Mini-Europe, voor groot en klein
In de schaduw van het Atomium liggen de mooiste Europese steden, letterlijk, aan je voeten. Zo sta je naast de Big Ben en waan je je in Londen. Het volgende moment trekken gondels in Venetië aan je voorbij. Net onder je raast de Thalys van Parijs naar haar volgende bestemming in Frankrijk. In Brussel reis je in een paar uur langs de leukste bestemmingen van de EU, maar dan in het klein. Welkom in Mini-Europe.
Europa in het klein
Zoals de naam doet vermoeden, is in Mini-Europe, alles over Europa te vinden, maar dan in het klein. Nederland heeft Madurodam, Brussel heeft Mini-Europe. Onze kleine meid (bijna 3 jaar) heeft er enorm veel zin. Fijn een dagje reizen door Europa. Het is nog vroeg wanneer we het miniatuurpark in het Heizelpark betreden. Gelukkig geen rijen bij de kassa, geen massa’s toeristen voor onze voeten. Een olijke schildpad heet ons van harte welkom. Na een kiekje met het logge reptiel betreden we het park. Wij zijn klaar voor een dagje slenteren langs miniatuurversies van belangrijke gebouwen en monumenten van de Europese Unie.
Wist je dat alle gebouwen door een team van medewerkers ter plaatse ontworpen zijn op een schaal van 1:25 (Big Ben is maar liefst 4 meter hoog, de Eiffeltoren 13 meter)?
Knopje duwen!
Vrolijk huppelt onze kleuter voor ons uit, want deze kleine dame heeft in no time ontdekt dat in Mini-Europe het niet alleen kijken is. Nee, de meeste van de nagebouwde bezienswaardigheden kun je middels een knopje in werking zetten. Een klein wijsvingertje duwt op een rode knop. Ineens deinst onze peuter terug. Kabaal! Ze heeft de Vesuvius doen uitbarsten, oeps…. Het reuzenrad (geen idee meer, bij welke stad het hoort – het was in ieder geval niet Wenen) is favoriet. “Mam, nog een keertje….!?”
Ons eigen kikkerlandje, natuurlijk België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zijn de landen die de meeste miniaturen hebben in het park. Andere landen dienen het veelal te stellen met slechts een monument in mini versie.
Mini-Europe: Spirit of Europe
Naast alle kabouterhuisjes, breng je ook een bezoek aan de Spirit of Europe, een hal vol wetenswaardigheden over de Europese Unie. Tot mijn spijt moet ik hier concluderen dat ik toch echt niet zo goed op de hoogte ben van de deelnemende van de lidstaten. Weet jij zo uit je hoofd welke landen nu wel, of juist niet, de Euro als betaalmiddel hebben? Dit en meer kom je te weten in de Spirit of Europe.
Mini-Europe Praktisch
- Mini-Europe is dagelijks geopend van 09.30 uur – 18.00 uur (zomermaanden tot 20.00 uur)
- In augustus kun je tevens genieten van avond openstelling van het park, tijdens Mini-Europe by night (tot 24.00 uur
- Mini-Europe laat zich perfect combineren met Océade (zwembad/sauna complex), het Atomium of het Planetarium
- Mocht het restaurant op het park niet voldoende zijn, The Village – onderdeel van het Bruparck waar Mini-Europe deel van uitmaakt – biedt de bezoeker de nodige drank- en eetgelegenheden
- Toen wij Mini-Europe bezochten, verbleven we in een hotel in Waterloo. Wij kozen er voor de auto daar te laten en gebruik te maken van een dagtrip van de NMBS (Belgische Spoorwegen). Voor de treinrit, het entree tot het park en een metrokaartje vanaf het Zuidstation naar station Heizel betaal je een zeer schappelijke prijs
- Alle actuele prijzen en openingstijden vind je terug op de website van Mini-Europe
Mini-Europe is de nummer twee attractie van Brussel, was jij er al eens?