Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grand Hotel Casselbergh Brugge, een Romantic Escape

Grand Hotel Casselbergh Brugge

Jaar na jaar sleept sleept Grand Hotel Casselbergh Brugge de ene na de andere prijs in de wacht. Recentelijk kroonde Hotelspecials.nl het hotel uit de Swans Hotel Collection keten tot winnaar in de categorie Beste hotel van België, Beste hotel van Brugge en meest romantische hotel van België. OmniTraveler toog naar ‘het Venetië van het Noorden’ om het hotel zelf te testen.

Terug naar Brugge

Op een doordeweekse dag, stappen vriend en ik samen in de auto. “Hoe lang is het geleden dat we in Brugge waren?” vraagt hij me. Ik reken even terug en kom tot de conclusie dat er bijna zes jaar voorbij gegaan is, zonder een bezoek aan deze Vlaamse stad te brengen. Het is heerlijk rustig op de weg, op wat vrachtverkeer na, en onze bestemming is dan ook snel bereikt. De routebeschrijving die we bij reservering ontvingen, klopt perfect. Door de nauwe straatjes van de stad, laveren we de auto naar de besproken parkeerplaats. De bagage uit de auto. De lift naar boven. Spannend. Hoe zal het hotel er uit zien?

Grand Hotel Casselbergh Brugge

Centraler overnachten dan in het Grand Hotel Casselbergh Brugge, is praktisch onmogelijk. Vanuit het hotel wandel je in nog geen vijf minuten naar Grote Markt van Brugge, het hart van deze UNESCO Werelderfgoed stad. Voor vertrek spiekte ik (uiteraard) al even op de website van het hotel en las er:

‘Dit luxueuze hotel, dat de historische woningen ‘Casselbergh’, ‘Zeven Torens’ en ’t Fransch Schildt’ een nieuwe bestemming geeft, werd uitgebreid met een compleet nieuw gedeelte aan de achterzijde dat zich perfect integreert in de omgeving. Dit unieke hotel vermengt rijke historie met moderne luxe en neemt u terug mee naar een tijd van eclectische en adellijke sfeer.’

Welkom

De liftdeur schuift open…. Direct staan we voor de receptie. Wauw, wat een pracht van een hotel. Het lijkt wel of we in een kasteel of museum zijn beland. Op de balie prijkt de award van 2017. De aardige receptioniste neemt onze bagage in ontvangst, aangezien de kamer nog niet gereed is. We besluiten te gaan lunchen en de stad te gaan (her)ontdekken. Door de statige gang, vol marmer en indrukwekkende schilderijen lopen we het lentezonnetje tegemoet.

Betoverend Brugge


Onze plannen om diverse musea te bezoeken laten we even varen. Het weer is te prachtig om binnen door te brengen. We flaneren langs de Rozenhoedkaai, misschien wel het meest geliefde en gefotografeerde plekje van de stad. Dwalen tussen de bloeiende narcissen op het Begijnhof en drinken op het terras een glas Brugse Zot.

Grand Hotel Casselbergh Brugge, A Romantic Escape Special

Omdat een nachtje weg – gewoon omdat het kan – nog niet genoeg is, hebben we ook nog gekozen voor het zogeheten Romantic Escape Special pakket. Hierdoor mogen we langer van de kamer gebruik maken (late check-out tot 12.30 uur) en ligt er een romantische verrassing op de kamer. Na een heerlijke middag in de stad, melden we ons tegen vijven opnieuw bij de receptie. Nieuwsgierig, nemen we gretig de sleutel aan en gaan naar de kamer.

Welkom in ons stulpje

Grand Hotel Casselbergh Brugge
Grand Hotel Casselbergh Brugge telt in totaal 118 kamers. Men heeft getracht hedendaagse luxe te combineren met authentieke charme en dat is – wat mij betreft – goed gelukt. Een groot bed en dito badkamer zijn de komende nacht ons domein. En – hoe heerlijk – L’OCCITANE en Provence goodies in de badkamer.
Oh ja, de verrassing is een doosje pralines. Altijd goed!

Cava ‘o clock @ Grand Hotel Casselbergh Brugge

Grand Hotel Casselbergh Brugge
Tijd voor een aperitiefje. In de werkelijk prachtige salon – het woord lounge doet deze ruimte geen eer – nemen we plaats in heerlijke fauteuils en klinken op ons uitje.

Relax, just do it

Grand Hotel Casselbergh Brugge
Gehuld in spierwitte, heerlijk zachte badjassen en bijpassende slofjes aan onze voeten, nemen we de lift naar de kelder. Hier bevindt zich het wellness gedeelte van het hotel. Wat een geluk, we hebben de ligstoelen, doucheruimte (ook met L’OCCITANE en Provence producten), de sauna en het Turks stoombad voor ons tweetjes. Ik ben dan ook alles behalve verbaasd dat dit hotel eerdere jaren ook prijzen in de wacht sleepte voor haar wellness faciliteiten. Heerlijk!

Als de morgen is gekomen

Zonder de wekker te zetten, ontwaken we toch reeds op tijd. Niet erg, zo is er genoeg tijd over om op deze tweede dag in de stad nog dingen te ondernemen. Maar eerst ontbijt. Een uitgebreid ontbijt buffet wacht en met meer dan genoeg in mijn maag, verlaat ik na bijna een uur de ontbijtzaal.

Conclusie Grand Hotel Casselbergh Brugge

+ Ruime kamer
+ Zeer vriendelijk personeel (receptie, ontbijtzaal, bar)
+ Locatie
+ De historie die het pand uitademt
– Parkeren bij het hotel is zeer handig en goed geregeld, maar redelijk prijzig

Zelf een keer romantisch naar Grand Hotel Casselbergh Brugge. Prijzen en beschikbaarheid vind je hier.

Meer België:


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *