Tijdens een wintersporttripje maakten we een stop bij Lädele Milka in Bludenz (Oostenrijk). Een walhalla voor alle liefhebbers van chocolade.

Durf teder te zijn

Wie kent de jingle niet: “Milka de tederste verleiding, sinds er chocolade is.” Kennelijk loop ik een tikje achter, want het chocolademerk bezigt thans de slogan “Durf teder te zijn”. In ieder geval, de chocolade smaakt er niet minder om, toch?

Bludenz?

Had jij al wel eens van het plaatsje Bludenz gehoord? Hint het ligt in Oostenrijk. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Geeft niets hoor. Tijdens mijn verblijf op Landal Brandnertal valt mij oog op het lila foldertje van Lädele Milka bij de receptie van het vakantiepark. Direct besluit ik dat Oostenrijk niet zou kunnen verlaten, zonder een bezoekje aan deze zogenoemde shopping experience.

➡️ Lees ook: Genieten in Landal Brandnertal

Lädele Milka: Shopping Experience / Factory Outlet

Vanuit het Landal park, stuurt vriendlief de bochtige weg naar het plaatsje af. Wat kunnen we verwachten? Ik sla er het foldertje nog eens even op na:

‘Milka nodigt je uit om antwoorden te vinden op alle vragen die je altijd al over deze alpen chocolade had. Leer interessante feitjes over dit merk dat, en de chocoladefabriek die meer dan 125 jaar in Bludenz Alpenmelk chocolade produceert.’

Recht tegenover het station, ligt een kleine parkeerplaats. We stappen uit en…. waar is de ingang? Een enorm imposant en kolossaal gebouw doemt voor ons op. Even kijken hoe we binnen geraken. Een kleine deur geeft toegang tot in immense pand. De lila muren en de afbeeldingen van de welbekende koe, stellen ons gerust dat we op de juiste plek zijn.

Lädele_Milka

Wie kent haar niet?

Lädele_Milka

Onze kleine meid luistert geinteresseerd naar de geschiedenis van de chocoladefabriek

Museum?

Verwacht geen uitgebreid museum, waar je een dagdeel kunt spenderen. Eer dat je er erg in hebt, sta je namelijk – waar de meeste mensen voor komen – reeds in de winkel. Je kunt jezelf laten vereeuwigen met de beroemste koe ter wereld, de lila Milka koe. Verder zijn er wat informatieve filmpjes over de geschiedenis van de chocoladefabriek. Op borden aan de wand vind je oude reclameposters terug, terwijl je in de vitrines de artibuten treft die Milka als sponsor schonk aan diverse wintersportatleten.

Waarom de koe paars is en Milka Milka heet?

Milka als merk, zag in 1901 officieel het licht, de eigenaar van de fabriek was al sinds 1826 chocolademaker. De naam voor de chocolade was simpel, een samentrekking van Milch en Kakao, de belangrijkste ingredienten. Begin 1900 was de periode van de art nouveau, pastelkleuren waren hip derhalve koos men voor lila. De koe, die de verse alpenmelk produceert, was er vanaf het begin al bij. Pas in 1972 bedacht een slimme marketeer de verpakkingskleur ook op de de koe te smeren. Een jaar later verscheen Adelheid – zo werd ze genoemd – voor het eerst op televisie. De rest is geschiedenis.

Chocolade!

En dan is er de Factory Outlet, een winkel barstensvol chocolade, chocolade en nog meer chocolade. Aangezien het een paar weken voor Pasen is als ik de winkel bezoek, domineren hazen in formaten groot en klein de verkoopvloer.

Lädele_Milka

Zou het bijna pasen zijn……?

Lädele_Milka

Hier een haas, daar een haas, overal hazen

Lädele_Milka

Hou me tegen, de verleiding is té groot!

Lädele_Milka

Dat was enkel voor de foto, hoor

Lädele_Milka

Dit was onze bescheiden buit

Lädele Milka praktisch

Lädele Milka
Fohrenburgstraße 1 A
6700 Bludenz
Check de openingstijden op de website van Lädele Milka.

Een leuk uitstapje tijdens je verblijf in het Brandnertal, maar verwacht er niet té veel van. En de prijzen in de factory outlet, die liggen niet heel veel lager dan de prijzen in de Oostenrijkse supermarkt.

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather