Zoek
Sluit dit zoekvak.

Miss yellow hair hello | Avonturen van wereldreiziger Iris

boek Miss yellow hair, hello! Iris Hannema

Dit boek wil je! Miss yellow hair, hello!

Miss yellow hair, hello! is nu al het leukste boek van 2014 en het jaar is nog maar net begonnen. Dus dat belooft wat!

Miss yellow hair, hello! boek Iris Hannema

In den beginne

Het wilde in eerste instantie niet zo vlotten, tussen mij en Iris haar boek Miss yellow hair hello. In de vroege ochtend, de slaap uit mijn ogen wrijvend, begin in mijn queeste. “Wie? Welk boek?” snauwt de vrouw van de AKO op Schiphol Plaza, overduidelijk lijdend aan een ochtendhumeur. “Er komen zoveel boeken uit, dat weet ik zo echt niet hoor….” “Opzoeken in de computer misschien?, denk ik hardop. Maar het typische ‘als het er niet ligt dan is het er niet’ blijkt ook hier de perfecte afwimpel methode.

Miss yellow hair, ben je daar?

Poging nummer 2: Ako Airside (achter de douane), ongeveer 1,5 uur later. Betere locatie en schijnbaar ook een beter tijdstip om navraag te doen. “Oh ja, daar heb ik wel wat informatie van voorbij zien komen”, zegt de, duidelijk met het geode been uit bed gestapte, dame van de boekwinkel. “Maar,” vervolgt ze haar praatje,” ik heb het niet….”  Dat is best wel balen, aangezien ik 11 uur moet vliegen (red. naar Curaçao ) en ik toch echt wel mijn zinnen op dit boek had gezet. Met een arm vol tijdschriften ga ik aan boord van het KLM toestel. Arggggg, een van de eerste bladen die ik lees, Red, staat een kort artikel over het boek van Iris in. Leuk boek, ook vanuit je luie (vliegtuig)stoel. Zo denk ik er ook over, maar ik heb dat boek niet!

Drie maal scheepsrecht

Voor de derde keer tracht ik, na mijn trip, het boek Miss yellow hair hello, te bemachtigen. Oeps, probleempje, Polare Breda (net als de andere filialen) gesloten! Eigenlijk had ik meteen moeten doen, wat ik nu dan maar doe. Een bezoek brengen aan de Vrije Boekhandel. “Oei, ik moet even kijken of ik die nog heb….” Het zal toch niet he? Heb ik een boekwinkel gevonden met een super aardige eigenaresse die meteen de titel herkent, zul je zien dat het, niet geheel verwonderlijk, uitverkocht is. “Het is de laatste!” glimlacht ze, wanneer ze terug aan de balie terugkeert. Opgewekt, maak ik een suffe selfie en twitter die door naar Iris.

Here we go

Oei, de eerste hoofdstukken gaan over landen waar ik, als Asisaholic, weinig affiniteit mee heb.  Mijn bijnaam op deze reis is ‘de kameel’ mag dan over Afrika gaan, ik kan me geheel in de situatie verplaatsen. ‘Moet de kameeel alwéér?’ We gaan nu niet stoppen hoor, je wacht maar even’ zo ook zomaar tegen mij gezegd kunnen zijn, bijvoorbeeld tijdens een Jeeptocht door de Mongoolse Gobiwoestijn. Door de slechte weg, – welke weg? -, schudt het oude Russische barrel zo door elkaar, dat het op mijn sluitspier werkt.

Hoofdstuk 11 : Zuid-Korea, één van mijn favoriete bestemmingen. Logeren in een lovemotel.

Motel Carib | Chuncheon | Zuid-Korea
Motel Carib | Chuncheon | Zuid-Korea
Motel Koreana | Busan | Zuid-Korea
Motel Koreana | Busan | Zuid-Korea

En ik snap het wel, Iris heeft zo veel te vertellen, zo veel te laten zien, dat de foto’s van de Lovemotels, het boek (net) niet gehaald hebben. Daarom deel ik met liefde en plezier een prachtexemplaren met jullie.

Oh Iris, sorry, dat je het via deze weg moet vernemen, maar ik ben wel naar Noord-Korea geweest, zelfs eerder dan dat ik het Zuiden bezocht. Afgelopen jaar, bij mijn meest recente bezoek, had ik zelfs het geluk, de Mass Games een keer bij te kunnen wonen. In een woord geweldig!
arirang

Boek: Miss yellow hair, hello! Conclusie

Velen schreven reeds lovende woorden over deze ontembare wereldreizigster en ik…., ik kan me daar enkel bij aansluiten. In veel van haar verhalen kan ik me helemaal vinden, in sommige totaal niet. Miss yellow hair, hello, is wat mij betreft is, het leukste boek van 2014!

Iris bedankt voor je heerlijke openhartige boek, ik kijk uit naar een vervolg met meer onbevangen en onbeschaamde reisverhalen.

Lees naast Miss yellow hair, hello! ook deze boeken van Iris Hannema

Meer leesplezier

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Volgens mij is het overal moeilijk te krijgen. Ik was er ook naar op zoek toen ik even in Nederland was, maar geen van de 3 boekhandels waar ik ben geweest had het boek.
    Nu dus wachten tot ik weer eens in Nederland ben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *