missyellowhair2

In den beginne

In eerste instantie wilde het niet zo vlotten, tussen mij en Iris haar boek Miss yellow hair hello. In de vroege ochtend, de slaap uit mijn ogen wrijvend, begin in mijn queeste. “Wie? Welk boek?” snauwt de vrouw van de AKO op Schiphol Plaza, overduidelijk lijdend aan een ochtendhumeur. “Er komen zoveel boeken uit, dat weet ik zo echt niet hoor….” “Opzoeken in de computer misschien?, denk ik hardop. Maar het typische ‘als het er niet ligt dan is het er niet’ blijkt ook hier de perfecte afwimpel methode.

Poging nummer 2: Ako Airside (achter de douane), ongeveer 1,5 uur later. Betere locatie en schijnbaar ook een beter tijdstip om navraag te doen. “Oh ja, daar heb ik wel wat informatie van voorbij zien komen”, zegt de, duidelijk met het geode been uit bed gestapte, dame van de boekwinkel. “Maar,” vervolgt ze haar praatje,” ik heb het niet….”  Dat is best wel balen, aangezien ik 11 uur moet vliegen (red. naar Curaçao ) en ik toch echt wel mijn zinnen op dit boek had gezet. Met een arm vol tijdschriften ga ik aan boord van het KLM toestel. Arggggg, een van de eerste bladen die ik lees, Red, staat een kort artikel over het boek van Iris in. Leuk boek, ook vanuit je luie (vliegtuig)stoel. Zo denk ik er ook over, maar ik heb dat boek niet!

Voor de derde keer tracht ik, na mijn trip, het boek Miss yellow hair hello, te bemachtigen. Oeps, probleempje, Polare Breda (net als de andere filialen) gesloten! Eigenlijk had ik meteen moeten doen, wat ik nu dan maar doe. Een bezoek brengen aan de Vrije Boekhandel. “Oei, ik moet even kijken of ik die nog heb….” Het zal toch niet he? Heb ik een boekwinkel gevonden met een super aardige eigenaresse die meteen de titel herkent, zul je zien dat het, niet geheel verwonderlijk, uitverkocht is. “Het is de laatste!” glimlacht ze, wanneer ze terug aan de balie terugkeert. Opgewekt, maak ik een suffe selfie en twitter die door naar Iris.

Here we go

Oei, de eerste hoofdstukken gaan over landen waar ik, als Asisaholic, weinig affiniteit mee heb.  Mijn bijnaam op deze reis is ‘de kameel’ mag dan over Afrika gaan, ik kan me geheel in de situatie verplaatsen. ‘Moet de kameeel alwéér?’ We gaan nu niet stoppen hoor, je wacht maar even’ zo ook zomaar tegen mij gezegd kunnen zijn, bijvoorbeeld tijdens een Jeeptocht door de Mongoolse Gobiwoestijn. Door de slechte weg, – welke weg? -, schudt het oude Russische barrel zo door elkaar, dat het op mijn sluitspier werkt.

Hoofdstuk 11 : Zuid-Korea, één van mijn favoriete bestemmingen. Logeren in een lovemotel.

Motel Carib | Chuncheon | Zuid-Korea

Motel Carib | Chuncheon | Zuid-Korea

Motel Carib | Chuncheon | Zuid-Korea

Motel Carib | Chuncheon | Zuid-Korea

Motel Koreana | Busan | Zuid-Korea

Motel Koreana | Busan | Zuid-Korea

En ik snap het wel, Iris heeft zo veel te vertellen, zo veel te laten zien, dat de foto’s van de Lovemotels, het boek (net) niet gehaald hebben. Daarom deel ik met liefde en plezier een prachtexemplaren met jullie.

Oh Iris, sorry, dat je het via deze weg moet vernemen, maar ik ben wel naar Noord-Korea geweest, zelfs eerder dan dat ik het Zuiden bezocht. Afgelopen jaar, bij mijn meest recente bezoek, had ik zelfs het geluk, de Mass Games een keer bij te kunnen wonen. In een woord geweldig!
arirang

Conclusie

Velen schreven reeds lovende woorden over deze ontembare wereldreizigster en ik…., ik kan me daar enkel bij aansluiten. In veel van haar verhalen kan ik me helemaal vinden, in sommige totaal niet. Miss yellow hair, hello, is wat mij betreft is, het leukste boek van 2014!

Iris bedankt voor je heerlijke openhartige boek, ik kijk uit naar een vervolg met meer onbevangen en onbeschaamde reisverhalen.

[bol_product_links block_id=”bol_555ae0bd728ff_selected-products” products=”9200000022117920″ name=”Miss yellow hair, hello” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Tags: boek review
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather