Zoek
Sluit dit zoekvak.

Streets of the World Verhalen | Wat vooraf ging aan het fotoproject

Streets of the World Verhalen boek

Wat vooraf ging aan het boek Streets of the World Verhalen

Streets of the World Verhalen is een boek dat ik van kaft tot kaft in een ruk uitlas. Misschien ben ik niet helemaal objectief aangezien ik al jaren fan ben van fotograaf Jeroen Swolfs en zijn project genaamd Streets of the World.

Voor het project Streets of the World niet kent, fotograaf Jeroen Swolfs fotograafeerde in een paar jaar tijd (vrijwel) alle hoofdsteden van de wereld. Een project om u tegen te zeggen.

Tijdens zijn reis verscheen er al eens een boek (2011). Ik las het maar leerde meer over Jeroen’s voorliefde voor stappen en vrouwen dan dat ik echt over het project te weten kwam. In 2014 volgde een presentatie-avond in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Ik kon er niet bij zijn die avond, maar Jeroen verdween niet uit mijn blikveld. Een paar jaar later (in 2017) verscheen het 436 pagina’s tellende fotoboek over zijn project. In dat zelfde jaar (juni 2017) opende op het Hembrugterrein in Zaandam een pracht van een fototentoonstelling.

2019: een nieuw boek luisterend naar de naam Streets of the World Verhalen

In de eerste week van het nieuwe jaar, verschijnt er een nieuw boek omtrent Wolfs’ avonturen; Streets of the World Verhalen. In het boekwerk geeft de fotograaf een uniek inkijkje in de totstandkoming van zijn project in deze roman Streets of the World.

“Reis mee met deze hedendaagse avonturier die voor zijn project Streets of the World op zoek ging naar de mens maar vooral zichzelf als mens tegenkwam. Ontdek de geheimen van mysterieuze eilandjes in de Stille Oceaan als Kiribati, Tuvalu en Nauru, loop mee door zwoele straten van Bangkok, Rio de Janeiro en Ouagadougou en verwonder je over het dagelijks leven in Mogadishu, Kabul en Baghdad. Dit boek neemt je mee op een weergaloze wereldreis waaruit blijkt dat er nog verrassend veel te ontdekken valt.” Bron: Website www.streetsoftheworld.com

Streets of the World Verhalen, alsof je er zelf bij bent

Het maakt niet uit of Jeroen in zijn boek over Kazachstan schrijft of over Angola, ik krijg het gevoel dat ik erbij ben. Of ik over zijn schouder meekijk. Van de dronken corpsballen die hij in het begin van zijn carrière op de kiek moet zetten tot de capriolen die hij uit moet halen om in Argentinië in het zadel te blijven.

Streets of the World Verhalen boek

Ook de levensvragen die Swolfs zich zo nu dan stelt zijn heerlijk realistisch. In Malawi vertelt Jerry hem zijn liefdesverhaal met voormalig Arke hostess Eveline. Na deze ontmoeting vraagt onze fotograaf zich af wat of wie er op hem wacht als zijn project voltooid zal zijn. De struggle als er weer eens gevraagd wordt “Why were you taking pictures without permission?” Nee, zo’n project gaat niet altijd over rozen. Toch lacht geluk hem ook genoeg toe. Zo kan hij dankzij een paar gekke skaters in Pyongyang de foto schieten die hij wil. Bijzonder ontmoetingen leveren bijzondere verhalen op en bijzonder mooie foto’s.

Het avontuur gaat door

Na drie boeken en een tentoonstelling houdt het avontuur nog niet op. Op 20 januari opende Jeroen Swolfs de grootste foto-expositie ter wereld ‘Connecting Humanity’ in Dubai. De expositie met 194 foto’s heeft een lengte van 1,8 kilometer en loopt over de boulevard van Dubai Creek in Al Seef naar het oude centrum van Dubai.

Bovendien was het werk van Swolfs, naast de locatie op het Hembrugterrein in Zaandam eerder al te zien in Denemarken, in de Bijlmer en in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en in zijn eigen museum op Hembrugterrein . Op 7 maart 2019 opent er een buitenexpositie op de Zuidas in Amsterdam en Londen, Brussel en Parijs en volgen.

Streets of the World Verhalen boek

Praktisch

Titel: Streets of the World Verhalen
Auteur: Jeroen Swolfs
Uitgeverij: Streets of the World Publishing
Omvang: 288 pagina’s
ISBN: 9789082894103
Prijs: Boek € 19,95 of kies voor het E-book € 14,99
Verkrijgbaar: Via Bol.com of in je boekhandel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *