Zoek
Sluit dit zoekvak.

Genieten van de Belgische Ardennen op Parc La Clusure

België Ardennen Parc La Clusure

Het is meivakantie (2018) en na een paar heerlijke dagen bij Landal Mooi Zutendaal in Belgisch Limburg, zakken we België verder af voor een verblijf bij Parc La Clusure in de Belgische Ardennen.

Maandag: Dag Belgische Kempen, hallo Ardennen

Via Borgloon rijden we richting Parc La Clusure, waar we rond de klok van 17.00 uur arriveren.Onze lodgetent mét eigen toilet én douche staat al op ons te wachten. Het is een beetje frisjes maar toch waagt ons reismeisje zich aan een sprong in het zwembad. Terwijl ik een campingmaal in elkaar draai, boft onze jongedame nog eventjes. Het animatieteam is ook naar het zwembad gekomen en wie wil kan in het grote bal over het water lopen. Dikke pret!

’s Avonds koelt het flink af (het is ook pas april, natuurlijk) en kruipen we diep, diep onder de dekbedden in onze bedjes. Brrrr.

België Ardennen Parc La Clusure

Dinsdag: Campinglife en Rochefort

Een beetje stijf van de kou worden we wakker in onze lodgetent. Wat een zaligheid dat we een eigen douche en toilet hebben. Daar heb je zoveel gemak van, zeker nu de zon het enigszins af laat weten. In de ochtend lummelen we wat rond in en om de tent. Meisjelief speelt op haar kamer en huppelt richting de speeltuin.

Voor de lunch rijden we naar Rochefort. Vriendlief probeert bij de abdij nog bier te scoren, maar we verlaten met lege handen het terrein. Niet te lang getreurd. Een stop bij de lokale supermarkt om in te slaan voor een avondje barbecueën. Ons meisje grapt dat ze buiten gaat slapen deze nacht en legt haar dekbed op de tuinstoel. Ik speel het spelletje mee en lees haar een verhaaltje voor uit het geweldig leuke boek “Het enige boek in je koffer“.België Ardennen Parc La Clusure

Woensdag: Arlon en uit eten bij Le val joli

Het wordt er niet warmer op. Ik snap heel goed dat ons meisje nog even in het warme bed bij papa duikt. Ik maak voor ons een beker warme chocomel klaar, even opwarmen. We koersen richting Neufchâteau, maar besluiten door te rijden naar Arlon. Een lunch en wandeling door het – leuker dan verwacht – stadje brengt ons een paar uur verder terug bij Parc la Clusure. Op weg naar ons tijdelijk verblijf worden we er even aan herinnert dat we in de Ardennen zitten. Twee schichtige hertjes staren ons vanuit een akker aan.

Het is onze laatste avond op de camping en daarom besluiten we uit eten te gaan. Bij het restaurant op het park – Le val joli – schuiven we aan voor een lekkere maaltijd. Een fijne afsluiter van ons verblijf in de Ardennen.
België Ardennen La Clusure
Donderdag: Vaarwel Parc La Clusure. Hallo avontuur bij Adventure Valley Durbuy

De dagen op de camping zijn voorbij gevolgen. Zo checkten we in, nu staan we de auto weer in te pakken. Je kunt natuurlijk in een streep terug naar huis rijden. Of je gebruikt de terugweg om nog iets leuks te gaan doen. Heel iets leuks. We gaan onszelf nog lekker uitleven bij Adventure Valley Durbuy. Jammer genoeg gooit de regen af en toe roet in het eten, maar dat mag de pret niet al te veel drukken.
Lees hier over onze dag bij Adventure Valley Durbuy

Tot zien Parc La Clusure, tot ziens Belgische Ardennen. Tot nog eens!

➡ Lees ook mijn uitgebreide report over Parc La Clusure –  met heel veel foto’s – op de website van Parkvakanties.nl
Adventure Valley Durbuy Ardennen België overzicht park

Parc La Clusure in het kort

België Ardennen Parc La Clusure
Parc La Clusure is een gezellige familiepark gelegen in een mooie vallei aan de oevers van het riviertje de L’Homme. Ingeklemd tussen de toeristische plaatsjes Saint-Hubert en Rochefort.

Vanaf 1992 ontwikkelden de eigenaren, Jan en Nympha Jehee afkomstig uit Den Haag, met verve het park dat nu bekend staat als een door de ANWB met 4½ sterren bekroonde camping. Zij staan met hun team garant voor de gastvrijheid op het park.

De camping beschikt over 500 plaatsen waarvan 60% kampeerplaatsen en 40% vaste accommodaties. Luxe sanitair, een verwarmd zwembad, tennisbanen, een sfeervol en restaurant zijn eveneens op het terrein te vinden. Het gastheerschap en alle faciliteiten staan vier seizoenen lang garant voor een plezierige, korte of lange vakantie. Zelf op de camping verblijven? Bekijk alle mogelijkheden op de website van Parc la Clusure.

➡ Parc La Clusure ondersteunt ‘Make a Wish’ om de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte in vervulling te laten gaan.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *