Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kalmthoutse Heide (België) | 50 tinten paars tussen het groen

Kalmthoutse Heide Turnhout België

Elk jaar zeg ik tegen vriendlief, we moeten nu gaan, anders heeft het geen zin meer. Ik wil nu naar de Kalmthoutse Heide, nu staat de heide in bloei.

Kom op, op naar de Kalmthoutse Heide

Dit jaar (2017), we zijn we amper thuis van een 3-weekse reis op Bali, breng ik opnieuw het onderwerp ter sprake. Terwijl de wasmand nog uitpuilt met vakantiegoed en de voorraadkast nog niet optimaal aangevuld is, stappen we (vriendlief, meisje (6 jaar) en ikzelf) in de auto richting de grens. Broodjes en worstenbroodjes in de tas, de Doppers gevuld met water en onze neuzen ingesmeerd met zonnebrand. Hup op pad.
Kalmthoutse Heide

Wandelpad Duin

Vanuit onze woonplaats Breda is België nimmer ver weg. De auto parkeren bij NEC De Vroente het natuureducatiecentrum van de Vlaamse overheid gelegen aan de rand van Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.


Kalmthoutse Heide Turnhout België
Als wandelaar heb je keus uit maar liefst 23 bewegwijzerde wandelpaden in het Grenspark, variërend van 1,7 tot 8,5 km. Wij kiezen voor Wandelpad Duin met een lengte van 7,5 kilometer. Vanuit het Natuureducatief Centrum De Vroente stappen we een middagje langs duinmassieven en, niet te vergeten, de bloeiende heide. Normaliter zijn er grazende schapen en runderen te zien, maar vandaag zijn deze in geen velden of wegen te bekennen.

50 tinten paars

“Wauw, wat mooi!”
Tussen het duinzand, heide, zo ver je oog reikt. Prachtig!
Op de Kalmthoutse Heide verandert het landschap vanaf ongeveer half juli langzaam in een paars landschap. Wij waren er op 26 augustus, de perfecte tijd aangezien de heide haar hoogtepunt punt heeft van half augustus tot half september.


Kalmthoutse Heide Turnhout België

Kalmthoutse heide praktisch:

 • Kalmthoutse Heide is prima met de auto bereikbaar. Wil je met openbaar vervoer komen, dat is wat lastiger. De dichtstbijzijnde haltes, liggen op ongeveer 15 minuten van het natuurpark vandaan.
 • Rondom de Kalmthoutse Heide is voldoende horeca aanwezig.
 • Toiletten bij het natuureducatiecentrum zijn gratis toegankelijk. Parkeren is eveneens gratis.
 • Meer info, lees je hier. Veel wandelplezier

Kalmthoutse heide

Meer België

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

 1. Prachtig. Bij mij is het er weer niet van gekomen. Ik geniet dus naar mee van alle mooie foto’s van anderen.

 2. Ik stond ook op het punt dit jaar naar de Kalmhoutse heide te gaan. Helaas gooide een blessure roet in het eten. Wie weet volgend jaar? Ziet er mooi uit!

 3. Leuk! Ik zag op Instagram veel heidefoto’s van de Veluwe voorbij komen, maar België ziet er ook mooi uit!

 4. Wat is het daar prachtig! Ik wandelde er in juli. Ook toen was het tof, maar niet zó mooi met al die paarse plantjes.

 5. Jaaa leuk! Ik was er een aantal jaar geleden met Sofie van Wonderful Wanderings. Toen stond de heide nog niet in bloei, maar vond het desalniettemin prachtig. Ga er graag nog een keer op pad!

  1. Volgend jaar wil ook echt écht naar de Veluwe tijdens de heidebloeitijd, want jou foto’s op Insta(stories) zagen er ook zeer goed uit

 6. Heel herkenbaar, dat zeggen dat je nu moet gaan zo vlak na de vakantie. Vorig jaar lukte het me zelfs 2 keer in de week na thuiskomst naar de heide te gaan, maar dit jaar door het minder mooie weer maar 1 keer… maar toch weer gelukt. Het is zo mooi! Prachtige foto’s ook, ik had nog nooit van de Kalmthoutse heide gehoord trouwens. )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *