Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Paragliden in Zwitserland ultieme adrenaline kick

Paragliden in Zwitserland First Grindelwald

Doen! Paragliden in Zwitserland

Paragliden in Zwitserland? Tijdens de winrersportvakantie? Bij een wintersportvakantie naar Zwitserland denk je dikwijls direct aan mondaine skioorden en uitgestrekte pistes. Een prachtig land voor beginnende als de ervaren skiërs onder ons. Daarnaast zijn er voor langlaufers en snowboarders tevens tal van prima wintersportmogelijkheden. Maar ik ging er heel iets anders doen. Een activiteit met een behoorlijke adrenalinekick!

Skiën, nee bedankt. Paragliden in Zwitserland, yes please

Na een poging tot het onder de knie krijgen van de beginselen van skiën en snowboarden in de jaren negentig in Tsjechië, hing ik mijn lange latten aan de spreekwoordelijke wilgen. Nooit meer een skivakantie, besloot ik met een pruillip. Jaren verstreken, tot ik mijn Franse vriendinnetje ontmoette en ze me vanuit haar toenmalige woonplaats Genève meenam voor een weekendje Interlaken. Wat genoot ik van de frisse berglucht, de kraakverse sneeuw knisperend onder mijn zolen, het winterzonnetje kriebelend aan mijn gezicht.

➡️ Lees ook: Ultieme checklist voor je wintervakantie

Skimateriaal van wat voor aard dan ook, raakte ik niet aan. Toen mijn nieuwe lover (huidige vriendlief) en fervent snowboarder me vroeg met hem op wintersport te gaan, besloot ik zeker geen nee te zeggen.
Zwitserland paragliden Grindelwald

Grindelwald

Voor een paar dagen Zwitserse sneeuw, Interlaken was immer goed bevallen, streken we een paar dagen neer in Hotel Jungfrau Lodge in Grindelwald. Een gezellig familiehotel, dat reeds 100 jaar in het bezit is van dezelfde familie. Mijn sportieve vent zoeft de pistes af op zijn snowboard, we wandelen in de omgeving van Busalp en….

Ready? Go!

Ja, ik heb met de gedachten gespeeld, skiles te nemen. Nee, ik deed het niet.. Samen besloten we heel iets anders te gaan doen, paragliden! De ochtend van onze sprong, gaat de telefoon. Slecht nieuws. Teveel wind, de sprong kan niet doorgaan. Shit. De nacht die erop volgt, slaap ik onrustig. Mijn gehoor staat op scherp, aandachtig luister ik of de wind gaat liggen. Ik wil niet nog een dag voorbij laten gaan zonder sprong. De spanning is te groot, als ik nog eens 24 uur moet wachten.

De zon komt op. Opnieuw telefoon. Vriendlief neemt op. Mijn adem stokt. Hij glimlacht en terwijl hij het gesprek afrondt, steekt hij zijn duim naar me op. We gaan springen!
Zwitserland paragliden

Paragliden in Zwitserland voor dummies

Grindelwald ligt laag, te laag voor een sprong. Een tikje nerveus nemen we de skilift naar de First berg, hier ontmoeten we onze instructeurs. Gelukkig, er is direct een klik met de man waarmee ik ga springen. Je zult maar aan een creepy guy vastgeklonken van een berg af moeten rennen…. Geduldig leggen de twee pro’s alle zaken die we moeten weten inzake paragliden rustig aan ons uit. Een verklaring hier, een handtekening daar een laatste slokje water (droge mond!), op naar buiten. Het aandoen van het harnas verloopt hilarisch, maar voor ik er erg in heb, hoor het koude metaal klinken en zit ik aan een wildvreemde man vast.

Funniest homevideo-achtige tafrelen schieten door mijn hoofd. Gaat dit wel goed? Wat als ik tijdens het rennen uitglij in de sneeuw? En als ik straks plat op mijn kont land? Stel nu dat we in een boom waaien. Wat als….? “Run!” hoor ik ineens.
Zwitserland paragliden

Up, up and away

Vriendlief bungelt al in het luchtledige, ik ren de benen uit mijn lijf. Adrenaline neemt mijn lijf over. Wat is dit ONT-ZET-TEND gaaf zeg. Hoog boven de wintersporters cirkelen mijn instructeur en ik door de lucht. “Smile!” roept hij steeds, de selfiestick steeds in een andere positie manoeuvrerend. “Lachen,” denk ik bij mezelf, “man, mijn tanden vriezen er zowat uit!”

Kort, veel te kort duurt ons rondje paragliden voor mijn gevoel. Wat een enorme kick! Ondanks het feit dat het pas ochtend is, sla ik in het eerste beste cafétje een borrel. Even de spieren relaxen. Als een opgewonde kleuter bel ik mijn moeder, die door mijn jubelkreten slechts de helft van het verhaal begrijpt.

Of ik ooit nog eens op de lange latten stap, ik weet het niet. Of ik ooit nog een keer ga paragliden? Hell yeah!

Paragliden in Zwitserland praktisch:

  • Om er zeker van te zijn dat we konden springen tijdens onze vakantie, reserveerden we voor ons vertrek de sprong
  • Hou er rekening mee dat wegens weersomstandigheden de sprong verzet kan worden
  • Voor wie het zich afvroeg: Ja, voor de foto’s dient apart betaald te worden….
  • Meer info: check de site

Paragliden in Zwitserland First Grindelwald

Meer Zwitserland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *