Zoek
Sluit dit zoekvak.

Atlas Obscura – 1.000 plekken om te ontdekken in een boek

Raar. Raarder. Atlas Obscura.

Ik zag, bladerde, en kon niet meer stoppen. Atlas Obscura – 1.000 plekken om te ontdekken is een fantastisch boek. Deels een plek om heerlijk al lezend, je wenkbrauwen bij op te trekken, deels een feest van herkenning. Wat zijn er toch rare plaatsen op deze aardbol.

Atlas Obscura: 1.000 plekken om te ontdekken

Wat valt er dan te ontdekken? Wat dacht je van een bezoek aan de glimwormgrotten in Nieuw-Zeeland of een trip naar die ene baobabboom in Zuid-Afrika die zó groot is dat er een boom-café in zit. Kijk je ogen uit bij wonderbaarlijke architectuur, bijvoorbeeld de Escher-achtige bronnen in India. Kan het nog gekker? Ja hoor, wat dacht je van een heus babyspringfestival in El Colacho, Spanje? Wat het precies behelst: het is een festival waarbij mannen verkleed als duivel over op de grond liggende rijen schreeuwende baby’s springen. Het boek schenkt ook aandacht aan een vuur dat al meer dan 40 jaar brand in Turkmenistan. Het heeft niet voor niets de bijnaam de Poort naar de Hel. Daarnaast wordt er onder andere geschreven over de begraafplaats voor kustschepen in Bangladesh en excentrieke bottenmusea in Italië.

Daar was ik ook!

Terwijl ik me verbaas over plekken waar ik nog niet eerder van hoorde, vind ik het ook erg leuk te lezen over bestemmingen die ik ooit zelf bereisde. En ja, dat waren inderdaad soms hele rare oorden.

Boeddhapark Laos
Zoals die keer dat ik in Laos in dit – op z’n zachtst gezegd – bijzondere park terecht kwam.
➡️ Lees hier het artikel: Buddha Park Laos
Atlas Obscura - 1.000 plekken om te ontdekken KoreaAtlas Obscura - 1.000 plekken om te ontdekken International Friendschip Exhobition Noord Korea
Als er een plek ter wereld is, die bol staat vreemde dingen, dan is het Noord-Korea wel. Het boek neemt je mee naar de grens tussen Noord- & Zuid-Korea, vertelt over het megalomane Ryugyong Hotel en de bizarre Internationale Vriendschapstentoonstelling. Vooral over het laatste vond ik zelf ook een tamelijk bijzonder ervaring. Al was het maar omdat ik samen met mijn reispartner de enige bezoeker was in het enorme cadeautjes paleis.
➡️ DMZ: Gluren naar de buren

Dat Haw Par Villa in Singapore het boek zou halen, verbaasd me niets. Wat een rare – en creepy – plek is dat zeg.Haw Par Villa Singapore
➡️ Haw Par Villa en Singapore, de stereotypen voorbij lees je in dit artikel

Atlas Obscura praktisch

Atlas Obscura - 1.000 plekken om te ontdekken voor en achterzijde
Atlas Obscura beschrijft meer dan 600 bijzondere en verrassende plekken op aarde. Elke pagina verwonder je je over het feit hoe vreemd en wonderlijk de wereld eigenlijk is. Naast fijne beschrijvingen beslaat het boekwerk honderden foto’s, tekeningen en kaarten voor elke regio van de wereld.

Titel: Atlas Obscura – 1.000 plekken om te ontdekken
Auteur: Joshua Foer, Dylan Thuras & Ella Morton
Omvang: 480 pagina’s
ISBN: 978 90 8989 733 6
Prijs: € 25,-
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Kun je niet genoeg krijgen van Atlas Obscura, check dan deze site

Wat is de raarste plaats die jij ontdekte op reis?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

21 reacties

 1. Dit boek kende ik eigenlijk ook nog niet. Grappig he, al die bijzondere plekken. Leuk dat er ook plekken in beschreven worden die je nog niet kende,. Kun je alvast nieuwe inspiratie opdoen! 🙂

  1. Hi Sanne, het boek is ook nog maar onlangs verschenen. Naar sommige plekken – ik verklap niet welke – hoef ik trouwens niet naar toe. Die zijn te creepy voor woorden 😉

 2. Wat een leuk boek! Ik heb ook een dergelijk boek thuis en dat zijn altijd zo’n fijne boeken om bij weg te dromen. Deze kende ik ook nog niet. Bedankt voor de tip 🙂 .

 3. Apart haha, grappig om door te bladeren. Jezelf verbazend over de vreemde plekken op de wereld (waar je dan niet persé heen wilt). Ik hoef echt niet alles te zien op de wereld

 4. Ik ben nu echt nieuwsgierig welke plekken er allemaal in die atlas staan!

  De DMZ en dat park in Laos heb ik ook bezocht.

 5. Wat een leuk boek, echt wat voor mij! In dat Buddhapark zijn wij ook geweest trouwens, vond het geweldig om daar even rond te lopen, hoewel onze rit er naartoe op de motorbike nog bijzonderder was vanwege de lekke band en de leuke ontmoetingen die we hadden.

 6. Wat een leuk boek, nieuwe inspiratie.. Het Boedha park in Vientiane bezochten wij ook. Ik vond hem wel gaaf eerlijk gezegd.

 7. Wat een leuk boek, zeker leuk om inspiratie op te doen! En natuurlijk leuk om plekken terug te zien waar je zelf bent geweest, ik zet hem op mijn verlanglijstje 🙂

 8. Wat een leuk boek, nieuw lees- én inspiratievoer! Vorig jaar ben ik in Matera geweest, een dorpje met alleen maar grotwoningen. Ziet er bizar uit maar zó tof.

  1. Hi Marcel, dat klinkt apart. In het boek staan ook diverse ondergrondse ruimten en grotten, de ene fraai de andere sinister.

 9. Wat een leuke tip! Goed om bij weg te dromen in een druilerig weekend. De gekste plek was een kerk in San Cristobal in Mexico waar de hele vloer vol lag met dennenaalden en ze rituelen deden met coca cola…het was een combi van het katholieke geloof en het Maya geloof aangevuld met moderne zaken.

 10. Volgens mij een leuk boek om lekker veel nieuwe inspiratie op te doen 🙂 En natuurlijk ook leuk als er hier en daar een plek tussen staat die je al hebt bezocht!

 11. Een mooi boek om te lezen en vooral om inspiratie uit te halen voor komende reizen. Gekke plekken zijn altijd leuk om te bezoeken omdat ze niet standaard zijn. Ik ben wel nieuwsgierig geworden welke plekken er nog meer in staan.

 12. Ik hou echt van dit soort boeken, kan er werkelijk uren doorheen bladeren … mijn favoriete boek is altijd al een atlas geweest 🙂

  1. Dan is dit echt een boek voor jou. Ren naar de winkel (of bibliotheek) en vergaap je aan alle vreemde plekken

 13. Wat een geweldig boek! Veel boeken vallen toch weer terug op de typische must-see lijstjes van toeristentrekkers, maar dit boek lijkt me echt heel verrassend. Ik zou meteen op wereldreis willen gaan om alle plekken uit het boek te ontdekken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *