Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uit eten in Brugge | De lekkerste adresjes in de stad

De liefde van Brugge gaat door de maag: uit eten in Brugge

Uit eten in Brugge is nimmer een straf. Hou je van lekker eten, dan zit je in deze Vlaamse stad goed, want Brugge is gemaakt voor lekkerbekken. Tijdens mijn verblijf in de stad vroeg ik Bruggenaren naar hun favo plekken in de stad. Hou je vast want hier komt een lijst waar je direct trek van krijgt.

Rock-Fort

Brugge lekkerbekken foodie
© Cityzine.be

Meer dan eens, kreeg ik van de locals de tip Rock-Fort te bezoeken, naar het schijnt een echt begrip in de stad. Waarom je er heen moet? Ten eerste is het een toffe tent qua aankleding met een aangename sfeer, ten tweede serveert de chef er heerlijke gerechten. Rock-Fort dus.
📍  Rock Fort, Langestraat 15, 8000 Brugge, België

Cuvee

Een plek, niet om te eten, maar om van fijne wijnen te genieten. De eigenaren importeren alles zelf. Loop eens binnen voor een goed glas en bestel er zeker een bordje kaas of vleeswaren bij. Heerlijk!
📍 Cuvee Winebar/Wineshop/Tapas, Philipstockstraat 41, 8000 Brugge, België

Uit eten in Brugge: aanschuiven bij Jilles

Brugge lekkerbekken foodie
© newplacestobe.com

Jilles Beer & Burgers is gevestigd in een pracht van een pand aan de Vismarkt. Liefhebbers van vleesch halen het hart op met de ruime keus aan burgers gemaakt van hoge kwaliteit Angusbeef. Bestel zeker een goed glas bier erbij, want deze tent heeft een uitgebreid assortiment, speciaal voor hen samengesteld door een heuse bier sommelier.
📍 JILLES Beer & Burgers, Braambergstraat 10, 8000 Brugge, België

Breydel De Coninc

Mosselen. Check. Paling. Check. Kreeft. Check. En nog veel meer visgerechten bestel je bij Breydel De Coninc, een grote zaak, waar de kreeften in een bak in het restaurant te bewonderen zijn. Altijd vers dus.
📍 Breydel-De Coninck, Breidelstraat 24, 8000 Brugge, België

Uit eten in Brugge: Marco Polo brengt Azië naar Vlaanderen

Brugge lekkerbekken foodie
© thefork.be

Marco Polo is de eerste Aziatische noodle bar in de stad. De keuken varieert van smaken en invloeden uit zowel Korea, Japan maar ook Vietnam, China en zelfs India. De eigenaren werken enkel met biologische, organische en duurzame producten.
📍 Marco Polo noodles, Katelijnestraat 29, 8000 Brugge, België

Cambrinus

Is het een café, is het een restaurant? Antwoord: Beiden of eigenlijk een eetcafé. Met meer dan 400 bieren op de tap en van de fles is eten eigenlijk ondergeschikt….
📍 Cambrinus, Philipstockstraat 19, 8000 Brugge, België

Gingerbread

Geen ontbijt bijgeboekt in je hotel? Schuif voor de eerste maaltijd van de dag aan bij Ginger Bread, of voor de lunch of zo maar voor een heerlijk versgebakken stuk taart.
📍 Gingerbread Tea Room, Sint-Amandsstraat 29, 8000 Brugge, België

[box] Deze zaak is sinds 2019 definitief gesloten[/box]

Uit eten in Brugge: Choco Jungle Bar zeker niet overslaan

Brugge lekkerbekken foodie
© Choco Jungle Bar Brugge

Waan je midden in het oerwoud, ontwijk een slang, kruip in een boomhut en verbaas je over de oude Azteken reliëfs aan de muren. Oh, en bestel en passant een heerlijke kop chocolademelk. Liever iets anders? Er staan ook smoothies en frisdrank op de kaart, net als pannenkoeken en wafels. Mjam.
📍 Choco Jungle Bar, Vlamingstraat 31, 8000 Brugge, België

[box] Op dit adres tref je nu Moana Pokébowls[/box]

Beste terras van Brugge: ’t Klein Venetië

't Klein Venetië
© Horecagids.be

Voor het beste uitzicht in de stad verover je een stoel op het terras van ’t Klein Venetië. Vanachter een goed glas bier geniet je van een levende ansichtkaart waarop zich het Belfort en de reien bevinden.
📍 Cafe ’t Klein Venetië, Braambergstraat 1, 8000 Brugge, België

Meer culinair genieten in België:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Gaaf! Ik had niet gedacht dat Brugge zoveel hippe tentjes zou hebben. Voor Jilles ziet er geweldig uit, mijn vriend zou het bier tot zijn rekening nemen en ik de burgers :P. ’t Klein Venetië ziet er echt super gaaf uit, het heeft echt iets weg van Venetië inderdaad.

    1. Hi Gabriëlle, vergeet de toeristententjes rondom de Markt en je treft genoeg leuke (lekkere) plekken in de stad.

  2. Ik ben van brugge ,je moet zeker eens kijken bij “De stoepa” oostmeers 124 8000 Brugge heerlijk om te eten met prachtige binnentuin niet ver van het station

  3. Beste Peter, ik vroeg her en der naar tips en dit is wat men antwoordde. Mocht jij pareltjes in de stad weten, dan hoor ik het graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *