Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Achterhoek, Local Lieke gaat hier nooit meer weg

Bord De Achterhoek - Bij Grenszicht

Local Lieke gaat nooit meer weg uit de Achterhoek

De Achterhoek staat dit keer centraal in de rubriek ‘Groetjes uit..’ waarin je aan de hand van een inwoner meegenomen naar een stad of streek in Nederland. ga je mee met Lieke naar de Achterhoek?

Trots op de Achterhoek

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek en woon er nog steeds, samen met mijn partner en twee kinderen. Tijdens mijn studies heb ik ook in Wageningen, Nijmegen en Ierland gewoond, maar ik ben toch weer teruggekomen. Sterker nog: ik woon in dezelfde straat als waar ik ben opgegroeid. Bij de Achterhoek denk je al snel aan koeien, boerderij en ‘the middle of nowhere’ maar de Achterhoek is zoveel meer dan dat! Ik deel graag met je wat ik zo leuk vind aan de Achterhoek:

Kraampjes langs de weg

Het leuke aan wonen in de Achterhoek vind ik dat je overal kraampjes langs de weg kan vinden. Aardappels van de boer, kip van eigen erf, verse groenten die mensen over hebben uit hun moestuin en verse eieren: op veel plekken kun je lokale producten langs de weg kopen. Als je gewoon een rondje door een wat landelijker deel van de Achterhoek rijdt, kom je vanzelf van alles tegen. Ook zijn er leuke pluktuinen, zoals Bloemenboerderij de Scholte in Geesteren en Blauwe Bessen Berkelland: een pluktuin met blauwe bessen bij Haarlo.

stalletje langs de weg - Verse Scharreleieren

Zomermaanden zijn een groot feest

In de zomermaanden wordt er ontzettend veel georganiseerd in de Achterhoek. Het bekendst is natuurlijk de Zwarte Cross in Lievelde, maar er zijn ook veel andere leuke dingen te doen. Zo worden er bij Erve Kots in Lievelde vaak streekproductenmarkten georganiseerd. In juli wordt er in Groenlo de Hippe Heppedingen Fair georganiseerd, met allemaal hippe en zelfgemaakte producten. Ook zijn er in de zomermaanden veel zomerfeesten in kermissen in de Achterhoek. Het is dan ook een aanrader om hier in de zomer op vakantie te gaan Er zijn veel leuke glampings en vakantieparken in de Achterhoek te vinden, dus qua accommodatie is er keuze genoeg!

Achterhoek met kinderen

In de Achterhoek is ook genoeg te doen voor kinderen. Ze kunnen zich uitleven in de vele bossen, maar er zijn ook heel veel andere leuke plekken voor kinderen om te spelen en ontdekken. Zo kun je bij Erve Brooks in Gelselaar een Avonturenpad lopen en zijn er in Ruurlo en Winterswijk gave klimbossen. Vlakbij Groenlo vind je de Natuurpark de Leemputten, dit is voor zowel volwassenen als kinderen een leuke plek om een middagje heen te gaan. Eerst een rondje waterfietsen en daarna zelf neerploffen op het gezellige terras, terwijl de kinderen lekker vies worden in de speelweide waar ze kunnen spelen met zand en water.

Ook bij minder mooi weer zijn er veel leuke plekken voor kinderen om te spelen. Zo zijn er veel speeltuinen met een groot binnengedeelte, zoals Hof van Eckberge in Eibergen, Sevink Molen in Meddo, MegaPret in Lievelde en Het Land van Jan Klaassen in Braamt.

Bloemenboerderij de Scholte in De Achterhoek

Fietsen en wandelen in de Achterhoek

Natuurlijk staat deze regio ook bekend om de natuur. Een aanrader is om een deel van de Flamingoroute te fietsen. Deze fietstocht loopt door de Achterhoek en het Münsterland in Duitsland. Doe dan ook zeker even het Zwillbrocker Venn aan. Dit ligt in Duitsland, net over de grens bij Groenlo. Hier vind je namelijk in het voorjaar (zo’n beetje van maart t/m juni) een echte wilde flamingokolonie. Als je hier de wandeling van zo’n 5km maakt, kom je vanzelf het uitkijkpunt tegen!

Meer Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *