Zoek
Sluit dit zoekvak.

MAS Antwerpen | Meer dan de moeite waard

MAS Antwerpen Vlaanderen België

Wanneer je vlakbij de Belgische grens woont, is een dagje Antwerpen vanzelfsprekender dan een uitstapje naar Amsterdam. Hoe vaak ik ook in de Sinjorenstad kom, altijd weet ze met te verrassen. Het laatste decennium ontstond er zelfs een heel nieuw stuk stad, ’t Eilandje met als hoogtepunt het MAS. Museum aan de Stroom en guess what? Een driewerf hoera voor MAS Antwerpen, want ze wordt 5 jaar.
MAS Antwerpen

Eerste kennismaking MAS Antwerpen

Daar stond ze dan, de bakstenen kolos, tegen een regenachtige achtergrond van appartementen in aanbouw. Mooi? Intrigerend, is misschien een beter woord. Ik bestudeer het gebouw, loop een rondje er omheen en dan vallen me de vele details op. (bijvoorbeeld de Antwerpse handjes aan de gevel).

Voor het uitzicht over de stad (door de regen, niet zo fantastisch als ik hoopte), mag ik gratis – is voor iedereen gratis toegankelijk – naar de bovenste verdieping. Tussen de gegolfde ramen, doe ik nog een ontdekking beneden me op de grond. Nee, ik verraad niet wat het is, des te leuker is het om het zelf te ontdekken. Kortom MAS is een indrukwekkend pakhuis met metershoge glaspartijen vol verrassingen.
MAS Antwerpen

Kom binnen

Toch zou het nog bijna vijf jaar duren eer ik de collectie van het MAS zou aanschouwen. Waarom? Te druk bij de kassa, andere leuke hotspots die prioriteit kregen, gebrek aan museumzin zijn een greep uit de lame excuses.
MAS Antwerpen

Wat is er te zien?

Het MAS geeft op haar website aan dat zij meer is dan een museum. Is dat zo? Op elke verdieping wacht me een nieuwe verrassing. Verhalen over Antwerpen, haar haven, de stad. Museumstukken uit alle uithoeken van de wereld. Van de Congo tot Tibet, van de Antwerpse poesje tot prachtige scheepvaartprenten. Maar ook illegale voorwerpen in die in de haven onderschept zijn. En, zoals gezegd, op de 10de verdieping dat fantastische 360 graden uitzicht over de stad.
Museum aan de Stroom

MAS Antwerpen 5 jaar!

Iedereen mag het weten, het MAS viert in 2016 haar vijfde verjaardag. In het weekend van 14 – 16 mei is het een uitgebreid feestweekend gevuld met vuurwerk, workshops en lezingen. In dat zelfde weekend zullen er twee nieuwe exposities geopend worden. Zo is er de tentoonstelling van Luc Tuymans’ Glasses, een zaal vol werken van de belangrijke Belgische kunstenaar. Daarnaast zal er een exhibitie zijn onder de naam ‘Antwerpen à la carte’. Hier leer je alles over de verrassende geschiedenis van voedsel in de stad.

Praktisch:

  • MAS is een boeiend museum en een bezoek meer dan waard. Entreetickets koop je bij de kassa. Let op welke tijdelijke tentoonstellingen wel/niet in de toegangsprijs inbegrepen zijn
  • Heb je een Antwerp City Card, dan betaal je geen extra entreekosten
  • Een eenvoudig hapje/drankje nuttig je bij Café STORM, aan de voet van het MAS
  • Of reserveer je liever een tafel bij Tweesterrenrestaurant ‘t Zilte?
  • Lees rustig alle informatie na op de website van MAS Antwerpen

Meer België:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *