Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lädele Milka (Oostenrijk) | Een waar paradijs voor chocoholics

Lädele Milka header

Ga je naar Oostenrijk, stop even bij Lädele Milka

Lädele Milka kun je simpelweg niet voorbij rijden. Tijdens een wintersporttripje maakten we een stop in Bludenz (Oostenrijk). Een walhalla voor alle liefhebbers van chocolade.

Durf teder te zijn

Wie kent de jingle niet: “Milka de tederste verleiding, sinds er chocolade is.” Kennelijk loop ik een tikje achter, want het chocolademerk bezigt thans de slogan “Durf teder te zijn”. In ieder geval, de chocolade smaakt er niet minder om, toch?

Bludenz?

Had jij al wel eens van het plaatsje Bludenz gehoord? Hint het ligt in Oostenrijk. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Geeft niets hoor. Tijdens mijn verblijf op Landal Brandnertal valt mij oog op het lila foldertje van Lädele Milka bij de receptie van het vakantiepark. Direct besluit ik dat Oostenrijk niet zou kunnen verlaten, zonder een bezoekje aan deze zogenoemde shopping experience.

➡️ Lees ook: Genieten in Landal Brandnertal

Lädele Milka: Shopping Experience / Factory Outlet

Vanuit het Landal park, stuurt vriendlief de bochtige weg naar het plaatsje af. Wat kunnen we verwachten? Ik sla er het foldertje nog eens even op na:

‘Milka nodigt je uit om antwoorden te vinden op alle vragen die je altijd al over deze alpen chocolade had. Leer interessante feitjes over dit merk dat, en de chocoladefabriek die meer dan 125 jaar in Bludenz Alpenmelk chocolade produceert.’

Recht tegenover het station, ligt een kleine parkeerplaats. We stappen uit en…. waar is de ingang? Een enorm imposant en kolossaal gebouw doemt voor ons op. Even kijken hoe we binnen geraken. Een kleine deur geeft toegang tot in immense pand. De lila muren en de afbeeldingen van de welbekende koe, stellen ons gerust dat we op de juiste plek zijn.

Lädele_Milka
Wie kent haar niet?
Lädele_Milka
Onze kleine meid luistert geinteresseerd naar de geschiedenis van de chocoladefabriek

Is Lädele Milka een museum?

Verwacht geen uitgebreid museum, waar je een dagdeel kunt spenderen. Eer dat je er erg in hebt, sta je namelijk – waar de meeste mensen voor komen – reeds in de winkel. Je kunt jezelf laten vereeuwigen met de beroemste koe ter wereld, de lila Milka koe. Verder zijn er wat informatieve filmpjes over de geschiedenis van de chocoladefabriek. Op borden aan de wand vind je oude reclameposters terug, terwijl je in de vitrines de artibuten treft die Milka als sponsor schonk aan diverse wintersportatleten.

Waarom de koe paars is en Milka Milka heet?

Milka als merk, zag in 1901 officieel het licht, de eigenaar van de fabriek was al sinds 1826 chocolademaker. De naam voor de chocolade was simpel, een samentrekking van Milch en Kakao, de belangrijkste ingredienten. Begin 1900 was de periode van de art nouveau, pastelkleuren waren hip derhalve koos men voor lila. De koe, die de verse alpenmelk produceert, was er vanaf het begin al bij. Pas in 1972 bedacht een slimme marketeer de verpakkingskleur ook op de de koe te smeren. Een jaar later verscheen Adelheid – zo werd ze genoemd – voor het eerst op televisie. De rest is geschiedenis.

Lädele Milka = Goedkope chocolade!

En dan is er de Factory Outlet, een winkel barstensvol chocolade, chocolade en nog meer chocolade. Aangezien het een paar weken voor Pasen is als ik de winkel bezoek, domineren hazen in formaten groot en klein de verkoopvloer.

Lädele Milka Oostenrijk pluche haas
Zou het bijna pasen zijn……?
Paashazen Lädele Milka
Hier een haas, daar een haas, overal hazen
Lädele_Milka
Hou me tegen, de verleiding is té groot!
Aanvallen chocolade Oostenrijk
Dat was enkel voor de foto, hoor
Lädele Milka Oostenrijk chocolade
Dit was onze bescheiden buit

Lädele Milka praktisch:

Lädele Milka
Fohrenburgstraße 1 A
6700 Bludenz
Check de openingstijden op de website van Lädele Milka.

Een leuk uitstapje tijdens je verblijf in het Brandnertal, maar verwacht er niet té veel van. En de prijzen in de factory outlet, die liggen niet heel veel lager dan de prijzen in de Oostenrijkse supermarkt.


Meer Oostenrijk:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

 1. Krijg nou wat… Milka is dus Art Nouveau, meteen een stuk interessanter 😉 Je moet ook echt eens een rondleiding doen bij Cadbury’s, dan voel je je helemaal Willy Wonka.

  1. Milka is cultureel zeer verantwoord hoor. Cadbury’s it is! Ik was ook eens bij het bezoekerscentrum van Jules de Strooper in Lo (België), geweldig!

 2. Ik zou graag willen weten of Milka Chocolade ook gemaakt wordt in de smaken Bitter of Extra Bitter.

  1. Beste Toos,

   Toen ik in de Milka outlet was, heb ik geen bitter of Extra bittere Milka chocolade gezien. Milka staat ook bekend om haar zachte romige smaak, dus ik denk niet dat men deze smaken in het assortiment heeft.

 3. Dank je voor het delen van je ervaring in de Milka winkel!
  Ik wist niet dat er een Milka winkel was, dus die ga ik zeker ooit bezoeken!
  Zeker omdat ik Milka heet, haha!

 4. Was dit jaar erg verbaasd dat de milka choco ski niet meer te koop is,was een favoriet bedank kado.schijnt dat die uit de handel is echt zonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *