. Mijn eerste tours waren als gids op de fiets en ben dit gaan uitbreiden met rondleidingen door het Colosseum en food tours door de meest karakteristieke wijken van de stad.

De food tours inspireren mij om steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe adresjes, contacten en pleintjes en om een veelzijdig Rome te laten zien.

Neem nou de Testaccio wijk, een verborgen stukje Rome. Niet volgebouwd door de Pausen en met bezienswaardigheden waar je het misschien niet direct warm van krijgt, maar het ontdekken absoluut waard. Zoals de niet-katholieke begraafplaats met indrukwekkende sculpturen en de bijzondere sfeer. Een Piramide met een geestig verhaal en de Schervenberg die wel op een heel bijzondere manier is ontstaan. Dit alles in een scenario waar de Romeinse keuken is ontstaan en niets leuker dan praten over eten en proeven tegelijkertijd.

Foodtour Rome

Waar ik blij van word in Rome

Trastevere, is een van mijn favoriete wijken samen met Testaccio. Er hangt een sfeer waar je gewoon gelukkig van wordt. De karakteristieke bottega’s uit 1900 met veel lokale producten geven je een prettig dorps gevoel.

Trastevere Trastevere

De groteske paleizen uit de 16e en 17e eeuw waar machtige families van adellijke afkomst kunst verzamelden. Palazzo Barberini, de Galleria Corsini, de Galleria Phamphili en de Villa Farnesina zijn hier mooie voorbeelden van. Deze Paleizen schitteren dankzij het schildertalent van Rafael, de geweldige barok architectuur en de virtuoze beelden van Bernini.

Er is keuze uit meer dan 400 kerken, waar vaak de mooiste beelden en schilderingen te ontdekken zijn. Bijvoorbeeld de extase van Theresia in de Santa Maria della Vittoria kerk. Of de plafond- en trompe l’oeil schilderingen in de Sant’Ignazio di Loyola en de Chiesa del Gesù en je kijkt je ogen uit bij de mozaïeken in de Santa Prassede.

Het uitzicht over alle koepels en torentjes van Rome vanaf de Sinaasappeltuin op het Aventijn (tip: sleutelgat van Rome), vanaf het Pincio terras in de Villa Borghese (tip: loop het park in en maak een rondje rondom het laghetto (meertje) en vanaf de Gianicolo heuvel (tip: elke dag om klokslag 12 uur wordt er hier een kanonschot afgevuurd).Uitzicht koepels Rome

Ten slotte

Rome is het hele jaar door mooi. April, mei en juni zijn mooie maanden, zomerwarm maar niet te heet. Voor Oktober geldt hetzelfde, de Romeinse uitdrukking ‘le ottobrate romane’ verwijst naar het vaak nog mooie weer in Oktober. Een periode waarin veel groenten, druiven en olijven worden geoogst. De warmere maanden zijn juli, augustus en september maar kan je goed tegen de warmte prima te doen. Juli is een aanrader want dan worden er veel openluchtconcerten georganiseerd.

Meer Local life:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Het lijkt me zo gaaf om (een tijd) in het buitenland te wonen! Volgens mij ontdek je dan nog veel meer mooie plekken dan tijdens een reis. Ik ben 10 jaar geleden eens naar Rome geweest, maar zou er graag nog eens naartoe willen gaan. Dan zal ik de website van Anouk er zeker even bijpakken!

  2. Rome is wel echt een práchtige stad! Ik was er vorig jaar in februari eindelijk weer eens terug (met mijn dochter) en heb genoten. Ik vond het er erg druk, maar het blijft een prachtstad. En nu zal het er wel heel anders zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *