Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuven | De gezelligste stad in Vlaams-Brabant

Leuven, wat een fijne stad is dat! In de afgelopen jaren bezocht ik de stad meerdere malen en nu hoor ik je denken, waarom Leuven, wel hierom:

De hoofdstad van Vlaams-Brabant is, net als mijn eigen Brabant, gezellig, gemoedelijk en gastvrij. De studentenstad met haar fijne pleinen, indrukwekkende stadhuis en gezellige kroegjes is perfect voor een korte stedentrip.
Leuven
Twijfel je? Niet doen. Weet je wat, ik geef je een paar fijne redenen om voor je volgende citytrip eens voor Leuven te kiezen.

Compact

Persoonlijk vind ik het feit dat Leuven heerlijk compact is misschien wel het fijnste aan de stad. Alles ik op loopafstand en een groot gedeelte van het centrum is autovrije zone. Je dwaalt met gemak tussen museum en kroeg, tussen Kruidtuin en je hotel.
Leuven

Hip & Happening

Tijdens mijn meest recente trip (dec. 2015) ontdekte ik weer zoveel meer leuke hotspots als de keer ervoor. Mijn lunch gebruikte ik bij Balls & Glory, een ballentent maar dan in de positieve zin des woord. Voor een volgend bezoek zet ik de Haute Dog van (televisie)kok Jeroen Meus op mijn lijstje. In zijn Würst restaurant serveert hij de perfecte worsten. Sla ook de leuke kledingwinkels niet over zoals bijvoorbeeld Giraffe. Dol op hebbedingen, stap het Pakjeshuis binnen. Wist je dat er ook een bak aan leuke koffietentjes in de zijn?
Leuven

Zeg je Leuven, zeg je bier

Koeieschieter. Pardon? Koeieschieter, dat is het nieuwste bier in de stad. Bier vernoemd naar de bekende Leuvense legende. Mijn vrienden van Leuven Leisure, die al een aantal jaar onder de naam Beer Hop de rijke Leuvense biercultuur in de kijker zetten, brachten het april 2016 op de markt. Bij Sebastiaan en zijn mannen leerde ik bier drinken. Haak ook eens aan voor een van de georganiseerde bierwandelingen en brouwerijfietstochten of een pairing zoals ik eens deed. Sla de schuin tegenover gelegen Domus herberg zeker niet over.

Gezellige evenementen in Leuven

Leuven is altijd goed voor een feestje, 3 toppers op een rij:
Biermaand (bourgondisch event)
Het Groot Verlof (feest in de stad)
Utopia (cultureel stadsfestival dat droomt over een ideale maatschappij, toen en nu).

Laat je het me even weten, wanneer je naar Leuven gaat? En bij thuiskomst wat je er van vond?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *