Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereldbeelden | 20 jaar Raymond Rutting in prachtige foto’s

WAUW wat is Wereldbeelden een mooi boek

Wereldbeelden – een pracht van een fotoboek – bevat de ultieme selectie uit het werk van fotograaf Raymond Rutting van de afgelopen twintig jaar.

Wereldbeelden

Misschien ken je zijn naam, misschien ook niet. Wellicht ben je bekend met zijn werk. Misschien… Ik wilde typen, misschien niet, maar die kans acht ik zo ontzettend klein. Laat ik het zo zeggen, misschien weet je niet dat je zijn werk gezien hebt. Dat kan, maar Rutting gaat al zo lang mee dat je zijn foto’s vast en zeker in de krant of een magazine hebt zien staan. Het kan haast niet anders.

Wereldbeelden - 20 jaar Raymond Rutting

Voor de krant reisde hij zo’n beetje de hele aardbol over. Van verslaggeving in ons eigen land tot beelden schieten in oorlogsgebieden. In een presentatie vertelde hij dat toen hij voor National Geographic ging fotograferen hij pas lol kreeg in het reizen. Voorheen was het enkel een middel om zijn doel te bereiken. In twee decennia schoot deze award winning talloze wereldbeelden. De mooiste daarvan zijn vanaf nu gebundeld in boekvorm.

Wereldbeelden - 20 jaar Raymond Rutting

Contrast, Diepte, Perspectief, Ruimte, Tijd en Licht

“Een overzichtsboek van zo’n imposant oeuvre is fijn om door te bladeren. Je valt van de ene verbazing in de andere.”
– Philippe Remarque

Om dit oeuvre te belichten is er in het boek gekozen om verschillende thema’s te gebruiken. In combinatie interviews leer je als lezer/kijker meer over het desbetreffende thema. Grote namen als Sacha de Boer, Jop Ubbens Marieke van Schaik, Govert Schilling, Gerdi Verbeet en Daan Roosegaarde bespreken ieder een van de thema’s (Contrast, Diepte, Perspectief, Ruimte, Tijd en Licht).

Boek Raymond Rutting

Wereldbeelden praktisch

Het is bijna onzinnig te zeggen dat Wereldbeelden een pracht van een boek is. Mocht je eventueel niet bekend zijn met het werk van Rutting, dan is dit een uitstekende kennismaking. Ken je zijn werk wel? Schaf dan zeker het boek aan, want je wordt pagina na pagina in verroering gebracht door de schoonheid die Raymond door zijn lens heeft weten te vangen.

Titel: Wereldbeelden
Fotograaf: Raymond Rutting
Tekst: Bart Dirks
Uitgeverij: TerraLannoo
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 978 90 8989 805 0
Prijs: € 39,99
Verkrijgbaar: In de boekhandel of Bol.com

➡️ Gek op fotoboeken? Check ook Streets of the World, a stunning project

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *