Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trotter Thailand | Praktische reisgids van reizigers voor reizigers

Boek Trotter Thailand

Sawadee-kah Trotter Thailand

Mijn oude Thailand reisgids uit het begin van het millennium was aan vervanging toe. Tijd voor een ander exemplaar. Tijd voor de Trotter Thailand.

Trotter Thailand

Boek Trotter Thailand tempel Prasat Phanom Rung Buriram Isaan Thailand

“Met de reisgidsen van Trotter ontdek je de topervaringen van je volgende reis. Een vleugje humor afgewisseld met een kritische noot, alle adressen die je reis uniek maken op een rij, én geen tourist traps. Trotter is je perfecte reiscompagnon” Bron: TerraLannoo

Thailand 2018, de voorbereidingen

Het besluit in 2018 naar Thailand terug te keren, was redelijk snel gemaakt. De te bezoeken regio, het Noordoosten, de Isaan. Een gebied waar naar verhouding niet al te veel reizigers komen en derhalve ook minder informatie over beschikbaar is online.
Mijn oude Thailand reisgids valt bijna van ellende uit wanneer ik deze uit de boekenkast trek. Die is echt aan vervanging toe. Bovendien is actuele informatie wel zo handig bij de voorbereidingen van de reis.

Waar ik eerder altijd greep naar Engelstalige exemplaren, valt mijn keuze dit maal op de Nederlandstalige Trotter gids. Mijn dochter (7 jr.) leert steeds beter lezen en vind het machtig mooi om mee te helpen aan het reisschema. Een Nederlandstalige gids is derhalve extra handig.

Het Noordoosten is een apart hoofdstuk in het boek en beslaat meer dan 60 pagina’s. Sommige plaatsen die we aan gaan doen, staan er slechts summier in beschreven, andere uitgebreid. Bij de zoektocht naar geschikte accommodatie, plukken we voor de eerste overnachting een hotel uit de gids. Het kaartje geeft ons een globale indruk van het gebied en de belangrijkste wegen. We gaan namelijk per (huur)auto op pad. Onze plannen lijken realiseerbaar. Tijd voor het echte werk.

Thailand 2018, de reis

Boek Trotter Thailand op locatie
Inmiddels is het juli 2018, de Thailand reis wordt werkelijkheid. Op naar de Mekong rivier, bijzondere cultuur, Khmer-kunst, overweldigende natuur en meer. Ban Chiang, de vindplaats van oude potten (4.000 jr. v. Chr.), is zo’n plek die we zelf niet gevonden hadden, mocht het niet in de Trotter Thailand vermeld staan. De uitgebreide informatie over Phanom Rung, een van de Khmer pronkstukken van de Isaan, is erg prettig. Zo weten we meer over de historie en de betekenis van de versieringen van de eeuwenoude tempel.

Trotter Thailand Praktisch

De Trotter Thailand gids is een handig naslagwerk. Voor elk type reiziger is er info over vervoer en/of verblijf terug te vinden. Van budgetvriendelijk tot heel luxueus. Uiteraard worden de belangrijkste bezienswaardigheden ook steeds vermeld.

  • De Trottertoppers (topervaringen) staan met kleurenfoto’s voorin in het boek overzichtelijk bij elkaar
  • Per regio uitgesplitst
  • Handige kaartjes
  • Veel gegeten gerechten staan ook in het Thaise schrift vermeld. Voorkomt handen en voetenwerk in restaurants en avondmarkten

Titel: Trotter Thailand
Omvang: 648 pagina’s
ISBN: 9789401431910
Prijs: € 24,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Meer Thailand

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *