Zoek
Sluit dit zoekvak.

Libanesa panaderia | Lekkere start van de dag op Curaçao

Curaçao Panederia Libanesa

Libanesa is populair bij de locals op Curaçao en dat snappen we direct.

Libanesa is een broodjeszaak waar de locals op weg naar het werk graag even aanleggen voor een (to-go)ontbijt. We gaan in de rij staan en laten ons verrassen door de smakelijke belegde broodjes van deze populaire panederia.

Ontbijt Curaçao Libanesa © Eva Hopstakenklant ontbijtzaak Curaçao © Eva HopstakenOntbijt menukaart Curaçao Eva HopstakenOntbijt Curaçao Libanesa © Eva Hopstaken

#nomnomnom bij Libanesa

Libanesa heeft misschien wel de lekkerste sandwiches van Curaçao. Eerder schreef ik al “Begin je dag met een batido,naar aanleiding van mijn bezoek aan Curaçao. Maar met alleen een smoothie in je maag, kun je niet functioneren tot aan de lunch. Geen zorgen, stap gewoon een panaderia, snek of bakkerij binnen en bestel er een aanvullende sandwich bij.

Rustig

“Iedereen is al naar kantoor,”zegt Camille – mijn fantastische gids – me, wanneer we Libanesa binnengaan, “daarom is het nu niet zo heel druk meer. “Mensen komen hier voor het ontbijt…..toch?” vraag ik haar met enige twijfel in mijn stem. Op het bord staat een keur aan broodjes beschreven, zo ook hamburgers en cheeseburgers, niet iets dat ik Nederland onder ontbijthapjes schaar. De vriendelijke mevrouw achter de tralies, laat mij meteen weten, dat deze reeds op zijn. “Die zijn meestal als eerste weg”, voegt ze er aan toe. Toch moet ik er niet aan denken om rond 07.30 uur een broodje hamburger naar binnen te werken, trouwens nu het tegen negenen gaat, ook niet.

Koel

Een mevrouw met krulspelden in het haar, gewikkeld in een lange bontgekleurde jurk, drinkt onverstoorbaar haar kopje koffie aan de toog. De tegeltjes van deze counter voelen heerlijk koel. De ventilator laat een klein plukje van haar haar, dat niet klemvast tussen de rollers zit, zachtjes in de zwoele wind dansen.

Kijkje in de keuken van Libanesa

“Je mag wel even in de keuken kijken,” zegt de eigenaresse. De buitendeur staat open, zo vangen de twee dames die de broodjesbrigade vormen, wat frisse lucht in de kleine ruimte. Voor de dame met de krulspelden pakken ze net een broodje worstdushi in. “’s Morgens wanneer het druk is, staan we met meerdere in de keuken,” zegt de oudste, intussen boter op een broodje smerend. En voegt daar aan toe, wat ik reeds eerder hoorde “…..maar nu is het niet zo druk meer. We werken samen tot aan sluitingstijd.”

Dushi, neem je tijd

Terug aan de juiste kant van de toonbank, staat een goedlachse man op zijn beurt te wachten. “Sorry, dat ik u zo lang ophou, ik kan niet kiezen”, excuseer ik me aan hem. “Dushi, neem je tijd,” klinkt zijn reactie. “Ik kom hier elke dag en ik neem elke dag hetzelfe. Nooit ga ik naar een andere zaak, altijd hier, dit is de beste zaak van het eiland!” verzekert hij me.

Ei

Mijn broodje met eiersalade is rijkelijk belegd. Zeker weten dat mijn maag tot het volgende eetmoment gevuld is!

Hier vind je Libanesa op Curaçao

Ook eens je tanden in wat lekkers bij Libanesa zetten? Check de locatie(s) op de Facebookpagina van deze populaire broodjeszaak.

Meer Curaçao:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *