Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Vietnam aanvragen? Dat doe je zo!

visum Vietnam straatbeeld

Plannen gemaakt? Vergeet je visum Vietnam niet aan te vragen

Tijdens mijn backpackreis van een half jaar vroeg ik mijn visum Vietnam in Hongkong aan. Een heel gedoe. Eerst in de wirwar van wolkenkrabbers het juiste gebouw en vervolgens het juiste kantoortje zien te vinden. “Direct meenemen?” “Graag.” “Dat is niet mogelijk.” Een paar dagen later melden we ons opnieuw in de de cubicle in de urban jungle. Het visum Vietnam is gereed. Yes!

Visum Vietnam

Toen ik het land een aantal jaar later opnieuw bezocht vertrok ik vanuit Nederland en keerde hier na de reis ook weer terug. Een heel andere procedure stond me te wachten. Op internet las ik horrorverhalen van mensen die gokten op een VOA (visum on arrival) maar bij binnenkomst in het land, uren moesten wachten alvorens ze binnengelaten werden. Dank je de Koekkoek. Daar had ik dus geen zin in. Na een lange vlucht in een bureaucratische ambtelijke molen terecht te komen, dus vroeg ik voor vertrek mijn visum reeds aan. Dat bleek een verstandige keuze. In no time passeerde ik de douane post, de VOA rij achter me latend.

➡️ Sowieso is het VOA een wassen neus. Je bent beter af wanneer je het visum online aanschaft
Azie visum Vietnam meisje scooter

Visum Vietnam online

Je bestelt tegenwoordig je eten online, je schoenen, je reisgids, je…. Als je je laptop of tablet dan toch bij de hand hebt, kun je net zo goed je e-visum online aanvragen. Simpel en snel. Ik hou er van.

Vietnam reizen

Heb ik echt een visum nodig?

Ja.
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit zijn verplicht visum Vietnam te beschikken bij binnenkomst in het land. Sinds 2018 heeft de Vietnamese overheid het electronisch visum geïntroduceerd. Dit zogeheten Vietnam eVisa is eenvoudig digitaal aan te vragen. Nadat de aanvraag voltooid is, ontvang je het – ja zo simpel is het – per email toegestuurd. Een visa on arrival is hiermee voltooid verleden tijd.

➡️ Let op: Heb je de Belgische nationaliteit, dan kom je op dit moment (okt. 2018) (nog) niet in aanmerking voor een e-visum.

Waar moet ik rekening mee houden?

 • Voor de aanvraag dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het paspoort tot en het de dag dat je het land verlaat geldig zijn.
 • Om gebruik te kunnen maken van dit type visum dien je via een van een luchthaven zeehaven of andere grensovergang het land binnen te gaan
 • Voor de aanvraag is slechts een scan van je geldige paspoort nodig en een recente pasfoto
 • Je e-visum is 30 dagen geldig.
 • Op de laatste dag van die 30 dag single entry visum. Ja mag dus maar  één keer Vietnam binnengaan. Breng je een bezoek aan een van de buurlanden en wil je daarna terug naar Vietnam, dan dien je opnieuw een visum aan te vragen.

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk?

 • Om in het bezit te komen van je visum, vul je online het aanvraagformulier in. Geen gedoe, want dit is volledig in het Nederlands. Makkelijker kan bijna niet.
 • Wanneer je alle gevraagde gegevens ingevuld hebt, uploadt je een scan van uw paspoort en je pasfoto.
 • Voordat je op de verzendknop duwt, loop voor alle zekerheid alles nog een keer goed na (een typefoutje is snel gemaakt)
 • Klopt alles? Maak dan de betaling in orde. Het visum kan voldaan worden via iDEAL
 • Voordat je aanvraag in Vietnam ingediend wordt, wordt het nog eens gecontroleerd op eventuele foutjes
 • Normaliter ontvang je binnen 72 uur het digitale visum in je inbox

Meer Vietnam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *