Zoek
Sluit dit zoekvak.

Streets of the World | Stunning fotoproject van Jeroen Swolfs

In elk land een foto van de hoofdstraat, het idee achter Streets of the World

Eerst was er het idee, de fundraising, de reis en nu is er het boek (én tentoonstelling). Streets of the world, het fotoproject van Jeroen Swolfs is bijna larger than life.

Streets of the World

Jeroen Swolfs is de man achter het fotoproject Streets of the world. Hij maakte gedurende zeven jaar in elke hoofdstad ter wereld een foto. Niet zo maar een foto. Elke opname werd voorzien van een weerspiegeling van het dagelijkse leven op straat. Door steeds op dezelfde wijze de foto te schieten, wil Swolfs niet de verschillen, maar de overeenkomsten laten zien tussen de keur aan mensen, landen en culturen die hij op de gevoelige plaat vastlegde. Vanwege het feit dat hij dit consequent vanuit eenzelfde perspectief fotografeerde, zie je pagina na pagina een een sterke samenhang ontstaan, ondanks dat er een grote diversiteit in de beelden heerst.

Het gaat Swolfs niet alleen om mooie plaatjes schieten. Middels dit project wil hij tegenwicht bieden aan het beeld van tegenstelling en verdeeldheid zoals dat tegenwoordig in media (b)lijkt te domineren.

➡️ Lees ook: Streets of the World Verhalen

7 jaar in 7 hoofdstukken

Na zeven jaar over de aardkloot reizen, ligt nu het eindresultaat voor mijn neus. De trip van Swolfs heeft geresulteerd in 7 hoofdstukken gebundeld in een fors boekwerk. Streets of the World telt niet minder dan 436 pagina’s. Elke pagina is voorzien van een (doorgaans twee pagina’s voor een) foto van het straatleven dat hij in maar liefst 195 landen met zijn camera ving.

Streets of the World
Als Asiaholic blader ik vanzelfsprekend direct naar de foto’s (Oostelijk) Azië. Hoewel bij elke foto/land praktische informatie staat vermeld, is Streets of the world zeker geen reisgids of atlas. Het is de wereld door de ogen van de fotograaf. De locatie wordt als het ware ondergeschikt, het gaat hem vooral om het vinden van gelijkenissen te midden van de hoofdsteden die zo veel van elkaar verschillen. Zaken als vriendschap, liefde, werk, familie en plezier. Echter ook hoop, volharding, veerkracht en broederschap zijn verbindende factoren, zo schrijft Swolfs in zijn voorwoord.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm onder de indruk ben van het project en het zwaarlijvige eindresultaat dat ligt te pronken op mijn werkplek.

Streets of the World museum

Naast het boek opent morgen (15 juni 2017) op het Hembrugterrein in Zaandam tevens een tentoonstelling over het project:

“Als bezoeker maak je een daadwerkelijke reis door de hele wereld met foto’s waarbij het voelt alsof je erin zou kunnen stappen. Het museum is gehuisvest in het voormalige magazijn ‘De Dood’ dat voor het Streets of the World Photo Museum volledig is opgeknapt zonder dat het zijn rauwe uitstraling en historie verliest.”Bron: www.streetsoftheworld.com

Wil je zelf tussen de indrukwekkende levensgrote ‘straten’ lopen, zorg dan dat je op tijd een ticket reserveert.
Meer informatie over openingstijden, bereikbaarheid & prijzen tref je hier

Winactie

Streets of the World

Wie wil dit fantastische boek nu niet? Precies! Iedereen wil wel een exemplaar. Goed nieuws, ik geef 1 exemplaar weg. Doe mee aan deze winactie en win dit fraaie boekwerk.

  • Geef als comment op dit artikel aan waarom je graag dit boekwerk graag wil winnen
  • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Facebook en/of Instagram En delen mag natuurlijk altijd
  • Meedoen kan tot en met 7 juli 2017
  • Zodra de winnaar bekend gemaakt is, krijgt de gelukkige het boek zo spoedig mogelijk thuisgestuurd (let op: past niet door de brievenbus!)

Praktisch

Titel: Streets of the World
Auteur: Jeroen Swolfs
Omvang: 436 pagina’s
ISBN: EAN 978 90 8989 745 9
Prijs: € 39,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Heb gekeken naar dit boekwat een schitterend boek! Die inspiratie moet toch voldoende zijn om weer een mooie reis te maken!!!!! Ik waag dus heel graag een kans!!!!

  2. Iedere straat in de wereld verteld zijn eigen verhaal, de ene straat is veel dymamischer dan de andere. Lijkt me een schitterend boek om eens te gaan buurten vanaf de bank. 🙂

  3. Jaren geleden al eens wat foto’s gezien van Jeroen Swolfs, erg inspirerend! Ik vind reizen fantastisch, al die verschillende culturen en indrukken. Zou heel blij zijn met dit boek, dus ik waag een kansje!

  4. Omdat foto’s de beste herinneringen zijn maar ook de beste weerspiegelingen zijn van plekken. Dit boek klinkt echt onwijs tof, aangezien het over foto’s van steden, landen gaat. Landen met daarin hun eigen cultuur en mensen, maar die zo wel heel dichtbij komen. En je dus toch een beetje het idee krijgt dat je er zelf ook bent. Maar ook dat je gaat zien wat de wereld uniek maakt, wat elk land uniek maakt:) Het klinkt (&de foto’s die bij het artikel staan) als een onwijs gaaf, mooi, interessant&leuk boek:)

  5. Graag zou ik dit boek willen winnen om cadeau te geven aan mijn schoonouders. Zij hebben samen de hele wereld afgereisd en zijn nu op een leeftijd gekomen dat reizen niet meer gaat. Volgens mij is Streets of the World een boek waar ze nooit op uitgekeken raken. Al die fantastische foto’s zullen dierbare herinneringen oproepen aan de reizen van weleer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *