Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tunesië | Om deze 9 redenen pak jij je koffer naar Tunesië

Tunesië

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is dan toch ook voor Nederland het reisadvies voor Tunesië voor de Nederlandse reiziger versoepeld. Tijd voor een vernieuwde kennismaking met het land, dat met smacht op bezoekers wacht.

1. De keuken van Tunesië #nevernoteating

Wat mij betreft dé reden om naar Tunesië af te reizen. Eerlijk is eerlijk, het eten dat je in hotels geserveerd krijgt is prima, maar kan lang niet altijd tippen aan de lokale restaurants. Ben je in Tunis, schuif dan zeker eens aan in dit restaurant, om je vingers bij af te likken; Dar El Jeld Tunis

Wat mag je verwachten van de lokale keuken? Geniet van Tunesische couscous met lamsvlees, aangevuld met pompoen en overheerlijke tomaten- en peper salade. Een verrassende ontdekking vond ik de zogeheten brik, een knapperig bladerdeeg hapje met ei, peterselie, uien en soms vlees. Tunesië produceert bovendien enkele goede wijnen.

2. Life is better at the beach

Waarvoor zou je naar Tunesië gaan? Het strand natuurlijk! Het land beschikt over ongeveer 1.200 km lange kustlijn. Het mooiste vind je op het schiereiland Cap Bon. Ook het populaire Hammamet en op het eiland Djerba zijn vele fraaie stranden. Het voordeel van de stranden in het land: ze zijn lang en breed. Wist je dat het strand nabij Nabeul wel 50 kilometer is?

➡️ Lees ook: Tunesië in het laagseizoen | Waar is de zon?

3. Schilderachtig Sidi Bou Said

Schattig, schilderachtig in overtreffende trap. In  Sidi Bou Said, bovenop een klif bleef ik simpelweg de ene na de andere foto maken. Niet verwonderlijk dat deze plek een favoriete uitvalsbasis voor kunstenaars is. Sereen schilderen in Tunesische dorpsarchitectuur tussen de witgepleisterde huizen en karakteristieke, blauwe deuren.
Tunesië Sidi Bou Said

4. Citytrip

Liefhebber van cultuur? Tunesische steden staan er bol van! Daarnaast is het goed toeven in de medina, souk of de alom aanwezige (zie nr. 1) heerlijke eettentjes. Voeg er een handvol interessante musea aan toe en duik in de geschiedenis van het land.

5. Bardo Museum

Het verkeersbureau prijst vol lof het Bardo Museum aan als een topmuseum. En terecht, want wat een prachtige mozaïeken en oude artefacten zijn er te bewonderen. Het museum is al sinds 1888 een gevestigd instituut dat huist in een middeleeuws paleis.

6. Sterren kijken in de Sahara

Eerder was ik al in Dubai, Oman en Mongolië in de woestijn, maar een Sahara-trip lijkt me machtig mooi. Kiezen is ondoenlijk. Wat zou jij kiezen? Het westen van de woestijn met zoutmeren of het zuiden om de oases te ontdekken? Matmata, schijnt een plek te zijn die je absoluut niet over mag slaan. Het is een klein dorp dat bekend staat vanwege z’n grote structuren. Ooit leefden de Berbers in deze zogeheten troglodieten. Of wat dacht je van overnachten in de woestijn en onder de heldere hemel sterren tellen?

7. Het Ribat van Monastir

Tijdens mijn trip naar Tunesië stond ik met sterke windkracht bovenop het Ribat van Sousse. Een indrukwekkend bolwerk. Het Tunesisch verkeersbureau tipt het fotogenieke, unieke en intrigerende Ribat in Monastir. “Niet te missen voor geschiedenisfans en architectuurliefhebbers.”
Tunesië Sousse Ribat trappen

8. Arabische architectuur van Kairouan

Kairouan is voor moslims een belangrijke heilige stad, zoals Mekka en Medina. Naast de Grote Moskee, die genoteerd staat op de UNESCO werelderfgoedlijst is ook de medina van Kairouan is een absoluut hoogtepunt. Slenter door kronkelige straatjes barstensvol kleurrijke huisjes.

9. Romeinse ruïnes in Tunesië

Feit: In Tunesië tref je het grootste aantal Romeinse ruïnes buiten Rome aan. Waar? Bezoek de steden Dougga, Bulla Regia nabij Tabarka en Chemtou. Of trek naar het oude Carthago (dat deed ik – en stelde zeker niet teleur) of kies voor imposante 35.000 plekken tellende El Djem amfitheater. Een bouwwerk dat stamt uit 238 voor Christus en genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst.

En…. wanneer vertrek jij naar Tunesië?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

  1. Wat een mooie foto’s! Tunesië lijkt me echt een mooi land om te bezoeken.

    Toch eens kijken wat er allemaal (weer) die kant op vliegt.

    1. Ter info: TUI & Corendon vliegen deze nazomer naar Tunesië. Corendon vanaf 24/9 t/m 29/10 wekelijks naar Enfidha. TUI vertrekt op 6, 13 en 20/10 de laatste terugvlucht is op 27 oktober. Vanaf het aankomende voorjaar zullen er opnieuw vakantievluchten ingepland worden. Daarnaast heb je natuurlijk – zoals ik deed – met Tunis Air te vliegen (op de hoofdstad Tunis).

  2. Niet echt een reisbestemming waar je gelijk aan denkt bij het plannen van een vakantie, maar het ziet er schitterend uit. Is het daar eigenlijk toeristisch? En kun je er met een vriendin ook prima reizen, of kun je dan beter een man meenemen?

    1. Toeristisch? Tsja, als je al ruim 5 jaar nauwelijks gasten ontvangt, valt dat intussen enorm mee. De badplaatsen werden voorheen druk bezocht, maar er zijn genoeg plekken in de oude steden of in de woestijn waar je geen toerist spot. Ik reisde met een klein gezelschap (3 dames, 1 heer en een manlijke gids) en dat was prima, daar hoef je geen man voor te charteren 😉

  3. Mooie foto’s! Door alle onrust in die regio is Tunesië toch een beetje op de achtergrond geraakt en dat is jammer. Goed om te horen dat er door de touroperators gewoon weer op gevlogen word!

    1. Er hoeft fysiek niet echt iets opgebouwd te worden, de mindset van (potentiële) reizigers heeft een reset nodig. Kan je geen advies geven in vergelijking tot Marokko of Israël, want daar was ik zelf nimmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *