Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Expert, wat houdt dat in? Een kijkje in het leven van Carolien

De terugkerende rubriek ‘De Expert’ op OmniTraveler.nl, je online reismagazine voor de veelzijdige reiziger, gaat dit keer niet over fraaie bestemmingen. Nee, deze keer staat dit item in het teken van een visum expert. Want reizen betekent dikwijls ook een visum aanvragen. Wellicht doe je het zelf, maar handiger/verstandiger is het deze procedure in handen van een visum expert te leggen. Carolien Eyndhoven van C&E Embassy Express neemt je een dagje mee op sleeptouw en deelt haar werkdag met je.
visum expert tekst

06.30 uur de visum expert staat op

Half zeven en de wekker gaat. Nog vijf minuten….weer een dag van rennen en vliegen en het gaat nooit snel genoeg. Ik ben een Razende Roeland, Ti Ta Tovenaar en Moeder Theresa in één.

Ik begin met een stapel post in plaats van boterhammen als ontbijt. Welke envelop er ook opengaat, alle aanvragen moeten gisteren klaar zijn en de meeste zijn niet compleet. Ondanks alle lijstjes van visumvereisten op onze websites denken sommige klanten dat ik slechts aan een paspoort genoeg heb. Ik kan veel maar helaas nog steeds niet toveren. Ik stuur een reeks e-mails en ga met mijn koffer op pad. Vandaag 9 ambassades en consulaten te bezoeken, waarvan twee in Rotterdam. Gelukkig geen Brussel op het programma vandaag. Goed plannen en geen tegenslagen…want dan loopt alles in de soep.

“Nee meneer, dat mag niet”

In Den Haag gaat alles van een leien dakje, hoewel de telefoon niet stilstaat. Een klant belt zelfs drie keer achter elkaar, omdat hij niet begrijpt wat er fout is aan een pasfoto met een knalblauwe achtergrond. Pas als ik zeg dat dat in een paspoort toch ook niet mag, begrijpt hij het. Ik krijg een enkele onmogelijkheid weer voor elkaar en ben te vroeg op een afspraak, maar wordt toch geholpen. Wat is dit toch fijn! Veel mensen aan de telefoon die informatie willen over aanstaande of lopende visumaanvragen. Gelukkig weet ik alles uit mijn hoofd; zou een mooie boel worden als dat niet het geval zou zijn.

Op naar Rotterdam!

Halverwege de A13 loopt de snelweg vast….oh oh, er zit al zo weinig tijdspeling in. Dit zijn gelukkig maar twee aanvragen dus zal wel los lopen. Kalm blijven. Een uur te laat op mijn afspraak bij een consulaat…. maar ik word toch geholpen. Krijg wel een kleine reprimande maar ik knik gedwee. “Sorry”, en ik tover mij allermooiste glimlach tevoorschijn! Zie je wel, niks aan de hand. Snel dat andere consulaat bezoeken en dan terug weer naar Den Haag.
visum expert wereldbol

Die smoes heb ik eerder gehoord

Mijn mobiel rinkelt alweer. Het is de man voor wie ik vorige week een visum Rusland heb geregeld. Hij vraagt hoopvol dat als hij zijn visum niet gebruikt hij een andere keer kan gaan? Hij snift luidruchtig tussendoor. Ik vertel hem dat het visum slechts een beperkte geldigheid heeft en als dat verloopt het visum niet meer geldig en bruikbaar is. Hij snift dat hij een Russisch meisje heeft leren kennen die hij hij zou gaan bezoeken, alleen ze heeft hem verteld dat ze in het ziekenhuis ligt en hem nu niet wil zien. Ahhh gossie..zielig. Ineens bedenk ik mij dat ik als visum expert die smoes pas geleden ook al heb gehoord van een andere klant.

Ongeduld

Uit de Chinese ambassade komt een groep van negen visa. Deze mensen vertrekken vanaf Schiphol aan het eind van de middag, maar omdat ze zo laat waren met de visumaanvraag, zijn die visa vandaag pas klaar. Ik kan ze om één uur ophalen. De reisbegeleidster heeft in de afgelopen dagen al negentien keer gebeld en geappt, zo ongerust is ze. Kennelijk dwing ik niet genoeg autoriteit af, want daar is ze alweer. “We moeten om twee uur inchecken”, (niet waar, de vlucht is om vijf uur en gaat via Londen dus inchecken is om drie uur) zegt ze en ik antwoord dat ik nu de paspoorten ga ophalen. Wat ik er niet bij zeg, is dat ik heel even rustig moet stilzitten en een broodje moet eten.
Visumexpert quotes

Goede reis namens uw visum expert

Om half twee rij ik richting Schiphol, om kwart over twee heeft de groep van 9 de paspoorten met visa in handen. De reisbegeleidster is zichtbaar opgelucht en bedankt me hartelijk. Hele goede reis, zeg ik, tot een volgende keer…..

“Heeft u mijn paspoort?”

Ik wil terug naar het parkeerdek maar wordt aangeklampt door een meneer op leeftijd. “Komt u onze paspoorten brengen?” vraagt hij hoopvol. Hij kijkt naar mijn grote oranje koffer met “visumbureau” erop gedrukt. Ik moet ontkennen want hij is niet mijn klant…

Hij vertelt me dat hij en zijn vrouw over 55 minuten moeten inchecken voor Jakarta en dat een koerier de paspoorten op Schiphol zou komen aanreiken. Hij weet ook niet precies wie de afhandeling zou verzorgen en wijst naar zijn vrouw. Zij heeft tranen in haar ogen. Ik kan niet veel voor ze doen dus ga ik maar een kopje koffie voor ze halen. Bij de Starbucks beneden. Daarna licht ik de grondstewardess in over het lot van dit echtpaar en deze belooft te kijken wat ze kan doen. Tien minuten later – de stress en het ongeloof is totaal – stormt er een collega de vertrekhal in, op zoek naar deze twee. Hij overhandigt hijgend de paspoorten en verklaart dat hij een lekke band kreeg op een stuk snelweg zonder vluchtstrook….Eind goed al goed en ik loop naar mijn auto.

Visum expert, wat een topbaan

Terug op kantoor begint het echte werk: de administratieve afhandeling…. Op naar de volgende dag! Wat heb ik toch een topbaan!

Carolien bedankt dat je tijd wilde maken, je dag met ons te delen. Zelf hulp nodig bij je visumaanvraag? Bij C&E Embassy Express kun je terecht met je visum & legalisatie aanvragen voor ALLE landen. Bovendien is Carolien gespecialiseerd in het verzorgen van een spoedvisa en multiple entry visa. Je bent visum expert of je bent het niet, natuurlijk.
✉ info@cembassyexpress.nl
☎ 06 – 43019229 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur)

Meer Experts aan het woord:

Nunatak: Wandel met expert Paul de hele wereld over
Charles van Charlies Travels is een ware Afrika-expert

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *