Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kids & the city | 12 ultieme stedentrips met kinderen

Kids & the city - 12 ultieme stedentrips met kinderen speelgoed

Ik kan het enkel met auteur Eva Munnik eens zijn. Ook met (jonge) kinderen kun je een geweldige citytrip maken! En dat dat kan bewijst ze in haar boek Kids & the city – 12 ultieme stedentrips met kinderen.

Stedentrips met kinderen

Nantes Les Machines de l'île
Eerlijk gezegd hoeft Eva mij niet te overtuigen. Wat mij betreft is een stedentrip altijd een goed idee, ook – of juist – met kinderen. Onze (7 jarige) reisdame, slepen we dan ook geregeld mee naar een stad dicht bij huis of ver weg. Onze persoonlijke favoriet is Brussel, of eigenlijk Belgische steden in het algemeen. Nantes vond ik ook een heel toffe stad, zeker voor kinderen. Het Jules Vernes museum en natuurlijk de creaties van  Machines de l’île. Keulen, met (onder andere) het chocolademuseum was in 2017 ook een dikke hit bij onze junior reiziger. Ach, zo kan ik nog talloze stedenbestemmingen opnoemen, maar laten we eens kijken naar de 12 locaties uit het boek.

Kids & the city

Kids & the city - 12 ultieme stedentrips met kinderen vogel

Het handzame boek beschrijft de persoonlijke ervaringen van Eva en haar gezin. Ze reisde zowel binnen als buiten Europa en de kids gingen, uiteraard, steevast mee op reis.
Elk(e) stad/hoofdstuk begint met een go’s en no-go’s. Hierin tref je direct handige tips. Bijvoorbeeld of een museum wel of niet de moeite van het bezoeken waard is met kids of dat je die verouderde dierentuin (in Belgrado) beter links kan laten liggen.

Aansluitend laat Eva weten wat de leukste wijken zijn om je kroost mee naar toe te nemen. Op de pagina’s die aan dit onderwerp gewijd zijn, geeft ze direct tips over de desbetreffende bezienswaardigheden in die delen van de stad. Het item ‘highlights’ mag natuurlijk niet ontbreken in het boekwerk. Van betaalbare sights tot hidden gems in de stad. Bij goed weer is even relaxen in een park of een korte escape uit de stad een goed idee. Ook hierin is voorzien in het Kids & the city. Tenslotte tipt Eva je een kort reisschema, hoe je dag(en) in de stad in te delen.

Kortom, je hoeft zelf niets meer uit te zoeken of te plannen. Je pakt het boek ter hand en een kind kan de was doen.

Opmerkingen

Kids & the city – 12 ultieme stedentrips met kinderen is een geweldig leuk boek, dat heerlijk gemakkelijk weg bladert. Noem me een zeur, maar ik vind het vervelend dat de steden op de kaft in alfabetische volgorde staan terwijl in het boek een andere volgorde aangehouden wordt. (ingedeeld in de categorieën ‘Klassiekers’, ‘Origineel’, ‘Met de trein’ en ‘Buiten Europa’.

Eerlijkheid gebied me eveneens te zeggen, dat ik de gekozen steden niet bijzonder verrassend vind (met uitzondering van Belgrado). Ik moest wel lachen om de met icoontjes aangegeven ‘buggyproof’ rating in het boek. Eva is blijkbaar niet van team draagdoek 😉

Kids & the city – 12 ultieme stedentrips met kinderen

Kids & the city - 12 ultieme stedentrips met kinderen vogel

Titel: Kids & the city – 12 ultieme stedentrips met kinderen
Auteur: Eva Munnik
Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv.
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 978 90 00 34952 4
Prijs: € 12,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *