Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winterzonvakantie in Tunesië | Pak snel je koffer in. En ga!

Winterzonvakantie in Tunesië

Maart roert zijn staart. Dan is het weer aangenaam, dan komt het met bakken uit de lucht. Ben je het Nederlandse kwakkelweer beu overweeg dan zeker een winterzonvakantie in Tunesië.

Winterzonvakantie in Tunesië

De winterzon geeft een aangename temperatuur, de stranden zijn rustiger en de minder sterke zonkracht is perfect om te dwalen door medina’s, souks en langs archeologische vondsten. Vijf tips voor een winterzonvakantie in Tunesië.

1. Verken de oudheid in Carthago, Dougga en Testour

Tunesië is in feite een dik geschiedenisboek waar je doorheen wandelt. Te zien aan de ruïnes van de stad Carthago (814 voor Christus) op zo’n 30 km vanaf hoofdstad Tunis. Ooit was dit de belangrijkste Romeinse stad in Noord-Afrika. De archeologische stad Thugga, ook bekend als Dougga, is een historische Berberstad in het noordwesten van het land. Hier tref je indrukwekkende ruïnes die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Tot slot is er Testour waar je een van de best bewaarde voorbeelden vindt van Andalusische architectuur. De overblijfselen van de antieke stad Thignica zijn daar een goed voorbeeld van. Overnachtingstip voor wie wil verblijven in Testour en omgeving! Kijk eens bij Gîte Les Verger des Montagnes, een boerderij met spectaculaire views op het Tunesische platteland, met zwembad en vintage ingerichte kamers.

winterzonvakantie in Tunesië

2. Winterzonvakantie in Tunesië: Ontdek Houmt-Souk en het eilandleven op Djerba

Feniciërs, Romeinen, Spanjaarden. Allemaal lieten ze hun oog vallen op het eiland Djerba (qua grootte vergelijkbaar met Ibiza) dat Mediterrane flair mixt met Afrikaanse invloeden en een inspiratiebron is voor veel kunstenaars. Het is ook een van de weinige plekken in Tunesië waar nog Berbers wordt gesproken. Bezoek in de winterzon de stranden van Sidi Mahrez, Seguia en Ajim, bekijk de 250 street art muurschilderingen van Djerba Hood bij het dorpje Erriadh, wandel door de souk in de grootste plaats Houmt-Souk en zie de mooiste zonsondergang in de kleine havenplaats Borj Djillidj. Djerba heeft een eigen vliegveld waarop wordt gevlogen vanuit Tunis, maar met de ferry ernaartoe reizen vanuit de haven El Jorf naar Ajim kan ook.

3. Combineer souks, musea en couscous in Tunis en zie Sidi Bou Said

Een citytrip Tunis van een paar dagen is een warme aanrader in de wintermaanden. Om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het beroemde archeologische Bardo museum in voorstad Le Bardo. Het heeft een van ‘s werelds belangrijkste Romeinse mozaïekcollecties en geeft een goede inkijk in de Tunesische geschiedenis. Een must is de medina van Tunis, met ontelbare straatjes, hammams, moskeeën en souks zoals Souq el Attarine en Souq des Chechias. Een Tunis-ervaring maak je compleet met een massage in een traditionele hammam en een lunch met couscous in de medina. Hammams zijn te herkennen aan een gekleurde deur met zwart-wit gestreepte poort. En voor de beste couscous is restaurant Dar Slah een aanrader. Tunis is leuk in combinatie met het schilderachtige Sidi Bou Said, het Instagram-waardige Tunesisch antwoord op Santorini met blauwwit geschilderde huizen.

winterzonvakantie in Tunesië

4. Winterzonvakantie in Tunesië: Dwaal door de 1200 jaar oude medina van Sfax

Sfax is een wat minder bekende plaats in Tunesië, maar wel de tweede grootste stad van het land die vooral opvalt door haar 1200 jaar oude medina. De plek om de lokale Tunesische cultuur te leren kennen, allerhande ambachten te zien, bijzondere spullen te vinden en een typisch lokaal seafood-gerecht te eten. Probeer bijvoorbeeld vis met charmoula, een met uien gemaakte marinade met rozijnen en kaneel. Sfax heeft ook een aantal interessante musea zoals het Musée des Arts et Traditions Populaires en het Sfax Kasbah museum en eenmaal in de medina bewonder je de Great Mosque of Sfax.

5. Verwen jezelf met Thalassotherapie

Tunesië staat van oudsher bekend als een geweldige bestemming als het om wellbeing en wellness gaat. Een iets minder warme dag nodigt dan ook uit tot het ontdekken van Thalassotherapie waarbij wordt gewerkt met zeewater en heilzame stoffen uit de zee zoals algen en modder. De therapie is goed voor body & mind en helpt bij gewrichtsklachten. Tunesië heeft meer dan 60 verschillende wellnesscentra (vaak in hotels) langs de kust die deze therapie aanbieden. Neem het vijfsterren The Résidence in Gammarth met luxe spa en Thalasso-faciliteiten, geïnspireerd op Romeinse baden, of Le Royal Elyssa Thalasso & Spa in Monastir dat massages, Turkse en Thalassotherapieën in de aanbieding heeft.

Meer Tunesië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *