Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Van Rode Plein naar Chinese Muur | Iconische treinreis

boek Van Rode Plein naar Chinese Muur

Per spoor van Rode Plein naar Chinese Muur

In de zomer van 2017 maakte ik via social media kennis Lex Niekel. Lex was op dat moment bezig mijn zijn crowdfunding om zijn boek ‘Van Rode Plein naar Chinese Muur – Een reis met de Trans Mongolië Express’ werkelijkheid te laten worden. Aangezien ik jarenlang reizen voor deze reis der reizen verkocht toen ik nog in de reisbranche werkte en ik het traject zelf meermaals bereisde, was mijn interesse direct gewekt.

In 50 dagen Van Rode Plein naar Chinese Muur

Vijftig dagen had Lex de tijd het benodigde bedrag op te halen om zijn droom werkelijkheid te zien worden. Zijn missie startte in mei (2017), maar al langer liep hij met het idee in zijn hoofd. Het idee om de reis die hij per Trans Mongolië Express aflegde vast te leggen in een boek. Wanneer ik hem in juli spreek, loopt zijn crowdfundingsactie ten einde en is hij druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten en de feedback van zijn uitgeverij te verwerken. Een belangrijke stap in het proces. Echter niet minder belangrijk dan het proces dat erop volgt, het uitgeefproces.

Chinese Muur China Beijing

Het einde van het jaar nadert. De afronding van het boek eveneens

Inmiddels is het november. Opnieuw heb ik contact met Lex. Simpelweg omdat ik razend benieuwd ben, hoe de vorderingen van zijn boek zijn verlopen. Hij heeft goed nieuws. Het boek zal op 9 december (2017) officieel gepresenteerd worden. Of ik ook kom. Helaas, moet ik verstek laten gaan. Kort na het weekend waarin de officiële lancering plaatsvond, ontvang ik een mail. “De boekpresentatie is afgelopen zaterdag erg goed gegaan. Veel publiek en veel enthousiaste reacties. Jammer dat je er niet bij kon zijn.”

Waar gaat het over?

Uitgeverij Palmslag schrijft het volgende op haar website over het boek:
In Van Rode Plein naar Chinese Muur neemt Lex Niekel in 70 korte verhalen de lezer 7865 kilometer lang mee op reis van Moskou naar Beijing over de ongetwijfeld mooiste, meest afwisselende en interessante treinreis van Rusland naar China: de Trans Mongolië Express.

Met veel oog voor detail en een flinke dosis humor maakt Lex je deelgenoot van zijn bijzondere reis. beschrijvingen van de bijzondere landschappen en indrukwekkende bezienswaardigheden af met historische anekdotes. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met de enge inwoners van Moskou, het optimisme van de jonge Mongoolse bevolking en de soms luidruchtige en opdringerige inwoners van China.

Van Rode Plein naar Chinese Muur

Van Rode Plein naar Chinese Muur Praktisch

Dit is het ultieme boek voor iedereen die al eens een reis per Trans Mongolië Express maakte of van plan is dat te gaan doen. Bezienswaardigheden en historische anekdotes worden afgewisseld met hilarische momenten en onvergetelijke gebeurtenissen.
Titel: Van Rode Plein naar Chinese Muur – Een reis met de Trans Mongolië Express

Auteur: Lex Niekel
ISBN: 9789491773709
Te koop via Bol.com
;

Meer info is ook te vinden op de Facebook pagina omtrent het boek. En mocht je vragen hebben over zijn boek, mail hem dan gerust op treindroomreis@gmail.com

Trans-Mongolië-Express

Meer Trans Mongolië Express

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

  1. Het klinkt als een praktisch, informatief maar ook gewoon vermakelijk boek. Lijkt me heel avontuurlijk om te lezen. En wat tof dat je zelf als 4x deze reis maakte. Dat is echt vaak, ik begrijp waarom dit boek jou dan ook zo aanspreekt!

  2. Delen van deze reis staan al veel te lang op mijn bucketlist. Het komt er maar niet van. Misschien toch maar gewoon het boek aanschaffen en me laten verleiden? Zoals je het omschrijft lijkt het me alleen al leuk om te lezen!

  3. 4 maal?! Wow! Je bent echt een expert. 🙂
    Mocht ik mezelf ooit los kunnen rukken van het noorden, dan staat Mongolië heel hoog op de reislijst. Dank voor de inspiratie!

  4. Bijzondere reis lijkt me dit! Ik hoop hem zelf ook eens te maken, maar tot die tijd is het ook leuk om er over te lezen.

  5. Wat lijkt me dat toch een bijzonder tof traject. Wat gaaf dat jij ‘m al 4x gereden hebt! Leuk boek lijkt het me.

  6. Precies een boek voor mij! Ik ben zowel in het begin- als eindpunt geweest, maar daar tussen in nog altijd niet. Volgens mij zou ik door het lezen van dit boek een heel stuk in de buurt komen.

    En jij 4 keer?! Dat is nogal een aantal keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *