Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waterflessen in allerhande soorten en maten. Welke kies jij?

Waterflessen

Waterflessen heb je in allerhande soorten en maten.

Waterflessen die water zuiveren, exemplaren die opvouwbaar zijn of juist een hip printje hebben. OmniTraveler zet 25 exemplaren voor je op een rijtje. Welke fles kies jij?

Waterflessen op reis

Het zal je niet vreemd in de oren klinken als we je vertellen dat het nodig is je plastic gebruikt te minderen. Niet alleen in het dagelijks leven, maar zeker ook op reis. Landen buiten Europa hebben doorgaans minder goede recycling mogelijkheden, waardoor lege flessen een groot (milieu)probleem vormen.

Draag je steentje bij en neem een van deze waterflessen mee op reis. Onder aan het artikel lees je ook nog hoe je ze onderweg eenvoudig bijvult.

‘Het gebruik van hervulbare waterflessen bespaart per persoon al snel tientallen plastic flessen per jaar.’

Waterflessen van Nederlandse makelij

Hoe dichterbij je je producten haalt, hoe duurzamer. Derhalve vermelden we met gepaste trots eerst de flessen van Nederlandse bodem. We beginnen met een waterfles die in vrijwel geen enkel huishouden in ons land ontbreekt.

1. Dopper

‘Een Dopper-fles voorkomt dat 40 wegwerpflessen in onze oceanen belanden.’ Bron: Website Dopper

Een koning onder de waterflessen, zo kan de Dopper met recht genoemd worden. Op elke basisschool, sportclub of (bedrijfs)kantine is wel zo’n fles te vinden. Een geliefd (kerst)kado onder werkgevers, een dankbaar geschenk. Verkrijgbaar in talloze kleuren. Tegenwoordig ook in als thermoskan en als glazen exemplaar. Wij durven te wedden dat jij ook een exemplaar hebt, niet?

2. Foldup waterflessen

‘Foldup, een opvouwbare BPA vrije waterfles speciaal voor de wintersporter, festivalganger, wereldreiziger én ook ideaal voor op kantoor of in je tas!’ Bron: www.foldup.nl/. Op het moment van schrijven is de Foldup enkel in zwart verkrijgbaar, wellicht volgen in de (nabije) toekomst meer kleuren.

➡️Lees hier onze review

Foldup-Dé-Originele-Opvouwbare-Waterfles-in-het-zand

3. SAYWHAT Bottles

‘Met de duurzame Saywhat Bottle draag jij bij aan het verminderen van wegwerpplastic en ‘t redden van de oceaan.’ Bron www.saywhatbottles.nl. Deze flessen komen in talloze hippe designs, voor ieder wat wils.

4. Join the Pipe Waterflessen

Join the Pipe maakt flessen met het idee dat jij meer kraanwater gaat drinken. Met het geld van de aanschaf van jouw fles helpen zij mensen op plekken waar schoon drinkwater geen vanzelfsprekendheid is. Twee vliegen in een klap.

5. Water-To-Go

‘Water-To-Go zijn drinkflessen die beschikken over een uniek filter. Het waterfiltratiesysteem zorgt er voor dat het water puur smaakt en u tevens beschermt doordat het alle schadelijke stoffen verwijdert zoals: Bacteriën, Virussen, Cystus, Protozoa, Chemicaliën, Zware metalen, Pesticides, Legionella enz. Mineralen, calcium en magnesium blijven echter wel behouden.’ Bron: website Water-To-Go

➡️ Wereldreiziger Daisy van reiswebsite All day, every Daisy testte deze waterfles uit. Je leest hier haar review.

Meer waterflessen (op alfabetische volgorde):

Hou je vast, hier komen nog eens een twintigtal handige waterflessen. Kiezen is eigenlijk ondoenlijk.

24Bottles

Duurzaam meets design. 24Bottles werkt (onder andere) samen met Dior, Diesel en Vivianne Westwood. Hoe stijlvol wil je je waterfles hebben?

Camelbak

Het gerenommeerde outdoor mek Camelbak maakt niet alleen waterrugzakken maar ook handige waterflessen. De paden op, de lanen in!

Chillysbottles

We moeten eerlijk bekennen dat we bij OmniTraveler een beetje een zwak hebben voor deze chillybottles. Stuk voor stuk voorzien van een gezellig en inspirerend design. Van lieflijke bloemetjes tot stoere teksten. Of wat dacht je van gezellige aardbeien, citroenen of watermeloenen op je fles?

Contigo waterbottle

‘Thoughtfully designed for your today. Committed to a better tomorrow.’ lezen we op het instagram account van deze waterflessen organisatie. Contigo heeft niet alleen duurzame, mooie flessen voor volwassen, ook voor kinderen zijn leuke exemplaren beschikbaar.

Flaske waterflessen

‘Never refuse to reuse.’ Een slogan die het niet gek zou doen op een tegeltje voor aan de wand. Ga jij de uitdaging aan en verminder na aanschaf van deze fles jouw plastic afvalberg?

Grayl

De Grayl waterflessen zuiveren je water. Je schept eenvoudig bij elke waterbron je fles vol, duwt het zuiveringselement naar beneden en geniet van een schone dorstlesser. De uitvoering van de fles past perfect bij iedere stoere avonturier.

Hydr2obottle

De hydr2obottle maakt je na gebruik zo klein als een gootsteen stopje, waardoor deze fles nauwelijks plaats inneemt in je bagage. Of in je keukenkastje, dat kan natuurlijk ook.

Hydroflask

Van het kleurrijke assortiment aan flessen van het Amerikaanse Hydro Flask wordt je direct vrolijk. Het fijne is dat je de fles voor zowel warme als koude dranken kunt gebruiken. Hydro Flask houdt je drankje 24 uur koel of 6 uur warm, dankzij de dubbelwandige TempShield™ technologie die de temperatuur constant houdt.

➡️ Lees hier onze review


Hydro Flask

Katadyn

De Katadyn flessen komen in verschillende vormen. De belangrijkste taak die ze vervullen, is waterzuivering. Wat is voor jou handig tijdens je reis? Een fles met inhoud van 0,6 liter of een waterzak met handig ophangsysteem met een inhoud van 10 liter. Wij zijn benieuwd.

Letsbottleup waterflessen

Bottleup omschrijft zichzelf als een betaalbare duurzame oplossing om het single-use plastic probleem tegen te gaan. De flessen zijn verkrijgbaar met opdruk ‘WATER’ er op of met de naam van een van de vele beroemde (hoofdsteden) ter wereld.

Lifestraw

Met een Lifestraw in je daypak hoef je je hele reis geen flesje water te kopen. Het ingebouwde filter zorgt ervoor dat je altijd schoon drinkwater bij de hand hebt. Of je het nu uit een ‘onveilige leiding’ tapt, het water uit de sloot gebruikt of regenwater in je fles opvangt, jij lest veilig je dorst. Bacteriën, chemicaliën, parasieten of zware metalen, ze worden allen uit het water gefilterd.

➡️ OmniTraveler testte de Lifestraw tijdens een reis door de Isaan (Noordoost Thailand), het review lees je hier

er

Livelarq

Wat er zo bijzonder is aan de Livelarq flessen? Deze waterflessen reinigen zichzelf, zodat je nimmer een stinkende fles in je tas hebt zitten. Hoe handig is dat?

Skittle bottle

Hoe leuk zijn deze waterflessen? Zo wordt elke dag een feestje.

Made Sustained

Naast de stoere roestvrijstalen flessen heeft made sustained ook een doorzichtige variant met een bamboodop. Beiden in solide uitvoering, een lust voor het oog.

Ohyo bottle

Kinderen zijn dol op deze waterfles. De Ohyo bottle heeft een ingebouwd rietje en als je drinken op is, vouw je hem op en steek je het als een plat pakketje in je tas. Een ideaal reismaatje.

Primus (Klunken)

Je kent Primus misschien van de gasbrandertjes voor op de camping, maar dit outdoormerk heeft ook een fijne (en hippe) waterflessen lijn.

➡️ Lees hier onze review

Primus Klunken waterfles

Retap waterflessen

​Liefhebbers van Scandinavisch design kiezen vast en zeker voor de waterflessen van Retap. Bovendien maakt het merk ook mooie glazen, dus ook ideaal om thuis als karaf te gebruiken.

Rubytec

Rubytec concentreert zich op het vervoer van warme dranken. Op die manier heb je altijd heet water voor een heerlijke kop thee onderweg of geniet je van warme chocomelk na een lange dag wandelen op reis. Heb je liever koffie? Rubytec heeft ook een kleine koffiefilter en een hand maler in het assortiment. Gegarandeerd verse koffie onderweg!

The travel bottle

Van de flessen van The Travel Bottle gaat elk reizigershart sneller slaan. Niet alleen zijn ze luchtdicht en lek proof ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. Welke reisbestemming kies jij in deze collectie?

Veganbottle waterflessen

Met de aankoop van jouw veganbottle wordt er in Madagaskar een boom geplant. Veganbottle GO is een bijzondere waterfles omdat hij gemaakt is zonder een druppel olie, maar vervaardigd van plantaardig materiaal. Niet gek dus dat de fles de vorm van een bamboescheut heeft.

Je waterflessen vullen

Goed je hebt een fles. Als je er een hebt gekozen die je drinkwater zuivert, zit je altijd goed. Maar wat nu als dat niet het geval is. Hoe vul je je waterflessen dan toch met schoon drinkwater?

waterflessen

In Nederland

In Nederland zijn meer dan 1.500 gratis watertappunten te vinden. Join the Pipe (zie ook de flessen in dit artikel) legde in veel Nederlandse gemeenten tappunten aan. Ook de NS zorgde ervoor dat reizigers in en rond het station waterflessen met veilig water kunnen vullen. En op Schiphol tref je een heel mooi fonteintje, mogelijk gemaakt door Dopper. Bovendien is in vrijwel alle steden en dorpen in Nederland het kraanwater prima drinkbaar.

Op reis

Eenmaal Schiphol verlaten en aangekomen op de bestemming, is zuiver drinkwater niet altijd meer een vanzelfsprekendheid. Download daarom apps als RefillMyBottle, Refillambassadors of Tap – Find Water Anywhere, zodat je te allen tijde je waterflessen kunt vullen en geen plastic flessen aan hoeft te schaffen.

Geen tappunten in de buurt

Er zijn geen tappunten in de buurt en je hebt niet voor een van de waterflessen gekozen die een zuiveringsmechanisme heeft. Dan kun je altijd nog terugvallen op zogeheten waterzuiveringspennen. Waterfilter Personal LifeStraw of de Steripen Adventurer Opti Waterfilter ontvangen van gebruikers goede reviews. 

plastic waterflessen

Ga jij nog single-use plastic flessen kopen? Nee toch?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Ik gebruik altijd een van mijn Hydro Flask flessen. Werken echt belachelijk goed en ze zijn onverwoestbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *