Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sukrée Salée Leuven | Smullen van zoet & hartig

Sukrée Salée Leuven België Vlaanderen

Sukrée Salée is misschien wel de leukste plek in Leuven. Een plek voor alle zoetekauwen en voor hen die van hartig houden. Een plek die slechts eens per week te bezoeken is.
Sukrée Salée LeuvenSukrée Salée Leuventhee Leuventaartjes Leuven

Veel plezier in Leuven

“Maar ja, dat is België. Veel plezier hier in Leuven!” sluit de vriendelijke dame haar verhaal af. Op het moment dat we de trein in Leuven verlaten, raken we met haar aan de praat. Een dame van in de vijftig, kort kapsel, vriendelijke lach en parmantige tred, legt ons op deze zaterdagochtend het begrip stemplicht uit. “Officieel zijn alle Belgen verplicht te gaan stemmen. “Daarom is het altijd op een zondag. Omdat iedereen dan kan, nou ja van vroegeruit gezien dan he?” Tijdens haar les Belgische politicologie leren we dat er genoeg mensen zijn, die hier onderuit proberen te komen en dat lukt ze ook. “Er gaan zelfs verhalen de ronde dat men een goedkoop vliegticket koopt en daarmee faked op reis te zijn. En ze komen er mee weg he?”

Wanneer we door de catacomben van het station gewandeld zijn, groet ze ons en trekt een klein sprintje. We zien haar net op tijd in de bus springen, op weg naar haar zieke moeder, waar ze de stemkaart op gaat halen en met volmacht een van de velen in Vlaanderen zal zijn, die zich wel naar het stembureau gaat begeven.

Chique

Vanaf het Martelarenplein lopen we over de Bondgenotenlaan richting de Grote Markt. Aan de aangrenzende Brusselsestraat is de zogenaamde Artisanale markt opgesteld. Een grijs/bruine caravan opent de reeks aan kramen en stalletjes. In de deuropening staat een man met grijze slapen en een dienblad in zijn hand. Of we wat willen proeven. Op het presenteerblad staan versgemaakte koekjes, verse cake en stukjes artisanale taart. Het is moeilijk kiezen, de geur van versgebakken producten dringt onze neuzen binnen bovendien, het oog wil ook wat, ziet alles er heerlijk uit. Een goede zet van de man om ons zijn waren te laten proeven, dit smaakt beslist naar meer.

Niet nu, eerst op zoek naar ons hotel. “Waar slapen jullie?” vraagt de dame die in de kleine caravan een dampende quiche uit de oven haalt.  ” Ah, Martin’s Klooster hotel, chique” is haar reactie. “Dat is hier vlak om de hoek, op vijf minuutjes bij ons vandaan.”

Samen smullen bij Sukrée Salée

Tegen lunchtijd melden we ons weer bij de caravan. “Ah jullie zijn terug” glimlacht de eigenaar terwijl hij onze bestelling opneemt. Na veel wikken en wegen – alles is de moeite van het proeven waard – noteert de beste man het volgende: Een stuk quiche geitenkaas/tomaat en, een stuk bijzondere goed geslaagde combinatie, kip/kokos/wortel/koriander/cashewnoten quiche. We nemen plaats aan een van de tafeltjes die tussen de brikken van studentenfietsen een knus terras vormen. Na de hartige taart moet natuurlijk ook de zoete taart uitgeprobeerd worden. Sel de Fleur chocoladetaart en rode vruchten cheesecake. Amai, dat smaakt goddelijk!

Hobby

“Alleen hier, op de zaterdag”, klinkt het antwoord, als ik vraag of ze elke dag op pad zijn met de caravan. “We hebben beiden een vaste baan, Sukrée Salée is een enigszins uit de hand gelopen hobby van mijn vrouw.”

Sukrée Salée praktisch:

Het mag dan een hobby zijn, verwar dit echter niet met amateuristisch. Ben je op een zaterdag in Leuven zoek de rijdende eettent van Sukrée Salée op, je zal er zeker geen spijt van krijgen. Meer info over deze toffe foodtruck lees je na op  de website.

[box] Volgens recente berichtgeving, is de foodtruck, helaas, niet meer te vinden in het Leuvense straatbeeld :([/box]

Sukrée Salée Leuven

Meer België:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *