Zoek
Sluit dit zoekvak.

Te Gast In reisgidsen | Speciale boekenweek winactie

Win een van deze Te Gast In reisgidsen

Boekenweek, het is weer zo ver!  10 dagen in het teken van het (Nederlandstalige) boek. Uitgeverij Informatie Verre Reizen komt in deze Boekenweek maand met maar liefst vier vernieuwde exemplaren in de handige informatieve reisgidsen reeks Te Gast In. Want boeken lezen over reizen en andere landen en culturen, blijft het allerleukste!

TE GAST IN Cuba

Tenslotte komt in de periode van Boekenweek ook een vernieuwde 5e druk (maart 2016) van Te Gast in Cuba. Sinds de betrekkingen met de Verenigde Staten verbeterd zijn en Amerikanen massaal het eiland bezoeken, lijkt het einde van de jarenlange handelsboycot in zicht. In deze uitgave ontmoet de Cubanen die je verrassende inkijkjes in hun alledaagse leven geven.

TE GAST IN Iran

In de 4e druk (maart 2016) lees je boeiende reisreportages en interessante achtergrondverhalen van journalisten uit Nederland én Iran. Dichteres Nafiss Nia vertelt je hoe zij op jonge leeftijd haar liefde voor poëzie ontdekte. Peyman Jafari, historicus, legt uit dat de Iraanse werkelijkheid een stuk complexer is dan men doorgaans denkt. Sharog Heshmat Manesh en Nies Medema nemen je mee achter de façade van de kleurrijke bazaar. Eefje Blankevoort, schrijfster van de roman ‘Stiekem kan hier alles’ stelde het vernieuwde exemplaar samen.

Boekenweek Te gast in JapanTE GAST IN Japan

In deze 3e druk (maart 2016) schenkt Te Gast In aandacht aan de tegenstellingen in Japan. Thema’s als hightech en efficiency staan lijnrecht tegenover bijgeloof en gokverslaving. Tevens wordt er aandacht geschonken aan het shintoïsme, de zogenaamde oer-religie van het land. Hierdoor voelen Japanners zich sterk verbonden voelen met de natuur. De populariteit van het baden komt tevens voort uit het shinto-geloof. De smaakvolle Japanse keuken mag uiteraard niet ontbreken in dit boekwerkje. Reis mee over de oude postroute van Kyoto naar Tokio en waan jezelf een samoerai krijger. In Tokio ga je met locals op pad, dan pas leer je de stad echt goed kennen.

TE GAST IN Sri Lanka

In de 8e druk (maart 2016) staat Sri Lanka, na een lange afwezigheid staat weer helemaal in de picture. Van levendige vismarkten en uitgestrekte zandstranden tot archeologische vindplaatsen en restanten uit de VOC-tijd. Reis mee over glooiende theeplantages en groene rijstvelden, langs boeddhistische tempels en kleurrijke festivals. Proef van heerlijke curries en zet je tanden in exotische vruchten. Begeef je op de noordelijke schiereilanden Jaffna en Mannar, gebieden die jarenlang niet toegankelijk waren vanwege de Burgeroorlog.

Boekenweek Winactie

Heb je plannen om naar Cuba, Iran, Japan of Sri Lanka te gaan, of ben je gewoonweg zeer benieuwd naar het land, de inwoners en bijbehorende verhalen? Doe dan mee aan deze winactie. Van elke titel is een exemplaar beschikbaar. Winkelwaarde € 8,95.

 • Laat hier onder een bericht achter welke titel je interesse heeft en waarom je graag dit handige boekwerkje wil winnen.
 • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Instagram
 • Meedoen kan tot en met 21 maart 2015
 • Zodra de winnaars bekend gemaakt is, krijgen de gelukkigen de reisgids van keuze zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

13 reacties

 1. Wat een leuke winactie! En hoe toevallig is het dat ik een reis naar Cuba aan het voorbereiden ben. Dus ik ga voor het boekje Te gast in Cuba, om me nog beter te kunnen voorbereiden.

 2. Sri Lanka lijkt me fantastisch! Met het boek Te gast in Sri Lanka kan ik me alvast voorbereiden op een bezoek aan dit prachtige land!

 3. Iran lijkt me een prachtig, cultureel rijk land. Maar ook een land waar ik me graag wil inlezen voor ik er naartoe reis. Een reisgids zou dus erg welkom zijn!

 4. Sri Lanka graag! We plannen momenteel een reis voor de winter en aangezien ik er 20 jaar geleden ben geweest is er al veel veranderd. Ik geef ook lezingen over dit prachtige land zodat zoveel mogelijk mensen hier op vakantie kunnen gaan! Met vriendelijke groet, Priscilla Friesen,

 5. Aankomend mei ben ik te gast in Iran. Om nog meer van het land te kunnen begrijpen zou ik kiezen voor het boek ‘TE GAST IN Iran’.

 6. ik zou graag ‘Te gast in Japan’ willen winnen voor mijn lief die helemaal gek is van de Japanse cultuur, het eten en de schrijver Murakami. Door omstandigheden heeft hij het land nog nooit kunnen bezoeken en ik gun het hem van harte dat hij ooit nog de kans krijgt. Ondertussen begin ik steeds meer te snappen van zijn Japan facinatie; ik doe tegenwoordig aan (zen)meditatie en heb pas nog een prachtige japanse film in de bios gezien (Our little sister) en wil nu ook wel graag naar de film An!
  Ben zelf dus stiekem ook best nieuwsgierig naar dit boekje. Ik volg je op twitter (Inge YIMAonline)

 7. Cuba! Mooie bestemming. Zojuist reis voor mijn klant geboekt. Wil ze graag verrassen met deze mooie reisgids.

 8. Japan! Gewoon, omdat dit land op mijn Bucket List staat. Ooit ga ik het land van de geisha’s bezoeken!

 9. Sri Lanka! Momenteel reis ik door dit land en ben ik er stiekem een beetje verliefd op geworden. Ik zou het heel leuk vinden om na thuiskomst dit leuke boekje door te kijken en weer herinneringen op te halen!

 10. Japan! Ik zit er al weken over te googelen want ik wil er dit jaar zo graag naar toe. het zou de eerste keer zijn trouwens 🙂

 11. Dat is makkelijk kiezen! Dit jaar staat Japan op de planning. Leuk om me van te voren goed in te lezen over dit bijzondere land!

 12. Ik had ‘m gemist, maar ik kan de boekjes van Te Gast in zeker aanraden! Je leest nét wat meer over een land en toch zijn ze lekker dun. Ideaal om mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *