Search
Close this search box.

Bungalow Vakantie in Zeeland | Ik kies het Kamperland

De feestdagen liggen al weer even achter ons, de Vakantiebeurs is geweest en zelf januari is reeds van de kalender verdwenen. Tijd om de agenda te trekken en wat leuke uitstapjes te plannen. Een bungalow vakantie in Zeeland bijvoorbeeld.
Bungalow Vakantie in Zeeland 2013

Zomer in Zeeland

In 2016 was het uitzonderlijk warm zomerweer. Mijn nichtjes met kids en hubbies vertoefden niet een maar – onder de noemer niet omdat het moet, maar omdat het kan – twee maal aan de Zeeuwse kust. Toen ik de verhalen hoorde en de foto’s zag, was ik best een beetje jaloers. Om teleurstelling in 2017 te voorkomen, ben ik me aan het oriënteren op een bungalow vakantie in Zeeland.

Waarom een dagje naar zee, als….

Bungalow Vakantie in Zeeland koelbox
Wanneer de zon zich in ons kikkerlandje laat zien, pakken we wel eens de auto en rijden vanuit het Brabantse naar de Zeeuwse kust. Noem het kneuterig maar ik neem graag de koelbox mee. Een eigen koelkastje waar ik allerhande lekkers in stop. Huisgemaakte pittige kipspiesjes, gevuld Turks brood met gegrilde groenten, pesto en geitenkaas en natuurlijk een heerlijke fles witte wijn (ik hoef toch niet te rijden). Bij voorkeur rijden we pas in de loop van de middag weg. Zo arriveren we tegen de tijd dat de meeste badgasten roze gekleurd het strand verlaten. De zon in de zee zien zakken. Het strand (bijna) voor jezelf. Heerlijk!

Maar dan komt het moment dat er na zo’n heerlijke dag, toch weer naar Breda gereden moet worden. Dat is dan eigenlijk toch altijd best een beetje jammer…. Wat zou het dan fijn zijn als je niet naar huis hoeft.
Bungalow Vakantie in Zeeland 2014

Een bungalow vakantie in Zeeland, doen we het?

In het voorjaar van 2016 genoten we met volle teugen van een bungalow vakantie op Texel. Maar ja, Texel is vanuit Brabant een behoorlijk eind weg. Buurprovincie Zeeland ligt voor de hand, voor een portie zon, zee, uitwaaien en strand. Stiekem scroll ik al een paar avonden op de site van BungalowSpecials en blijf steeds bij deze Bungalow Vakantie in Zeeland pagina hangen, vol mogelijkheden tot zwoele zomeravonden in het Kamperland.

Kamperland

Hoezo Kamperland? Een bungalow vakantie in Zeeland kan toch op elk (voormalig) eiland? Dat is wel zo, maar op dit stukje Zeeland is de keuze erg groot. Bovendien was ik nog nooit in die gebied, dat maakt het voor mij enkel interessanter.

“Kamperland is de grootste kern van Noord-Beveland en staat bekend als een gastvrij dorp met veel winkeltjes. Voorheen stond landbouw in het dorp centraal, nu is het uitgegroeid tot een verblijfplaats voor watersporters en andere vakantiegangers. In de omgeving zijn dan ook veel bungalowparken en campings te vinden.” – Bron: Website VVV Zeeland

De VVV zal het weten, denk ik zo! Ik toon vriendlief de website van Bierbrouwerij grand café Emelisse. De enige Zeeuwse bierbrouwerij die haar bieren zelf brouwt. Een plek vol brouwketels met als bonus een heerlijk terras. Daar heeft meneer wel oren naar.
Bungalow Vakantie in Zeeland Veere

Weerzien met Veere

Kamperland is direct gelegen aan het Veerse Meer, tegenover het schilderachtige stadje Veere. Het is jaren geleden dat ik daar was. Daar wil ik zeker nog een keer ronddwalen. En – ik weet niet of het nog bestaat – snoepjes kopen uit grootmoeders tijd in dat schattige snoepwinkeltje. Een drankje drinken in de Kampveerse Toren en smullen van lekkere pannenkoeken in dat ene restaurantje.

Opeens bruis ik van de ideeën voor uitstapjes. Neeltje Jans, daar moet ieder(een) kind toch een keer geweest zijn. Ook die van ons. In december van 2016 bezocht ik met ons dametje Middelburg Winterstad. Het weer was niet om over naar huis te schrijven. Een goede reden om dat in de zomer nog eens dunnetjes over te doen.
Middelburg
“Mam, als we een bungalow vakantie in Zeeland gaan doen, wil ik gewoon bij het huisje spelen. En zwemmen. En kwallen vangen met mijn schepnet,” roept mijn meisje me toe. Oh ja, dat kan natuurlijk ook.

Bungalow Vakantie in Zeeland

Nu eens kijken of het Roompot, RCN of een van die andere aanbieders wordt. En – niet geheel onbelangrijk – hoe de prijzen zijn. Toch nog maar eens een avondje scrollen op BungalowSpecials.nl. En hopen op een mooie zomer.

Heb jij ervaring met een van de aanbieders of het Kamperland? Tips zijn welkom!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wij zaten altijd op de oude banjaard..
    Te boeken bij kouwer, huisje aan de kust of ruiterplaat. Bungalows met veel privacy en niet zo hutje mutje als roompot. En lekker dicht bij zee.
    Vorig jaar zijn we vanuit de banjaard een dagje naar het veerse meer geweest. En met 2 peuters die niet kunnen zwemmen voelde dat een stuk veiliger als de zee.
    Dit jaar gaan we naar Rancho Grande. Kamperland .Grote bungalow, dichtbij veerse meer, en voor €100 meer verblijven we nu 2 ipv 1 week in kamperland. Geboekt bij kouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *