Zoek
Sluit dit zoekvak.

Landhuis Knip en andere bezienswaardigheden op Curaçao

Curaçao

Landhuis Knip Curaçao en andere bezienswaardigheden op het eiland

Landhuis Knip op Curaçao is zo’n plek die weinig bezoekers aan deze tropische bestemming weten te vinden of gaan bezoeken. Zonde, want het is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het eiland.

Meer dan zon, zee en strand

Curaçao, heerlijk als zon, zee, strand bestemming. Daar valt niks tegen in te brengen, echter doe je jezelf en het eiland tekort wanneer je enkel de bips in het witte zand laat zakken en verder tijdens je verblijf op Curaçao niet wat bezienswaardigheden bezoekt. Het eiland staat bol van de geschiedenis (bijvoorbeeld in Landhuis Knip) en natuur – én lekker eten natuurlijk.

Landhuis Knip – Tula Museum

Curaçao Museo Tula Landhuis Knip
Voor een stukje geschiedenis rij je naar Landhuis Knip, thans in gebruik als Tula Museum, vernoemd naar de gelijknamige slaaf die in opstand kwam tegen de slavenhouder dat leidde tot een grote opstand op Curaçao.
De dame van het museum vertelt onvermoeibaar over de de huisvesting van de slaven – slecht – de oogst, en leven op het eiland toen in vergelijk met nu. Pas in 1975 verliet de laatste opzichter het landhuis, toen het pand aan de overheid van Curaçao verkocht werd.

Van Landhuis Knip naar Grote Knip: Duik tussen de locals

Curaçao Grote Knip
Na een bezoek aan Landhuis Knip rij dan eens naar de westkant van Curaçao. Hier ligt de Grote Knip Baai, een prachtige blauwe lagune, zeer populair onder de lokale bevolking. Vergeet de strandstoelen en verkoelende cocktails zoals je die bij je hotel treft. Hier relax je in het zand, tussen de heerlijke geuren die uit de vele, rijkelijk gevulde, koelboxen komen.

Ruige noordkust – Boca Tabla

Curaçao Boka Table
Misschien wel het meest indrukwekkende stukje natuur op Curaçao, Shete Boka, het nationale park van de zeven baaien. Wanneer je een trekking op de Christoffelberg iets té veel van het goede vind, strik dan je veters vast voor een prachtige wandeling langs deze ruige kust. Er zijn verschillende routes, die ongeveer een uur duren. Met een beetje geluk spot je zeeschildpadden – dat geluk had ik niet – of de eieren van deze beesten. Pas op voor de enorme opspattende golven, voor je het weet heb je een nat pak.
Waneer je uitgewandeld bent, schuif dan aan bij de picknicktafels die bij de Snek in het park staan en tracteer jezelf op iets lekkers, dat heb je vast en zeker verdiend!

Dol-fijn – Dolphin Academy Curaçao

Op het Sea Aquarium Parc ligt de Dolphin Academy Curaçao. Voor velen een droom die hier werkelijkheid wordt: een ontmoeting met een dolfijn. Aaien knuffelen en zelfs kusjes geven – en krijgen – het kan hier allemaal. Trainer en dolfijn zijn perfect op elkaar ingespeeld en zorgen samen voor een onvergetelijk moment in het water. De Academy gaat met haar dolfijnen en deelnemers ontspannen en interactief om, ten einde het op deze manier voor dier en mens zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo zie je, er zijn (meer dan) genoeg redenen om je hotel eens een dagje te verlaten en er op uit te trekken over Curaçao. Huur een auto en Go Explore!

Was jij al eens op Curaçao? En, zeg eens eerlijk, welke bezienswaardigheden zag jij op het eiland?

Meer Curaçao:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

    1. Hi Chantal, had jouw post (nog) niet gezien – klikt nu op link – op Curacao heb ik toen, wegens omstandigheden, zelf niet met de dolfijnen gezwommen, later dat jaar in Spanje wel. Zo tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *