Ik zag, bladerde, en kon niet meer stoppen. Atlas Obscura – 1.000 plekken om te ontdekken is een fantastisch boek. Deels een plek om heerlijk al lezend, je wenkbrauwen bij op te trekken, deels een feest van herkenning. Wat zijn er toch rare plaatsen op deze aardbol.

Atlas Obscura: 1.000 plekken om te ontdekken

Wat valt er dan te ontdekken? Wat dacht je van een bezoek aan de glimwormgrotten in Nieuw-Zeeland of een trip naar die ene baobabboom in Zuid-Afrika die zó groot is dat er een boom-café in zit. Kijk je ogen uit bij wonderbaarlijke architectuur, bijvoorbeeld de Escher-achtige bronnen in India. Kan het nog gekker? Ja hoor, wat dacht je van een heus babyspringfestival in El Colacho, Spanje? Wat het precies behelst: het is een festival waarbij mannen verkleed als duivel over op de grond liggende rijen schreeuwende baby’s springen. Het boek schenkt ook aandacht aan een vuur dat al meer dan 40 jaar brand in Turkmenistan. Het heeft niet voor niets de bijnaam de Poort naar de Hel. Daarnaast wordt er onder andere geschreven over de begraafplaats voor kustschepen in Bangladesh en excentrieke bottenmusea in Italië.

Daar was ik ook!

Terwijl ik me verbaas over plekken waar ik nog niet eerder van hoorde, vind ik het ook erg leuk te lezen over bestemmingen die ik ooit zelf bereisde. En ja, dat waren inderdaad soms hele rare oorden.

Boeddhapark Laos
Zoals die keer dat ik in Laos in dit – op z’n zachtst gezegd – bijzondere park terecht kwam.
➡️ Lees hier het artikel: Buddha Park Laos
Atlas Obscura - 1.000 plekken om te ontdekken KoreaAtlas Obscura - 1.000 plekken om te ontdekken International Friendschip Exhobition Noord Korea
Als er een plek ter wereld is, die bol staat vreemde dingen, dan is het Noord-Korea wel. Het boek neemt je mee naar de grens tussen Noord- & Zuid-Korea, vertelt over het megalomane Ryugyong Hotel en de bizarre Internationale Vriendschapstentoonstelling. Vooral over het laatste vond ik zelf ook een tamelijk bijzonder ervaring. Al was het maar omdat ik samen met mijn reispartner de enige bezoeker was in het enorme cadeautjes paleis.
➡️ DMZ: Gluren naar de buren

Dat Haw Par Villa in Singapore het boek zou halen, verbaasd me niets. Wat een rare – en creepy – plek is dat zeg.Haw Par Villa Singapore
➡️ Haw Par Villa en Singapore, de stereotypen voorbij lees je in dit artikel

Atlas Obscura praktisch:

Atlas Obscura - 1.000 plekken om te ontdekken voor en achterzijde
Atlas Obscura beschrijft meer dan 600 bijzondere en verrassende plekken op aarde. Elke pagina verwonder je je over het feit hoe vreemd en wonderlijk de wereld eigenlijk is. Naast fijne beschrijvingen beslaat het boekwerk honderden foto’s, tekeningen en kaarten voor elke regio van de wereld.

Titel: Atlas Obscura – 1.000 plekken om te ontdekken
Auteur: Joshua Foer, Dylan Thuras & Ella Morton
Omvang: 480 pagina’s
ISBN: 978 90 8989 733 6
Prijs: € 25,-
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Kun je niet genoeg krijgen van Atlas Obscura, check dan deze site

Wat is de raarste plaats die jij ontdekte op reis?

Tags: boek review
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather