Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foldup | Dé Originele Opvouwbare Waterfles

Foldup-Dé-Originele-Opvouwbare-Waterfles-in-het-zand

Foldup is – zoals men zelf zegt – dé originele opvouwbare waterfles. Nieuwsgierig naar deze fles, onderwerpen wij het product aan een nadere inspectie.

Foldup – Dé Originele Opvouwbare Waterfles

Foldup waterfles opgerold

Waterflessen zijn er in talloze soorten en maten. Flessen die je water koel houden. Of juist warm. Waterflessen die je water zuiveren of flessen met een kleurrijke print. De fles waar we het hier over hebben heeft een andere specialiteit. De Foldup fles kun je namelijk nadat je deze leeg hebt gedronken, oprollen tot een klein pakketje, zodat het geen overbodige ruimte in je tas meer inneemt.

➡️ Lees ook:25 Waterflessen in allerhande soorten en maten. Welke kies jij?

Op pad

water tappen

Op een mooie zonnige dag in mei, staat de postbode voor de deur met een pakje. Nieuwsgierig, openen we het doosje en zien een doosje in een doosje. We openen het tweede doosje waarin een zwart voorwerp zit. Is het een fietsband, een squishy, een..? Het is een waterfles. Opgevouwen en al.

Dat vraagt om een nader inspectie. Een mueslireep in de rugzak en water in de fles. Tijd voor een rondje wandelen om de Foldup te testen.

Wat viel OmniTraveler op?

waterfles op een bankje

Voor vertrek is er meteen een beetje ‘ruzie’ met de fles. Door het stugge materiaal, laat deze waterfles zich niet in het flessenvakje van de rugzak duwen. Met een carabiner bevestigen we de zwarte fles aan de buitenzijde van de tas. Oh, als je ook voor een dergelijke optie kiest. Hang de karabijnhaak dan aan de opening van de deksel, niet aan de elastische band van de fles, want door het gewicht schuift de band van de fles en ligt je drinken op de grond.

Na een tijdje lopen is de fles leeg, maar gelukkig dient zich een watertap aan op de route. De fles laat zich gemakkelijk vullen en de dop schroeft eveneens gemakkelijk op en af de fles. Voor alle zekerheid houden we de waterfles even op z’n kop om te zien of er echt geen druppels weten te ontsnappen. Maar, nee hoor, de Foldup is echt waterdicht.

Wanneer de fles voor tweede keer leeg is, is het eindpunt van de wandeling al in zicht. Hoe vouwde je dat ding ook al weer op? Na wat gefrommel ziet de fles eruit zoals deze in het pakje zat. Lekker licht en klein, het neemt inderdaad weinig ruimte in, in de tas.

Een nadeel, wanneer je de fles in het zand zet/legt blijft het zand, helaas, aan de fles kleven. Oh, en jammer dat de fles (vooralsnog?) enkel in zwart verkrijgbaar is.

Foldup praktisch:

Foldup waterfles aan rugzak

  • Inhoud: 600 ml
  • Inclusief drinktuit
  • Neemt weinig ruimte in na gebruik, dankzij het opvouwbaar design
  • Ondanks het flexibele materiaal, valt de fles niet om, ook niet als deze leeg is
  • Gegarandeerd 100% lekvrij
  • Duurzaam
  • BPA vrij
  • Na gebruik eenvoudig in vaatwasser te reingen
  • Mocht de fles uit je bagage vallen, dan breekt deze niet
  • Gewicht: slechts 158 gram

Interesse in een Foldup waterfles? De fles is onder andere verkrijgbaar via de website van Foldup.

Update: Helaas bestaat het bedrijf niet meer. Op zoek naar andere opvouwbare flessen, kijk hier eens even rond

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *