Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekker Leuven, Citytrip voor lekkerbekken

Lekker Leuven is een geweldig fijne stad – als je het mij vraagt. Het is groot genoeg om lekker in rond te dwalen, maar compact genoeg om er niet in te verdwalen. Aan gezellige cafés, bars en eetgelegenheden geen gebrek, alsmede een gevarieerd winkelaanbod. In december 2015 was ik weer eens een nachtje in deze Belgische studentenstad en wat was dat weer lekker, zeg!

Lekker Leuven | Lekker lunchen

Lekker Leuven_Balls_Glory
Welkom bij Balls & Glory, waar ze – naar eigen zeggen – de allerallerallerlekkerste gehaktballen ter wereld serveren. Het concept is simpel maar zo lekker! Dagelijks heb je keuze uit vier verschillende soorten (handgedraaide) gehaktballen. Geserveerd met stoemp (stamppot) of salade. Zelf kies ik voor de variant met champignon/truffel vulling met spinazie salade. Ver-ruk-ke-lijk!
Het filiaal in Leuven opende haar deuren in oktober 2015 en met succes. De ‘ballentent’ zit ramvol tijdens het middaguur. Niet slecht voor een concept dat in 2012 als pop-up restaurant begon. Je kunt niet alleen in Leuven terecht voor een overheerlijke bal, schuif tijdens een stedentrip in Gent, Brussel of Antwerpen ook gerust eens aan.

Lekker Leuven | Lekkere bieren én chocolade

Lekker Leuven_Leuven_Leisure
Waaide ik in de zomer van 2014 nog per toeval bij Leuven Leisure binnen (lees hier hoe mijn nicht en ik nietsvermoedend een bierwinkel binnen stapten, dachten we), deze keer is mijn bezoek doelgericht. Een workshop bier/chocolade pairing.

Het idee: het beste (lekkerste) van twee werelden samen brengen. Geduldig legt de medewerker aan de Hollanders uit waar de streekbieren vandaan komen, hoe ze te drinken, in welk formaat glas en met welke overheerlijke truffels je het vorstelijk nat kunt combineren om zo de smaken te doen versterken. Verrassende combinaties passeren de revue. Welke? Dat verklap ik niet, dat moet je zelf maar gaan proeven wanneer je in Leuven bent.
Lekker Leuven_Chocolade
Als goede buur, levert Patrick Aubrion, gepassioneerd artisanaal chocolatier/patissier, de truffels voor de proeverij. Vanuit zijn prachtige zaak Antione, voorziet hij Leuven en omgeving van heerlijke truffels. Tijdens de pairing vond ik de melkchocolade truffel met een zachte passievrucht vulling een van de meest smaakvolle ‘balletjes’ van de middag.

Lekker Leuven | Hoera het regent

Lekker Leuven_M_Museum
Regen hoeft je stedentrip helemaal niet te bederven, sterker nog het is een (extra) goede reden een museum in te duiken. En dat doe ik dan ook. Het M Museum is – samen met het gevierde M Café de ideale plek een bui over te laten trekken.

“M – Museum Leuven brengt een unieke mix van oude en hedendaagse kunst in een indrukwekkende architecturale setting van de Belgisch toparchitect Stéphane Beel. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars.” website M Museum Leuven

Grappig detail twee M’s openden het museum: Koningin Mathilde van België, samen met onze Koningin Maxima.

Lekker Leuven | Volle bak ambiance

Lekker Leuven_Kerstmarkt
It’s the season to be jolly…. Aan de voet van de Universiteitsbibliotheek staat de gezellige kerstmarkt (alleen jammer dat de stands van wit tentdoek zijn gemaakt, in plaats van hout) van Leuven opgesteld. Onder het genot van een cava’tje of een warm glaasje glühwein, vergeld van een portie oesters of een haute-dog slenter je over de gemoedelijke kerstmarkt. Live muziek maakt de gezelligheid compleet. ‘Als de dag van toen’ van Mama’s jasje wordt uit volle borst – ja ook door mij – meegezongen.

Voor nog meer kerstgezelligheid, loop je naar het stadhuis waar een feeërieke wintertuin is aangelegd gedurende de advent periode.

Lekker Leuven | Slaap lekker

Lekker Leuven_Penta_Hotel
Het ontdekken van een stad, vergt wat van je voeten. Hoe lekker is het dan om te midden van met het centrum je hoofd – en voeten – te rusten kunt leggen. Het Penta Hotel voelt als thuiskomen. De kachel brandt behaaglijk (in mijn kamer zelfs iets te hard – raam open!), het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Wat lekker hier een nachtje te gast te zijn.

Het was niet het eerste en zéker ook niet mijn laatste bezoek aan Leuven,  want voor een lekker weekend weg is Leuven een meer dan goede keuze.

Wat vind jij het leukste (of lekkerst)e plekje in Leuven? Lastig kiezen he?

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *