Zoek
Sluit dit zoekvak.

Columbus Travel | Zuidoost Azië – 15 reizen weg van de massa

Columnus Azie

Je kent Columbus Travel van het magazine boordevol reisinspiratie. Nu komt Columbus Travel met een boek naar mijn hart; Zuidoost Azië – 15 reizen weg van de massa.

Volg Columbus

Hoe bezoek ik de schitterende tempels van Angkor weg van de massa? Zijn er nog onontdekte plekjes op Bali? Waar treed ik op de tropische eilanden van Maleisië buiten de gebaande paden? Columbus Travel verklapt het in Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa. In dit inspiratieboek presenteren de makers van reismagazine Columbus Travel de mooiste reisreportages en beste reistips over Zuidoost-Azië.

Van Thailand tot Oost-Timor

Welke bestemming kies jij? De samenstellers maakten een selectie uit de volgende droomplekken:

 • Maleisië
 • Thailand
 • Indonesië
 • Vietnam
 • Papoea-Nieuw-Guinea
 • Laos
 • Cambodja
 • Filipijnen
 • Andaman eilanden
 • Myanmar
 • Oost-Timor

Columbus-Travel-_-Zuidoost-Azië-15-reizen-weg-van-de-massa-bestemming

Totaal niet objectief!

Vooropgesteld: als Asiaholic is het dermate lastig om een boek over Zuidoost Azië objectief te beoordelen. Al snel wordt ik meegezogen in de tips en de prachtige foto’s in het boekwerk. Mijmer ik terug naar gemaakte reizen in dit deel van de wereld en maak direct in mijn hoofd plannen om terug te keren naar bekende oorden of om onontgonnen gebied te gaan verkennen. Daarvoor sorry.

Feitelijk was het tussen Zuidoost Azië en mij – hetzelfde als bij hoofdredacteur Mark Macintosh – liefde op het eerste gezicht. Mijn eerste kennismaking was Thailand, een bestemming waarnaar ik jaar na jaar ben terug blijven komen. Ook ik raakte verknocht aan deze hartendief, zoals Mark de landen in dit deel van onze aardkloot noemt. Ik weet zeker dat jij ook je hart zult verliezen aan een (of meerdere) bestemming(en) uit het boek.

Hidden gems (?)

Zijn de plekken die het boek noemt nou echt hidden gems?
Ai, gewetensvraag. Sommige bestemmingen bezocht ikzelf jaren terug al en vind ik daarom niet zo verborgen meer als het boek doet voorkomen. Echter wanneer je deze plekken afzet tegen andere plaatsen, dan zijn bepaalde locaties echt nog wel off the beaten track.

Wordt/is Sumba echt het nieuwe Bali? Is het Boeddapark in Laos echt nog zo bijzonder als toen ik er in 2003 voor het eerst was en spiegelt de redacteur de Mekong Delta in Vietnam niet idyllischer voor dan werklijk het geval is? Zoals ik al vertelde, ben ik niet altijd objectief. Misschien heb ik al teveel gezien in Zuidoost Azië om hier een minder subjectief antwoord op te kunnen geven. Iets wat ik je wel kan vertellen is, dat al deze bestemmingen sowieso de moeite van een reis waard zijn.

Buddha Park Laos Xieng Khuane

Ga met Columbus Travel op reis

Het gevaar van het lezen van dit boek is dat het enorm reislust opwekkend is. Behalve inspirerende verhalen tref je in elk hoofdstuk korte concrete tips om de massa te ontsnappen.

Oh, en ook voor deze verwende doorgewinterede reiziger valt er nog genoeg te ontdekken hoor. Na het lezen ben ik nu erg enthousiast over Oost-Timor. Daar was ik namelijk nog nooit.

Lees het boek, boek een ticket en ga op avontuur, weg van de massa.

Columbus Travel | Zuidoost Azië – 15 reizen weg van de massa praktisch

Titel: Zuidoost Azië – 15 reizen weg van de massa
Samengesteld door de makers van reismagazine Columbus Travel
Omvang: 196 pagina’s
Prijs: €18,95
Verkrijgbaar: via deze website

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *