Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Visa Trans Mongolië Express? Dat doe je zo!

yourvisa visa visum trans mongolie express

Visa Trans Mongolië Express aanvragen? Trek daar gerust een avondje voor uit. Vergis je niet, je dient voor 3 landen de hele papierwinkel in te vullen. Gelukkig vroeg ik voor mijn meest recente trip (sept. 2018) de visa aan via YourVisa. Dat maakte de aanvraag een stuk overzichtelijker.

Visa Trans Mongolië Express zelf aanvragen? Mij niet gezien!

Omdat ik reeds voor de vijfde keer de iconische treintreis ging maken, wist ik wat met te wachten stond omtrent de aanvraag van mijn visa Trans Mongolië Express. Aangezien ik in augustus nog drie weken in de Isaan in Thailand zat en kort na de trip door Rusland, Mongolië en China naar de Pantanal in Brazilië af zou reizen, wilde ik de aanvraag voor de drie visa zeker niet zelf doen.

Diverse keren op en neer naar Den Haag om in de rij aan te schuiven voor mijn Russische en Chinese document. No way. Geen tijd en ook geen zin in. Dan heb ik het nog niet eens over het visum voor Mongolië. Nu kom ik graag in Brussel, maar niet om er een enkel een visum aan te vragen. Vanaf 1 februari 2017 kunnen er geen Mongoolse visa meer uitgegeven worden bij het Consulaat van Mongolië in Breda.

Kortom, de aanvraag voor de visa Trans Mongolië uit handen geven, klonk me al muziek in de oren,

Alternatief voor de Trans Siberië Express ulan ude Oeland Oede

Visa Trans Mongolië Express: Rusland

Rusland vraagt je werkelijk het hemd van je lijf. YourVisa neemt je echter stap voor stap mee door de gehele aanvraag procedure. Nadat je orderformulier hebt ingevuld (en natuurlijk akkoord bent gegaan met de voorwaarden), ontvang je van hen uitgebreid aanvraagpakket. Vul je printer met een nieuwe toner en pak een pen die je nog niet eerder gebruikte want je zal het nodig hebben tijdens de aanvraagprocedure.

Het volgende dien je in te vullen, zodat YourVisa gemakkelijk en zonder obstakels de visa voor je aan kan vragen:

 • Visumformulier Rusland
 • Inloggegevens visumformulier Rusland. Voor een visumaanvraag voor Rusland dient je online je gegevens in te vullen op een website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland. Mocht je moeite hebben met het invullen van het online visumformulier dan kun je dit door YourVisa in laten vullen. Ja, je betaalt er wat extra’s voor, maar scheelt je een boel gestress en onnodige fouten. Vul je het zelf in? Ook dan krijg je tekst en uitleg over wat bij welk vakje in te vullen.
 • Uitnodiging (Rusland): Doorgaans verzorgt de reisorganisatie waar je je Trans Siberië/Mongolië Express reis boekt voor de uitnodiging. Is dat niet het geval of heb je op een andere wijze geboekt, geen nood. Ook hierin kan YourVisa je helpen.
 • Verzekering (Rusland): Voor de aanvraag van het Russisch visum dien je over een Engelstalige Ruslandverklaring van je zorgverzekeringsmaatschappij te beschikken. Bij mijn verzekeraar was dat met een telefoontje geregeld. Een paar dagen later had ik een exemplaar in mijn brievenbus.

➡️ Lees ook: Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing – deel 1 Rusland

 

Visa Trans Mongolië Express: Mongolië

Sinds 1 februari 2017 kunnen er geen Mongoolse visa meer uitgegeven worden bij het Consulaat van Mongolië in Breda en zul je – als je het visum zelf aan wilt vragen – naar Brussel af moeten reizen. Of je vraagt het meteen met het Russisch en Chinese visum aan.

Voor het visum voor Mongolië print je het Visumformulier Mongolië uit en vult het met blauwe of zwarte pen in. Ook hier stuurt YourVisa een checklist mee met betrekking tot het invullen van het visumformulier. Weet je zeker dat je niets overslaat of verkeerd begrepen hebt.

➡️ Lees ook: Trans Mongolië Express Moskou Beijing – deel 2 Mongolië

Trans Mongolië Express naar Beijing - deel 3 China

Visa Trans Mongolië Express China

Mongolië is dus redelijk eenvoudig, qua invullen en bijbehorende papperassen. Maar dan hebben we China nog… Die willen graag het volgende ingevuld zien/aangeleverd hebben:

 • Visumformulier China: Het visumformulier van China dient digitaal in gevuld en uitgeprint te worden.
 • Werkgeversverklaring (China)
  • Ben je student? Stuur dan je inschrijvingsbewijs school/universiteit
  • Werk je als ZZP-er/heb je een eigen zaak: voeg dan een recent Engelstalig KvK-uittreksel + kopie btw-aangifte laatste kwartaal bij
  • Geniet je van je pensioen: Een kopie van je bankafschrift, met een saldo van minimaal € 500,- voldoet
  • Is geen van bovenstaande optie van toepassing?: Stuur dan een kopie van recent bankafschrift, met een saldo van minimaal € 3000,- mee
 • Privacyverklaring (China): Gewoon invullen en tekenen
 • Tickets (China)
 • Hotelreservering voor minimaal de eerste nacht (China)

➡️ Lees ook: Trans Mongolië Express naar Beijing – deel 3 China

Beste treinreis ter wereld is de Trans Siberië Express

Niet vergeten

Uiteraard dien je bij de visumaanvraag je paspoort mee op te sturen, alsmede een kopie en 4 pasfoto’s. Hou er rekening mee dat de gehele procedure ongeveer 6 weken in beslag neemt en je niet over je paspoort kunt beschikken. Spoedprocedures zijn mogelijk in overleg en tegen een meerprijs.

Je paspoort dient minimaal een half jaar na vertrek uit China nog geldig te zijn en moeten minimaal zes lege visum pagina’s zijn.

Voordelen YourVisa

Je visa voor je Trans Mongolië Express bij een partij regelen is echt super handig. Zij weten precies wanneer welk visum gereed is en kunnen dikwijls je paspoort op de ene dag bij de ene ambassade ophalen en direct bij de volgende indienen. Dat is als particulier vrijwel onmogelijk.

Daarnaast ontvang je zeer duidelijke informatie over de aanvraagprocedure. Wanneer je het toegezonden aanvraagpakket stap voor stap doorloopt kan er eigenlijk niets mis gaan.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *